Vooruit, we gaan aan de slag! Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de paprika en de asperges. Zet vervolgens een laagje water op het vuur in een kookpan. Wacht tot het water kookt en voeg wat zout aan het water toe. Snijd ondertussen de paprika in relatief dunne reepjes. Leg daarna de asperges in het kokende water en laat deze voor ongeveer 4 minuten koken. Giet ze daarna af.
Het is belangrijk om de mozzarellabol goed uit te laten lekken. Dep de bol eventueel droog met wat keukenpapier. Snijd de bol vervolgens in dunne plakjes. Snijd daarna het pitabroodje voorzichtig open en beleg deze met de kipfilet, de mozzarella, de paprika en de asperges. Leg het belegde pitabroodje nu 5 minuten in de oven en… Daar is je tosti! Smullen maar!
Wil je deze tosti nu maken buiten het aspergeseizoen? Vervang de groene asperges dan door bijvoorbeeld broccolini en/of spinazie. Ook hartstikke lekker en gezond!
Ingrediënten voor 2 tosti’s:
2 (volkoren) pitabroodjes
1 rode paprika
100 gram kleine groene asperges
125 gram light mozzarella (1 bol uitgelekt)
150 gram kipfilet (in plakjes)
Een snufje zout
Voedingswaarden voor 1 tosti:
Energie: 330 kcal
Vet: 9 gram
Waarvan verzadigd: 4,6 gram
Eiwit: 31 gram
Koolhydraten: 27 gram
Vezels: 6 gram
Zout: 2,8 gram