Akkoord met TSV Hartberg: Björn Hardley naar Oostenrijk

05 september 2024

FC Utrecht verkoopt verdediger (21) aan Bundesligaploeg.

Verdediger Björn Hardley vervolgt zijn loopbaan in Oostenrijk. FC Utrecht heeft met TSV Hartberg een akkoord bereikt over de transfer van de 21-jarige achterhoedespeler, die bij de Utrechtse FC deel uitmaakte van de beloftenselectie.

Hardley trekt in de zomer van 2023 voor het eerst het shirt van FC Utrecht aan. De verdediger komt op dat moment over van Manchester United, nadat hij al eerder heeft gespeeld voor NAC Breda, RKVV DIA en SV Advendo. In totaal komt Hardley met Jong FC Utrecht 19 keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie.

“Hoewel Björn bij Jong FC Utrecht een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt sinds zijn komst naar Utrecht, is het hem vooralsnog niet gelukt door te stoten naar de hoofdmacht. Het is desalniettemin de ambitie van Björn om op het hoogste niveau te spelen. Die kans biedt TSV Hartberg hem, in de Oostenrijkse Bundesliga”, legt Technisch Manager Tim Gilissen van FC Utrecht uit. “We hebben met TSV Hartberg een akkoord bereikt over de afkoop van het contract van Björn, die we bedanken voor zijn inzet en succes wensen in het vervolg van zijn loopbaan.”