FC Utrecht terug naar basisschool

19 maart 2017

Spelers geven maandag gastlessen in provincie over gezonde leefstijl en financiële zelfredzaamheid

Op maandag 20 maart 2017 bezoekt FC Utrecht 17 basisscholen in de provincie Utrecht. In 12 verschillende gemeenten geven selectiespelers van FC Utrecht in de ochtend gastlessen met als onderwerp gezonde leefstijl en financiële zelfredzaamheid. De gastlessen zijn ontwikkeld in samenwerking met hoofdsponsor Zorg van de Zaak en maatschappelijk partner a.s.r.. Aansluitend aan de gastlessen beantwoorden spelers vragen van de kinderen tijdens een kinderpersconferentie. De dag wordt afgesloten met een beweegactiviteit.
 
Het scholenbezoek vormt de derde maatschappelijke rondgang van FC Utrecht in de provincie dit seizoen. Eerder bezocht de selectie van trainer Erik ten Hag verzorgtehuizen in de regio en ging het op bezoek op het werk van echte FC Utrecht-supporters. Eind april volgt nog een laatste maatschappelijk project: dan worden regionale amateurclubs aangedaan. De formule is succesvol. Uit onderzoek van de KNVB blijkt dat het maatschappelijk programma van FC Utrecht van alle Eredivisieclubs nagenoeg de meeste bekendheid geniet.

#FCUtrechtleert één ochtend voor de klas
Amersfoort, de Bilt, Breukelen (gemeente Stichtse Vecht), Houten, Nieuwegein, Utrecht, Vianen, Werkhoven (gemeente Bunnik), Woerden, Wijk bij Duurstede, IJsselstein en Zeist worden maandag aangedaan. Creatieve middenvelder Yassin Ayoub maakt in Utrecht van zijn hernieuwde schoolervaring een vlog, terwijl FC Utrecht e-sporter Lode de Boo in Breukelen laat zien dat gamen niet verkeerd is, als je ook maar genoeg tijd neemt om buiten te spelen. In Nieuwegein bezoekt speler Sean Klaiber zijn oude basisschool, waarbij hij een reis door de tijd neemt met oude foto’s en filmpjes. Klaiber en drie andere spelers geven een digitale les over rekenen en omgaan met geld. Tijdens het uitje in de provincie wordt steevast bericht met hashtag #FCUtrechtleert.

Lesprogramma met partners
Het lesprogramma is ontwikkeld samen met hoofdsponsor Zorg van de Zaak en maatschappelijk partner a.s.r. Directeur-eigenaar Marius Touwen van hoofdsponsor Zorg van de Zaak: “De toenemende problematiek op het gebied van leefstijl dwingt ons ertoe om, in onze ambitie om duurzame inzetbaarheid te realiseren, meer aandacht aan preventie te geven. Het aankomende provinciebezoek van FC Utrecht leent zich hier uitstekend voor. Wij zijn er dan ook trots op dat we via dit initiatief impact kunnen maken op dit maatschappelijk relevante thema in de gehele regio Utrecht."

Voor partner a.s.r is het de eerste keer dat wordt aangesloten bij een provinciebezoek. In Nieuwegein, Utrecht en Amersfoort volgen de basisschoolkinderen een les met vragen over rekenen en omgaan met geld. Boudewijn van Uden, directeur Corporate Communicatie a.s.r.: “Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de financiële opvoeding van kinderen. De ervaring leert dat hoe jonger kinderen bewust leren omgaan met geld, hoe groter de financiële zelfredzaamheid op latere leeftijd is. Met veel plezier hebben we de gastlessen met FC Utrecht ontwikkeld voor kinderen in de provincie Utrecht. We hopen dat veel scholen hiervan gebruik gaan maken.”

Programma 20 maart
10.00-10.15 uur              Aankomst spelers op basisscholen
10.15-10.20 uur              Ontvangst spelers door directie/wethouder/docenten
10.20-11.00 uur              Gastlessen groep 6 (5/6)
11.00-11.30 uur              Centrale persconferentie toegankelijk voor alle kinderen
11.30-12.00 uur              Beweegactiviteit – foto’s en handtekeningen
12.00 uur                         Einde bezoek – vertrek spelers

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Official partners

Centralpoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

Digital partner

tres