Parkeren

Rondom Stadion Galgenwaard geldt een strikt parkeerbeleid; bezoekers kunnen niet parkeren in de woonwijken rondom het stadion, op de Mytylweg en op de parkeerplaats van SV Kampong aan de Laan van Maarschalkerweerd. Zij worden verzocht zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Bezoekers van thuiswedstrijden van FC Utrecht die toch met de auto komen, moeten een aangegeven parkeerroute volgen. Vanaf verschillende parkeerplaatsen in de omgeving van het stadion rijden gratis pendelbussen van en naar Stadion Galgenwaard.

Parkeren garage Q-park Galgenwaard

Wil je dichterbij het stadion parkeren, dan is dit zo lang er beschikbaarheid is, mogelijk in de P3 garage Q-park Galgenwaard, onder het Conclusion-gebouw aan de westzijde van het stadion nabij de Cityside. Wil je hier gebruik van maken, dan is het mogelijk om hier een abonnement voor te nemen of losse e-parkeertickets voor aan te schaffen. Een losse e-parkeerticket kost € 15,- en is online te bestellen. Het is ook mogelijk om een seizoenparkeerkaart aan te schaffen, hiervan zijn de kosten € 135,-. 

Let op: de seizoenparkeerkaart is alleen geldig bij competitie- en bekerwedstrijden van het eerste elftal en niet bij Jong FC Utrecht.
 

FC Utrecht Parkeer Shuttle vanuit P+R De Uithof

Bezoekers van de thuiswedstrijden van FC Utrecht kunnen na het parkeren van hun auto met pendelbussen naar het stadion. Er rijdt een FC Utrecht Parkeer Shuttle vanaf P+R De Uithof. Voor parkeren op P+R De Uithof dient bij aankomst bij de aanwezige automaat een zogeheten combikaart gekocht te worden. Met dit kaartje, dat 5 euro kost, kan door maximaal vijf personen gratis van de FC Utrecht Parkeer Shuttle gebruik worden gemaakt. P+R De Uithof bevindt zich aan de Universiteitsweg in Utrecht.

Parkeren P1, P3

Uitsluitend bestuurders die in bezit zijn van een geldige parkeerkaart (P1 en P3) kunnen op de parkeerplaatsen van Stadion Galgenwaard parkeren. Ook hebben we parkeerplaatsen P2 tot onze beschikking bij de Kromhout kazerne. Deze zijn enkel voor intern gebruik.

Parkeren supporters bezoekende club (P-0)

Het parkeerdek is niet te voet te bereiken. Supporters met een (verplichte) auto(combi) volgen de volgende route.

Vanuit richting Den Haag/Rotterdam
U volgt de A12 richting Utrecht. Vervolgens volgt u de borden Arnhem/Ring Zuid. Vervolgens neemt u de afslag Lunetten-Houten (afrit 18). De rotonde nemen, richting Lunetten. De Waterlinieweg volgen. U neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Halverwege deze afrit rechtsaf het terrein op (P-0).

Vanuit richting Amsterdam
U volgt de A2 tot knooppunt Oudenrijn. Vervolgens volgt u de borden A12 - richting Arnhem/Ring Zuid. Vervolgens neemt u de afslag Lunetten-Houten. De rotonde nemen, richting Lunetten. De Waterlinieweg volgen. U neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Halverwege deze afrit rechtsaf het terrein op (P-0).

Vanuit richting Arnhem
Bij knooppunt Lunetten richting Utrecht/Nieuwegein aanhouden. Vervolgens richting Utrecht-Oost/Rijnsweerd/Lunetten volgen. Bij de rotonde rechtsaf richting Utrecht-Oost/Galgenwaard. De Waterlinieweg volgen. U neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Halverwege deze afrit rechtsaf het terrein op (P-0)

Vanuit de richting Breda
U volgt de A27 tot knooppunt Lunetten. U neemt de afrit Centrum/Jaarbeurs (A12), na de afslag voegt u op de A12 in, hierna neemt u direct de afslag Lunetten/Galgenwaard (afrit 18). Bij de rotonde rechtsaf richting Utrecht-Oost/Galgenwaard. De Waterlinieweg volgen. U neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Halverwege deze afrit rechtsaf het terrein op (P-0)

Vanuit de richting Hilversum/Amersfoort
Bij knooppunt Rijnsweerd de A27 blijven volgen richting Den Haag A12 (Centrum/Jaarbeurs), na de afslag voegt u op de A12 in, hierna neemt u direct de afslag Lunetten/Galgenwaard (afrit 18). Bij de rotonde rechtsaf richting Utrecht-Oost/Galgenwaard. De Waterlinieweg volgen. U neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Halverwege deze afrit rechtsaf het terrein op (P-0)

Bewonersembleem

FC Utrecht toont als goede buur graag haar betrokkenheid om de parkeeroverlast in de woonomgeving van Stadion Galgenwaard te beperken. Ook in het seizoen 2018/2019 worden, in overleg met de gemeente Utrecht, op zondagen de woonwijken met hekken, stewards en verkeersregelaars afgesloten.

Deze wijkafzettingen worden 2,5 uur voor aanvang van de wedstrijd geplaatst en direct na aanvang van de wedstrijd weer weggehaald. Om de wijkafzettingen te kunnen passeren, dient u in bezit te zijn van een bewonersembleem. U komt daarvoor in aanmerking als u woont in een postcodegebied waar deze wijkafzettingen worden geplaatst.

Daarnaast geldt dat wanneer het desbetreffende gebied een betaald parkeren-zone is, u in het bezit dient te zijn van een door de gemeente verstrekte parkeerontheffing of u een oprit of garage aan huis dient te hebben. FC Utrecht heeft een bestand met daarin de gegevens van alle bewoners die op basis van vorige seizoenen in aanmerking komen voor een bewonersembleem.

Heeft u vragen/opmerkingen omtrent het bewonersembleem, of heeft u een klacht, neem dan gerust contact op met
 

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres