Verhit de olijfolie in de pan en bak de garnalen gaar. Kruid de garnalen naar smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan als ze gaar zijn.
Verhit vervolgens opnieuw een beetje olijfolie in dezelfde pan, en fruit de ui en de knoflook. Snijd de sperziebonen in kleine stukjes en wok deze een minuut of vijf mee. Voeg de orzo toe en bak deze ook circa vijf minuten mee. Tijd om de bouillon en kookroom toe te voegen. Laat het koken totdat bijna al het vocht is opgenomen door de orzo. Schep tot slot de orzo met de sperziebonen op borden, voeg de garnalen en de Parmezaanse kaas toe en… Eet smakelijk!
Ingrediënten voor 4 personen:
800 gram rauwe wokgarnalen
800 gram sperziebonen
400 ml kookroom light
1 pakje orzo (275 gram)
40 gram Parmezaanse kaas
½ ui
1 bouillonblokje (aangemaakt met water)
1 teentje knoflook
Olijfolie (om in te bakken)
Zout en peper (naar smaak)
Voedingswaarden voor 1 bord
Energie: 475 kcal
Vet: 16 gram
Waarvan verzadigd: 8 gram
Eiwit: 43 gram
Koolhydraten: 37 gram
Vezels: 9 gram
Zout: 3 gram