Wedstrijd van de Week: Drie goals en drie punten voor FC Utrecht O17

12 november 2023

Negen uit negen voor FC Utrecht-jeugdteams in thuisduels.

FC Utrecht O17 volgde gistermiddag (zaterdag) op Sportcomplex Zoudenbalch het goede voorbeeld van het O11-team en de O16-ploeg van de Utrechtse FC. Net zoals die twee equipes, hield FC Utrecht O17 de punten in de Domstad. Alphense Boys O17 werd met 3-1 verslagen.

Het is oud-profvoetballer Geert den Ouden, tegenwoordig scheidsrechter, die met een ferm fluitsignaal FC Utrecht O17 – Alphense Boys O17 op gang brengt. Eerder dit seizoen, in Alphen aan den Rijn, eindigt het onderonsje in 1-3 voor de Utrechters. Die zijn vastberaden nu ook de punten te pakken.

FC Utrecht O17 komt in de zevende minuut met een goede aanval over links. Een voorzet van Melih Junuzov komt uit bij Mathyas Havelka, die zijn schot gepakt ziet worden door de keeper van Alphense Boys O17. Halverwege de eerste helft lijdt FC Utrecht O17 slordig balverlies, hierdoor komt Alphense Boys O17 gevaarlijk in de Utrechtse zestienmeter; maar die aanval loopt uiteindelijk stuk.

Iets meer dan een half uur is er gespeeld als Alphense Boys O17 een vrije trap krijgt rond de middenlijn. De bal komt uit bij een speler van Alphense Boys O17 en hij ziet keeper Luca Neu iets voor zijn goal staan. Een lob volgt, en een paar tellen later het geluid van een bal die op de paal stuitert: daar komt FC Utrecht O17 met de schrik vrij.

Vlak voor rust nemen de bezoekers dan toch de leiding: 0-1. Maar voordat de ploegen de kleedkamers opzoeken, is de stand alweer in balans. Jaygo van Ommeren zet voor, Rayan El Miloudi kopt raak: 1-1.

Aan de tweede helft begint FC Utrecht O17 voortvarend. De Utrechtse talenten willen duidelijk orde op zaken stellen. De ene na de andere Utrechtse aanval wordt op de mat gelegd, maar lang blijft het gelijk. Tien minuten voor tijd brengt trainer Kevin van Veen aanvaller Zois Karargyris voor middenvelder Havelka en in minuut 83 komt FC Utrecht O17 dan verdiend op voorsprong. Na een goede snelle aanval over rechts weet Björn Menzo met zijn voorzet Remiyan Muthuccumaru te bereiken, die de bal zonder aarzeling binnenschiet 2-1. Drie minuten later beslist Karargyris de partij. Hij verovert de bal, komt oog in oog met de Alphense doelman, speelt de sluitpost knap uit en maakt de 3-1.

De volgende wedstrijd van FC Utrecht O17 is op dinsdag 21 november. Dan komt PEC Zwolle O17 op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch.