NAC Breda

1 - 2

fc-utrecht-logo

Dubbelslag Noah Ohio levert drie punten op

FC Utrecht heeft vanavond (zaterdag) in het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda gewonnen. Noah Ohio was de gevierde man aan Utrechtse zijde. Hij maakte in de blessuretijd de gelijkmaker, en vervolgens ook de winnende treffer: 1-2.

Liveblog laatst geupdate om:
25-08-2024 om 13.33

📊 Statistieken

23.17 uur

En hier: de statistieken die horen bij editie 2024/2025 van NAC Breda - FC Utrecht:

📄 Karakteristieken

23.07 uur

Gaat het in de toekomst nog eens over deze wedstrijd, dan zal het gaan over Noah Ohio en die twee treffers in blessuretijd. Maar er stonden natuurlijk nog veel meer spelers op het veld. De karakteristieken van de pot van vanavond: 

NAC Breda - FC Utrecht 1-2 (1-0)
37. Boyd Lucassen 1-0
90+1. Noah Ohio 1-1
90+6. Noah Ohio 1-2

Gele kaarten: Jan Van den Bergh, Boy Kemper, Kacper Kostorz (NAC Breda), Souffian El Karouani, Noah Ohio (FC Utrecht).

Rode kaart: 90+4. Lars Mol (NAC Breda).

Toeschouwers: 19.000.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Opstelling NAC Breda:
Daniel Bielica; Cherrion Valerius, Leo Greiml, Jan Van den Bergh, Boy Kemper; Max Balard, Raul Paula, Dominik Janosek; Boyd Lucassen (90. Martin Koscelník), Elías Már Ómarsson (68. Kacper Kostorz), Matthew Garbett (75. Lars Mol).

Opstelling FC Utrecht: 
Vasilis Barkas; Siebe Horemans, Mike van der Hoorn (90+4. Matisse Didden), Nick Viergever, Souffian El Karouani; Zidane Iqbal (46. Can Bozdogan), Alonzo Engwanda, Jens Toornstra (46. Victor Jensen); Ole Romeny (78. Miguel Rodríguez), David Min (46. Noah Ohio), Paxten Aaronson (46. Adrian Blake).

😀 Afgelopen!

90

Ja, het zit erop in Breda!

Wat een einde van de wedstrijd! Bijna niet te verzinnen, maar toch echt gebeurd: FC Utrecht buigt de boel in de slotminuten helemaal om en wint in het Rat Verlegh Stadion met 1-2!

⚽️ GOAL! 1-2!

90

Ongelooflijk! Maar waar! Maar he-le-maal waar! FC Utrecht draait de boel volledig om: 1-2, via opnieuw Noah Ohio!

⚽️ 1-1!

90

Ja! Raak!

Een intikkertje, maar wat geeft het: Noah Ohio maakt er 1-1 van!

🔃 NAC Breda wisselt nog eens

90

Een wissel nog bij NAC Breda: Boyd Lucassen maakt plaats voor Martin Koscelník.

🟨 El Karouani gaat het boekje in

82

Ook Souffian El Karouani loopt nu tegen een gele kaart aan. De verdediger van FC Utrecht trekt Lars Mol naar de grond.

🟨 Kostorz bestraft

80

Geel voor Kacper Kostorz. De aanvaller van NAC Breda gaat hard door op aanvoerder Nick Viergever van FC Utrecht en wordt daarvoor bestraft.

🔃 Jans wisselt

78

Ook Ron Jans voert nu een vervanging door. Miguel Rodríguez lost Ole Romeny af. Romeny scoorde tijdens speelronde 1 en 2, maar kan zijn reeks dus niet verlengen.

🔃 Mol komt erin

75

Lars Mol komt erin bij NAC Breda. Hij neemt de plek over van Matthew Garbett.

💥 Poeiers over en weer

71

Harde schoten over en weer. Noah Ohio waagt een poging namens FC Utrecht. Aan de andere kant van het veld doet Dominik Janosek dat namens de geel-zwarten. In beide gevallen brengt het geen verandering in de tussenstand.

FC Utrecht heeft nog een minuut of twintig om wat aan de score te doen.

🔃 Ook NAC Breda wisselt

68

Een spits voor een spits: NAC Breda voert halverwege de tweede helft een wissel door. De IJslander Elías Már Ómarsson wordt afgelost door de Pool Kacper Kostorz.

💥 FC Utrecht ontsnapt

58

FC Utrecht ontsnapt aan een tweede tegentreffer. Na een corner van NAC Breda eindigt de bal op de paal van het door Vasilis Barkas verdedigde doel.

📍 Initiatief

56

NAC Breda laat het initiatief aan FC Utrecht in deze fase van de wedstrijd. ‘Komen jullie maar eens, en dan zullen wij kijken wat we kunnen doen met de ruimte die daardoor mogelijkerwijs ontstaat’, lijkt de Brabantse ploeg uit te stralen.

Aan FC Utrecht om het offensief te zoeken, zonder de defensieve stellingen daarbij uit het oog te verliezen.

▶️ Tweede helft begonnen

46

Vier wissels halverwege bij FC Utrecht. In de kleedkamer achtergebleven: Zidane Iqbal, Jens Toornstra, David Min en Paxten Aaronson. Hun vervangers: Can Bozdogan, Victor Jensen, Noah Ohio en Adrian Blake.

⏸️ Rust

45

Het is rust in Breda, waar FC Utrecht ondanks een behoorlijk aantal kansen en mogelijkheden tegen een achterstand aankijkt: 1-0.

🟨 Ook Kemper op de bon

41

Ook de tweede gele kaart van de avond is voor een verdediger van NAC Breda: Boy Kemper wordt door Ingmar Oostrom met een prent bestraft.

