Middenvelder Mateusz Klich naar FC Utrecht

22 januari 2018

Pool (27) wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Leeds United.

FC Utrecht heeft zich per direct en tot en met het einde van deze jaargang versterkt met Mateusz Klich. Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam rondde vandaag (maandag) de huurovergang van de 27-jarige Pool af met Leeds United.

Klich is bepaald geen onbekende in de Eredivisie. De middenvelder, 10-voudig international van Polen, droeg in het verleden de shirts van PEC Zwolle en FC Twente en heeft 72 Eredivisiepartijen op de teller staan, waarin hij tot 12 goals en 15 assists kwam. Klich, een jeugdproduct van Cracovia Krakau, stond ook bij VfL Wolfsburg en 1. FC Kaiserslautern onder contract en maakte afgelopen zomer een transfer naar Leeds United.

"Wij zijn ervan overtuigd dat Mateusz onze selectie voorziet van een extra kwaliteitsimpuls", aldus Zuidam. "Hij heeft aangetoond een speler te zijn die in de Eredivisie het verschil kan maken. Mateusz heeft een enorme drive om zich bij ons in de kijker te spelen van WK-deelnemer Polen. Hij geeft trainer/coach Jean-Paul de Jong een extra optie op het middenveld en kan in die linie op meerdere posities uit de voeten."

Klich sluit per direct aan bij het keurkorps van FC Utrecht en gaat spelen met rugnummer 13. 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres