FC Utrecht Vrouwen in slotfase langs Excelsior Vrouwen

10 november 2023

Lotje de Keijzer en Eshly Bakker helpen FC Utrecht aan 2-0 winst

Op Sportcomplex Zoudenbalch was FC Utrecht Vrouwen vanavond met 2-0 te sterk voor Excelsior Vrouwen. Voor rust wist de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling niet tot grote kansen te komen, maar in de slotfase van de wedstrijd ging de thuisploeg er toch met de winst vandoor dankzij doelpunten van Lotje de Keijzer en Eshly Bakker.

Lastige eerste helft
FC Utrecht begint aanvallend aan de wedstrijd en is de ploeg met het meeste balbezit. Toch is het Excelsior dat de eerste grote kans krijgt. Na 12 minuten spelen komt Sabrine Ellouzi één-op-één met keepster Jasmijn de Groot, maar zij ziet haar schot net naast het Utrechtse doel gaan. FC Utrecht probeert in de eerste helft het spel te maken, maar Excelsior staat goed opgesteld waardoor het voor de ploeg van Hoofdtrainer Helbling lastig is om echt gevaar te kunnen stichten voor het doel van Excelsior-goalie Isa Pothof. Vlak voor rust worden de bezoekers nog een keer gevaarlijk, maar De Groot is alert en komt snel haar doel uit, waarmee zij voorkomt dat haar ploeg met een achterstand de rust ingaat.

FC Utrecht op jacht naar openingsdoelpunt
Na rust voert FC Utrecht de druk op en duikt een aantal keer op voor het doel van Excelsior. Na tien minuten spelen in de tweede helft lijkt het dan toch raak: Eshly Bakker weet na een goed opgezette aanval het net te vinden. Echter wordt haar doelpunt afgekeurd wegens buitenspel en blijft de stand 0-0. FC Utrecht gaat verder op jacht naar een doelpunt en is een aantal keer dreigend, maar de ploeg van Helbling weet nog niet echt vuist te maken.

Lotje de Keijzer breekt de ban
In de 83e minuut volgt dan eindelijk het verlossende doelpunt. Na een rommelige situatie in het strafschopgebied van Excelsior krijgt Lotje de Keijzer de bal voor haar voeten en kan van dichtbij raak schieten: 1-0. De thuisploeg houdt daarna de bal in de ploeg en komt niet meer in de problemen. In de blessuretijd breekt Eshly Bakker door en gaat recht op het Kralingse doel af. Koelbloedig weet ze de bal langs Pothof te schieten en beslist daarmee de wedstrijd in Utrechts voordeel: 2-0. Vlak daarna klinkt het eindsignaal en kunnen de Utrechtse vrouwen weer drie punten bijschrijven.

Volgende week: AZ-thuis
Volgend weekend staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma voor FC Utrecht Vrouwen. Op zaterdag 18 november speelt de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling om 14.00 uur tegen AZ Vrouwen op Sportcomplex Zoudenbalch. Tickets voor dit duel zijn verkrijgbaar via de kaartverkooppagina van FC Utrecht Vrouwen.

FC Utrecht Vrouwen – Excelsior Vrouwen (2-0)