Edson Braafheid terug op het oude nest

17 augustus 2016

Internationaal gelauwerde speler keert terug bij FC Utrecht.

Edson Braafheid keert terug op het oude nest. De speler tekent een contract dat hem tot het einde van het seizoen aan FC Utrecht verbindt. De 33-jarige verdediger, die in 2003 vanuit de jeugdopleiding vier seizoenen lang een vaste waarde was voor FC Utrecht, wordt per direct toegevoegd aan de eerste selectie.

Braafheid trainde tijdens de voorbereiding mee met FC Utrecht, nadat hij de Italiaanse Serie A-club SS Lazio deze zomer transfervrij mocht verlaten. Braafheid heeft een schat aan ervaring opgedaan in de (inter)nationale top. Braafheid speelde tussen 2003 en 2007 82 wedstrijden in het rood-wit. In zijn loopbaan speelde hij na FC Utrecht ook voor FC Twente, FC Bayern München, Celtic en TSG 1899 Hoffenheim. De linkerverdediger kwam tussen 2009 en 2011 tien keer uit voor het Nederlands elftal. In 2010 won hij met met Oranje zilver op het WK in Zuid Afrika.

Braafheid voldeed tijdens de voorbereiding aan de verwachtingen van trainer Erik ten Hag: “Edson kent de wetten van topvoetbal. Wij verwachten dat hij door zijn prestaties en houding deze vaak ongeschreven wetten overbrengt op de rest van de selectie. Door zijn spel en optreden in de voorbereiding zijn wij ervan overtuigd geraakt dat Edson de juiste man op de juiste plek is, waar andere jongens zich aan op kunnen trekken.”

20160801_FCUJSparta-2506
Edson Braafheid in 2006
Edson Braafheid in 2006

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres