FC Utrecht nipt onderuit in oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo

30 september 2024

Miguel Rodríguez en Noah Ohio scoren namens Utrechters: 2-3 nederlaag.

FC Utrecht heeft vanmiddag (maandag) verloren van Heracles Almelo in een besloten oefenduel dat werd afgewerkt op het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht. Miguel Rodríguez en Noah Ohio brachten FC Utrecht terug in de wedstrijd na een 0-3 achterstand. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-3.

Amper 14 uur na de 1-2 overwinning in het AFAS Stadion in Alkmaar staat de selectie van Hoofdtrainer Ron Jans alweer op het trainingsveld in Overvecht. Een helft voor een uitlooptraining, de andere helft voor een oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo, dat dit Eredivisieweekend sc Heerenveen met 2-1 versloeg.

Vroege tegentreffers
De Almeloërs hebben het betere van het spel in de openingsfase en binnen het kwartier kijken de Utrechters tegen een 0-2 achterstand aan. Giandro Sambo schiet raak na een voorzet van Jizz Hornkamp en Thomas Bruns verdubbelt even later de marge. Anthony Descotte krijgt na een kleine twintig minuten de kans op de aansluitingstreffer. Nadat Taylor Booth wordt gevloerd in het zestienmetergebied weet Robin Mantel echter de strafschop van Descotte te keren waardoor het 0-2 blijft.

Kansen voor beide ploegen
In het restant van de eerste helft krijgen beide teams mogelijkheden op treffers. Descotte is gevaarlijk namens FC Utrecht en Hornkamp namens Heracles Almelo. Daarnaast zijn het met name standaardsituaties die voor het doel van Heracles Almelo voor dreiging zorgen, maar tot doelpunten leidt dit niet.

Officieus debuut
In de tweede helft voert Hoofdtrainer Ron Jans enkele wijzigingen door. Zo staat Tom de Graaff in het tweede bedrijf onder de lat en maken Jaygo van Ommeren, Per Kloosterboer en Noa Dundas hun officieuze debuut in het eerste elftal. Ook Lynden Edhart, Rafik El Arguioui en Noah Ohio maken nog minuten in het oefenduel op een kletsnat FC Utrecht Topsportcentrum, waar Jordy Bruijn middels een knappe vrije trap de score uitbreidt halverwege die tweede helft: 0-3. Sambo, al verantwoordelijk voor de 0-1, krijgt even later nog een opgelegde kans op de 0-4, maar De Graaff staat zijn mannetje.

Veerkracht
Tegen het einde van de wedstrijd komen de Utrechters steeds vaker dreigend voor het doel van de Overijsselaren. Via Miguel Rodríguez en Noah Ohio brengt FC Utrecht Heracles Almelo aan het wankelen, maar tot een gelijkmaker komt het niet meer. 2-3 is de eindstand. Zaterdag speelt FC Utrecht in Stadion Galgenwaard tegen RKC Waalwijk. Dan wordt er om 21.00 uur afgetrapt.

FC Utrecht – Heracles Almelo 2-3 (0-2)
7. Giandro Sambo 0-1
15. Thomas Bruns 0-2
66. Jordy Bruijn 0-3
74. Miguel Rodríguez 1-3
78. Noah Ohio 2-3

Scheidsrechter: Nurretin Eren.