“Heel bijzonder. Zeker als je je realiseert dat we lang bezig zijn geweest een locatie te vinden, samen met de gemeente. Als je dan weet hoe het eruit zag, en wat we nu al kunnen laten zien”, vertelt Keuning over de opnamelocatie in Overvecht van de nieuwe editie van Directie Donderdag. FC Utrecht is een jaar geleden begonnen met de voorbereiding, Keuning legt uit hoe dat in zijn werk gaat: “We moeten rekening houden met de andere gebruikers van het park: de voetbalclub EDO, de disasters [inlinehockey, red.] en de nieuwe hondenvereniging die hier komt. Met elkaar moet je proberen alles bij elkaar te brengen en dan moet het ook nog passen in het financiële plaatje.”
De stap van het eerste elftal naar Overvecht was broodnodig, vertelt Keuning: “Er zijn inmiddels 11 jeugdteams die op het hoogste niveau van Nederland spelen. We moesten al met sommige elftallen uitwijken naar amateurclubs in de omgeving. Uiteindelijk wil je de Academie bij elkaar hebben. Doordat het niveau van onze jeugd omhoog ging, kwam er ook spanning op de voorzieningen voor het eerste elftal. We halen nu tijdelijk het eerste elftal van Zoudenbalch naar Overvecht. Dan kunnen we in alle rust Zoudenbalch, samen met de gemeente, als onderdeel van de Maarschalkerweerd doorontwikkelen."
“Het is een tijdelijke accommodatie, gerealiseerd met partner Jan Snel, maar we wilden wel een accommodatie die past bij de ambities van FC Utrecht. Het is dus weliswaar tijdelijk, maar ziet er wel uit als een trainingscomplex van een topclub als FC Utrecht.
We maken twee officiële velden conform UEFA afmetingen en een trainingsstrook. In het pand komt een multifunctionele sportruimte, een wellness met de modernste apparatuur, waaronder een Floatation Bath. Daarnaast komt er een accommodatie voor de staf en ontvangst voor de pers. Alles wat een eerste team nodig heeft, wordt hier gerealiseerd.”
Naast een fysieke trainingscomplex in Overvecht, gaat FC Utrecht zich ook op andere vlakken inzetten in de wijk: “We zetten ons in de wijk ook maatschappelijk in. Waarbij we willen helpen de wijk naar het volgend niveau van fitheid en beweging te brengen. Dat doen we samen met een aantal partners in de wijk.”
Ondanks de pandemie, kan FC Utrecht doorbouwen aan de strategie van de club. “Natuurlijk merken we dat we door de pandemie bij FC Utrecht minder inkomsten hebben. We worden heel goed gesteund door onze supporters, Official Partners en Business Club leden. Daarom zijn wij in staat onze strategie door te bouwen.”
“We hopen dat de supporters weer snel terug mogen komen. Dan willen we ook de gemeenschap bij elkaar houden. Daarvoor hebben we het Sint Maartenpact in het leven geroepen. Het past heel mooi bij de stad en bij de club. Het is een vraag aan aandeelhouders, aan spelers en aan Business Club leden om een bijdrage te leveren om de gemeenschap bij elkaar te houden. Het gaat dan over: kun je een bijdrage leveren, zodat mensen die behoefte hebben aan een bijdrage, daar een beroep op kunnen doen?”
De verwachte datum over de ingebruikname van het nieuwe innovatieve topsportcomplex is volgens Keuning al snel: “Wij mikken erop dat we 1 juli de sleutel kunnen overdragen en hier een prachtige grasmat hebben liggen.”