FC Utrecht Vrouwen sluit 2023 af met verliespartij

10 december 2023

FC Utrecht Vrouwen met grote cijfers (0-6) onderuit tegen Fortuna Sittard

FC Utrecht Vrouwen kreeg vandaag (zondag) Fortuna Sittard op bezoek. De laatste wedstrijd van 2023 voor de Utrechtse vrouwen eindigde in een ruime nederlaag. Binnen twintig minuten stond het al 0-4 voor de Limburgers. Na rust breidde Fortuna Sittard de score nog verder uit tot 0-6.

Slordige start FC Utrecht Vrouwen
De wedstrijd op het Utrechtse Sportcomplex Zoudenbalch is slechts drie minuten bezig, als Tessa Wullaert de bezoekende partij op een 0-1 voorsprong brengt. Een minuut later is FC Utrecht dreigend met een hard schot van Eshly Bakker, maar de keepster aan Limburgse zijde weet een tegendoelpunt te voorkomen. Enkele minuten later vindt het spel weer plaats op de helft van FC Utrecht. De IJslandse Hildur Antonsdottir weet binnen tien minuten twee keer het Utrechtse doel te vinden. De passes van FC Utrecht zijn niet scherp genoeg, waardoor er veel balverlies wordt geleden. Fortuna Sittard Vrouwen maakt hier gebruik van en weet de fouten te benutten. In de negentiende minuut breidt Féli Delacauw de score nog verder uit en staat Fortuna Sittard met al vier doelpunten voor.

Stabielere fase
Er zou iets moeten gebeuren aan Utrechtse zijde om terug te kunnen komen in de wedstrijd. Hoofdtrainster Linda Helbling brengt Dieke van Straten en Lena Mahieu in het veld. Het Utrechtse spel wordt hierdoor stabieler. Na de rust vindt er een speciaal moment plaats voor Sophie Cobussen. Zij maakt haar rentree in de Azerion Vrouwen Eredivisie en haar debuut bij FC Utrecht Vrouwen, nadat ze een lange tijd afwezig was vanwege een blessure. Aan het begin van de tweede helft heeft FC Utrecht meer controle over de wedstrijd, maar tot grote kansen komt de thuisploeg nog niet.

Twee penalty’s
De Utrechtse FC weet in de tweede helft voor een lange tijd weerstand te bieden tegen Fortuna Sittard. Echter, in de 75e minuut raakt een voorzet van de bezoekende ploeg de arm van een Utrechtse verdedigster. Hierdoor legt scheidsrechter Barry Huizinga de bal op de penaltystip. Wullaert weet de strafschop te benutten. Vijf minuten later staat Wullaert opnieuw klaar om vanaf elf meter te schieten, nadat een aanvalster van Fortuna uitgleed in het Utrechtse zestienmetergebied. Er heerst veel onenigheid over of dit wel een strafschop waard is, maar toch besluit Huizinga een penalty te geven. Fortuna Sittard leidt na het raak schieten van de strafschop met een 0-6 voorsprong. Snel daarna is er nog een grote kans voor FC Utrecht, maar helaas kan keepster Diede Lemey de kopbal van Lotje de Keijzer nog net wegtikken.

Winterstop
Met deze nederlaag gaat FC Utrecht Vrouwen de winterstop in. Na de eerste elf wedstrijden, staat het team van Hoofdtrainster Helbling op plek zes in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De definitieve wedstrijddagen en tijden voor de tweede seizoenhelft worden later in december bekend gemaakt. Houd het programma van FC Utrecht Vrouwen in de gaten.

FC Utrecht Vrouwen – Fortuna Sittard Vrouwen (0-6)
3. Tessa Wullaert 0-1
7. Hildur Antonsdottir 0-2
15. Hildur Antonsdottir 0-3
19. Féli Delacauw 0-4
77. Tessa Wullaert 0-5 (penalty)
82. Tessa Wullaert 0-6 (penalty)