‘Vanmiddag komt FC Utrecht naar de Meer’, is te lezen in het openingswoord van het programmaboekje van 1 april 1973, dat voor 50 cent te koop is die dag. ‘Een grillige tegenstander. Normaal gesproken zou deze ontmoeting Ajax geen zorgen behoeven te baren. Nu zal men het resultaat met iets minder vertrouwen tegemoet zien. Want nog steeds zal er geen Blankenburg, geen Ger Mühren, geen Johan Cruijff onder de eretribune vandaan draven’, klinkt het enigszins bezorgd. ‘Ajax – FC Utrecht. Het zal moeilijk en hard worden’, staat een paar regels verderop.
Op pagina 10 en 11 zijn de standen van de Eredivisie en Eerste Divisie weergegeven. Het valt daarbij op dat niet alleen de clubnaam ‘Ajax’ vetgedrukt is, maar ook ‘Amsterdam’ (op dat moment middenmoot Eredivisie) en ‘Volewijckers’, dat voorlaatste staat op het tweede niveau. Enig chauvinisme valt dus niet te ontkennen op pagina’s waarop ook een advertentie van onder meer Disco Willy Alberti (voor al uw grammofoonplaten, HI-FI en stereo-installaties) in het oog springt.
Een uiteenzetting van FC Utrecht volgt op pagina 15. Een fragment: ‘Vorig seizoen lagen de papieren van de FC Utrecht veel beter op de markt en kwamen er zeer positieve geluiden uit het Stichtse. Er werd weer met genoegen gekeken naar de uitstekende resultaten van deze – uit een fusie van drie Utrechtse clubs opgerichte – stichting, die bijzonder goed marcheerde. Het stadion Galgenwaard beleefde weer gouden dagen, men was dik tevreden. Dit seizoen loopt het echter niet zo naar wens. Enkele maanden heeft de ploeg geworsteld met het ,,complex-Groenendijk’’, die was vertrokken naar Go Ahead Eagles. De afwerker die Groenendijk was, was met hem uit het team verdwenen.’
Scoren lukte FC Utrecht die bewuste dag, 1 april 1973, trouwens wel. Maar voldoende voor het voorkomen van een nederlaag in De Meer bleek het doelpunt van Karel Bonsink niet. Namens de Amsterdammers vonden Barry Hulshoff, Johnny Rep en Johan Neeskens het net: 3-1 voor Ajax.