⚽️ 1-0...

37

En dat zul je dan altijd zien: FC Utrecht heeft de overhand, maar NAC Breda komt op voorsprong. Boyd Lucassen schiet de bal diagonaal binnen: 1-0.

🟨 Eerste geel

36

De eerste gele kaart van de avond is voor Jan Van den Bergh. 

FC Utrecht is, na een stormachtig begin van de thuisploeg, de bovenliggende partij in Breda. Zaak is het nu dat gegeven om te zetten in doelpunten.

💪 Opnieuw een Utrechtse mogelijkheid

18

David Min verspeelt de bal, Zidane Iqbal herovert direct. Daaruit ontstaat een kans voor Paxten Aaronson. De Amerikaan schiet: in het zijnet.

FC Utrecht heeft nu de overhand.

💥 Kopkans voor Min!

16

En daar is dan die eerste kans voor FC Utrecht! David Min krijgt de bal afgemeten aangeleverd door Souffian El Karouani. De spits kopt: voorlangs.

📍 Wachten op kansen

13

FC Utrecht lijkt de eerste Bredase storm met succes te hebben doorslaan. Er komt nu wat meer balans in het spel.

Het wachten is nog wel op Utrechtse kansen.

🌧️ Stormachtige start van thuisploeg

4

NAC Breda begint aan het wedstrijd als het weer: stormachtig.

De eerste kansen zijn voor de Brabanders. FC Utrecht weet de geel-zwarte aanvallen af te slaan.

▶️ Avondje NAC van start!

1

Ondertussen komt het met bakken uit de hemel in Breda; in elk geval in het Rat Verlegh Stadion. Maar zeker zo belangrijk: de bal rolt, NAC Breda – FC Utrecht is begonnen!

📸 Warming-up

20.37 uur

Er wordt vanavond nog behoorlijk noodweer verwacht in Breda, maar vooralsnog is daarvan in het Rat Verlegh Stadion geen sprake.

Enkele foto's van de warming-up, die in volle gang is:

📋 Opstelling NAC Breda

20.15 uur

NAC Breda won afgelopen weekend met 2-1 van Ajax en heeft ten opzichte van die partij één wijziging doorgevoerd. Dit zijn de elf die vanavond namens de Bredanaars aan de start staan: 

Daniel Bielica; Cherrion Valerius, Leo Greiml, Jan Van den Bergh, Boy Kemper; Max Balard, Raul Paula, Dominik Janosek; Boyd Lucassen, Elías Már Ómarsson, Matthew Garbett.

📋 Dezelfde elf

19.42 uur

Opnieuw dezelfde elf bij FC Utrecht: Hoofdtrainer Ron Jans heeft vanavond basisplekken toebedeeld aan de spelers die tijdens speelronde 1 en 2 ook in de basis stonden.

Nieuwe gezichten in de wedstrijdselectie zijn er wel: Kolbeinn Finnsson zit voor het eerst bij de groep, evenals Yoann Cathline en Miguel Rodríguez.

👀 Een rondje door het Rat Verlegh Stadion

19.12 uur

Een kijkje achter de schermen, een kleine twee uur voordat de bal gaat rollen in Breda.

👏 700 x awayday

18.00 uur

Gingen er vorige week al 666 supporters van FC Utrecht mee naar Friesland om de ploeg aan te moedigen in het duel met sc Heerenveen, vanavond zijn het er nog meer die de reis maken: 700 FC Utrecht-supporters zijn straks van de partij in het uitvak van het Rat Verlegh Stadion.

Een goede reis gewenst allemaal, en tot straks!

📺 Match Preview

17.55 uur

Noem het gerust de meest complete vooruitblik op de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht: de Match Preview. In deze video kom je alles wat relevant is in aanloop naar NAC Breda-uit te weten:

🎟️ Volgende week: FC Utrecht - FC Twente

17.50 uur

Natuurlijk: vandaag de volledige focus op de clash in Breda. In de wetenschap dat de volgende partij in Stadion Galgenwaard is: volgende week zondag komt FC Twente op bezoek in Utrecht.

De Bunnikside is voor het duel met de Tukkers al uitverkocht, maar voor de Cityside, Noordtribune en Zuidtribune zijn HIER nog tickets verkrijgbaar.

📺 Een kwartiertje FC Utrecht TV

17.45 uur

In net iets minder dan een kwartier helemaal op de hoogte zijn van alles wat er momenteel speelt rondom FC Utrecht? Ga er dan maar even goed voor zitten; de nieuwste aflevering van FC Utrecht TV:

🤓 Feitjes en weetjes

17.40 uur

Ole Romeny is het seizoen ijzersterk begonnen: hij scoorde tijdens speelronde 1 én 2. De laatste FC Utrecht’er die erin slaagde tijdens de eerste drie speeldagen van een nieuwe jaargang een doelpunt te maken? Sébastien Haller.

Nog veel meer feitjes en weetjes in aanloop naar NAC Breda – FC Utrecht lees je HIER.

🗣️ Iqbal en Van der Hoorn blikken vooruit

17.35 uur

Zelfvertrouwen is een groot goed in het voetbal, weet en ervaart Zidane Iqbal. De middenvelder van FC Utrecht blikt, evenals verdediger Mike van der Hoorn, vooruit op de uitpartij van vandaag in Noord-Brabant:

⚔️ Matchday!

17.30 uur

Zaterdag, wedstrijddag! Na PEC Zwolle-thuis en sc Heerenveen-uit maakt de ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans zich klaar voor de derde uitdaging van dit Eredivisieseizoen: NAC Breda-uit.