FC Utrecht O16 boekte deze zaterdag in de strijd om handhaving op het hoogste niveau een belangrijke overwinning op de leeftijdgenoten van Feyenoord O16. Viggo Plantinga, voor rust, en Björn Menzo vlak na rust zorgden voor een verdiende 2-0 voor de ploeg van trainer Jasper Somsen. De beginfase was voor de Rotterdammers die het meeste balbezit hadden, maar gelukkig voor de Utrechters ging dat niet gepaard met reële scoringskansen. De Domstedelingen namen echter na die eerste minuten het heft in handen en kwamen met name over de linkerkant regelmatig gevaarlijk door. Na achttien minuten was het dan ook raak, toen linksachter Plantinga langs die kant iedereen en alles voorbijliep en de bal netjes achter de kansloze Feyenoord O16 goalie, Oier Zon, schoot. FC Utrecht O16 bleef hierna het initiatief houden en kreeg meerdere kansen op uitbreiding van de score. Dat gebeurde dus niet en naarmate de rust naderbij kwam wisten de Rotterdammers de thuisploeg weer onder druk te zetten. Een mooie steekbal door het hart van de Utrecht defensie bood de Feyenoord O16 spits een unieke mogelijkheid op de gelijkmaker, maar FC Utrecht O16 keeper Luca Neu redde voortreffelijk. Daarmee kon FC Utrecht O16 met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

Voor de tweede helft maakte FC Utrecht O16 spits Remiyan Muthuccumaru plaats voor linkerflank speler Melih Junuzov, waardoor Rayan El Miloudi de diepste spits werd. Een zet die al na drie minuten voor succes zorgde, toen El Miloudi vanaf de achterlijn de vrijstaande Björn Menzo vond, voor wie het een koud kunstje was om de Utrechtse voorsprong te verdubbelen. Daarmee werd ook gelijk de eindstand bereikt, want Feyenoord O16 kon op een vanwege buitenspel afgekeurd doelpunt niet echt gevaarlijk meer worden, mede door een goed georganiseerde Utrechtse defensie. Een tevreden FC Utrecht O16 trainer keek al gelijk vooruit naar de komende wedstrijd, a.s. woensdag op Zoudenbalch tegen PSV O16 (aanvang 19.00 uur): "van tevoren was duidelijk dat we drie finales te spelen hebben, dit was de eerste en we hebben het erg goed gedaan vandaag, dus complimenten aan de jongens, maar woensdag moeten we er weer staan".

"18 1-0 Viggo Plantinga
"43 2-0 Björn Menzo

Opstelling FC Utrecht O16: Luca Neu, Raynell Blanker ("77 Pascal van Leerdam), Youssif Dikeni, Frederick Reuter, Viggo Plantinga, Kristoffel van Eldik, Björn Menzo ("59 Servahterio Steffens), Matyas Havelka, Remiyan Muthuccumaru ("41 Melih Junuzov), Shakir Gondorf ("59 Lebron Campagne), Rayan El Miloudi.

Lees onder het verslag van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend.