Jongerenwerk in het stadion

Voetbal is emotie en als voetbalsupporter mag je helemaal uit je dak gaan tijdens een wedstrijd. Voluit meeleven is goed, maar wel op een positieve manier. Het voetbalstadion is geen plek om te discrimineren of je frustraties te botvieren. Om de sfeer in het stadion te verbeteren, werken FC Utrecht en JoU (Jongerenwerk Utrecht) sinds eind 2016 samen in het stadion. Jongerenwerkers leggen contact met supporters, stimuleren positief gedrag en leiden desgewenst toe naar individuele hulpverlening.

JoU is gespecialiseerd in contact leggen met jongeren in Utrecht. Jongerenwerkers zijn waar jongeren zijn; op straat, in buurthuizen, op scholen, sportverenigingen, zwembaden, sociale media. Jongerenwerkers verbinden jongeren met andere delen van de samenleving. Door jongeren kansen te bieden én grenzen te stellen draagt het jongerenwerk bij aan een betere toekomst voor de jongeren en minder overlast voor de stad. Net als op andere vindplekken spreken jongerenwerkers met jongeren over gedrag. Over wat wel en wat niet kan.

Voor JoU is jongerenwerk in het stadion een manier om nieuwe jongeren te leren kennen en hen te verbinden met activiteiten en hulp elders in de stad. Voor FC Utrecht is het een manier om dichterbij de (jongere) supporters te komen, zodat wij nog beter te weten komen wat er leeft én wat de  behoeftes zijn. Hiermee proberen wij gezamenlijk een positieve sfeer te creëren! Dit doen wij door grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan, supporters te begeleiden en ondersteunen en een na-traject waarbij de supporter centraal staat.

Het sfeerteam van FC Utrecht staat elke thuiswedstrijd klaar door middel van zang, vlaggen, spandoeken, banners en grootse acties om de sfeer in het stadion te verhogen. Dit wordt ondersteund door de jongerenwerker. Bij Jongerenwerk in het stadion werkt JoU ook samen met Anne Frank Stichting, die jongeren door een educatieve game laat merken hoe een ogenschijnlijk onschuldig rijmpje bij een ander aankomt. 

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres