De app Feelee is hier een uitstekend voorbeeld van. De applicatie is speciaal ontwikkeld voor jongeren die meer willen leren over hun emoties. Gebruikers kunnen drie keer per dag met behulp van emoji's aangeven hoe zij zich voelen. Deze informatie wordt vervolgens in verband gebracht met andere data, zoals het aantal stappen dat zij zetten of het aantal uren dat zij hebben geslapen. Hiermee krijgen jongeren inzicht in hun gewoontes en wat voor impact dit heeft op hun gevoelens.
Feelee is ontwikkeld omdat jongeren steeds meer mentale druk ervaren, als gevolg van onder andere de coronacrisis. Jongeren zitten daarbij uren per dag doelloos op hun telefoon. De app speelt hier slim op in en stimuleert jongeren om hun telefoon ook voor goede doeleinden te gebruiken, zoals hun mentale gezondheid. FC Utrecht hecht waarde aan het mentale welbevinden van spelers en gelooft erin dat mentaal gezond ook lichamelijk gezond betekent. Om deze reden is de club in zee gegaan met Feelee.
Feelee is een innovatie vanuit het Garage2020-netwerk in samenwerking met T-Mobile, waarbij in de Academie van FC Utrecht wordt gestart met een pilot. Tijdens deze pilot gaan twintig jeugdspelers met de app aan de slag en krijgen zij inzicht in hun dagelijkse gewoontes en hoe dit invloed heeft op hun mentale gesteldheid. Met deze pilot willen beide partijen testen of Feelee een positieve bijdrage kan leveren aan het vergroten van de emotieregulatie-vaardigheden van de jonge spelers. Vervolgens wordt nagegaan of dit kan bijdragen aan het voorkomen van mentale en fysieke problemen en het verbeteren van hun voetbalprestaties.
Al met al zet Feelee in op de preventie van mentale problemen bij jongeren en de ontlasting van de jeugdzorg. Oftewel, een mooi debuut van een nieuwe innovatie van FC Utrecht Next.