Achter het doel aan de stadszijde, daar kon je Jan Werkhoven tot 1998 steevast vinden als FC Utrecht een thuiswedstrijd speelde. Nadat zijn dochter hem een lidmaatschap van de Business Associates cadeau deed, maakte hij de overstap naar een andere tribune.
Als gastheer van de businessruimte maakte Werkhoven in 2000 zijn entree bij FC Utrecht als vrijwilliger. “Gastheer zijn bij je eigen club, dat is toch geweldig? Ik zou het voor geen goud meer willen missen”, zei Werkhoven daarover in een interview dat hij enkele jaren geleden gaf.
Door de jaren heen zag Werkhoven de club veranderen. Een groter stadion, een businessclub die maar bleef groeien. En Werkhoven? Hij bleef ondertussen vooral zichzelf. Vriendelijk, altijd goedgehumeurd en gastvrij. Zijn clubkostuum droeg hij met trots. Hij was zich bewust van zijn ambassadeursrol. Je bent, zo zei hij zelf, als gastheer toch het visitekaartje van de club.
Jarenlang leidde Werkhoven bovendien supporters rond door Stadion Galgenwaard. De clubman kon putten uit een bijna oneindige bron aan verhalen en anekdotes en maakte daarmee elke tour door het stadion tot een unieke happening. Dik 30.000 mensen, zo becijferde hij zelf eens, liet hij door de jaren heen kennismaken met het onderkomen van FC Utrecht.
Ook op Sportcomplex Zoudenbalch kende Werkhoven als geen ander de weg. Menig bestuurslid, scout, scheidsrechter, journalist en jeugdtrainer ontving hij in de bestuurskamer aan de Koningsweg, waar hij met trots keek naar de ontwikkeling van de talenten van FC Utrecht die binnen enkele jaren zouden gaan schitteren in Stadion Galgenwaard.
Zijn warme persoonlijkheid, zijn betrokkenheid en zijn enthousiasme zullen in Stadion Galgenwaard en op Sportcomplex Zoudenbalch enorm gemist worden.