dinsdag 5 februari 2019  13:00
Sportcomplex Zoudenbalch
Oefenwedstrijd
FC Utrecht
0
-
FC Volendam
1

FC Utrecht - FC Volendam

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

FC Utrecht

FC Volendam

Op Sportcomplex Zoudenbalch verliezen de Domstedelingen met 0-1.

FC Utrecht speelde vandaag een besloten oefenduel met FC Volendam. Tien minuten voor tijd zorgt Nick Runderkamp voor de einduitslag op het scorebord: 0-1.
 
Nog vijf minuten te spelen. FC Utrecht kijkt tegen een 0-1 achterstand aan. De bal? Die bevindt zich in het zestienmetergebied van FC Volendam. Meerdere spelers proberen de trekker over te halen maar het lukt niet. Uiteindelijk komt er een schot die over het Volendamse doel heen vliegt. De Domstedelingen komen maar niet tot scoren vandaag.
 
Volendamse treffer
Tien minuten voor tijd beslist Nick Runderkamp de wedstrijd. Rodney Antwi, oud-speler van FC Utrecht, kapt een verdediger uit en speelt de aanvaller van FC Volendam aan. Runderkamp twijfelt geen moment en schuift die bal achter doelman Nick Marsman.

Speldenprikken
In de eerste helft worden er vooral speldenprikken uitgedeeld. De grootste kansen in de eerste 45 minuten zijn voor de tegenpartij van vandaag. De Volendammers zijn een aantal keer erg dichtbij de openingstreffer. Een schot van de linksachter eindigt hard in het zijnet en een intikker wordt maar net naast het doel van Nick Marsman geschoten. Ook de Domstedelingen weten het doel bijna te vinden. Gyrano Kerk dribbelt na een half uur spelen langs drie verdedigers. Zijn schot rolt helaas net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.
 
Speelminuten
Voor Michiel Kramer zijn dit zijn eerste speelminuten in het eerste van FC Utrecht. De aanvaller wordt vaak opgezocht. De spits is met zijn lengte een belangrijk aanspeelpunt in de voorhoede. Kramer heeft zelf ook nog de mogelijkheid om zijn officieuze debuut te belonen met een doelpunt. De aanvaller wordt weggestuurd door een mooie steekpass van Othmane Boussaid. Doelman Mitchel Michaelis kan met zijn tenen nog redding brengen. Ook voor doelman Nick Marsman zijn dit weer zijn eerste minuten in het eerste van FC Utrecht. De doelman is lang bezig geweest met zijn revalidatie en is vandaag met een aantal reddingen weer belangrijk voor zijn team.

FC Utrecht – FC Volendam 0-1 (0-0)
81. Nick Runderkamp 0-1
 
Gele kaarten: -
 
Rode kaarten: -
 
Opstelling FC Utrecht:
Nick Marsman; Mark van der Maarel, Emil Bergström, Christopher Mamengi, Leon Guwara; Othmane Boussaid, Tim Brinkman, Lukas Görtler; Gyrano Kerk, Michiel Kramer, Nick Venema
 
Opstelling FC Volendam:
Mitchel Michaelis; Ties Evers, Erik Schouten (60. Mike Eerdhuijzen), Paul Kok, Dean James; Alex Plat (45. Gerry Vlak), Derry John Murkin (77. Roy Tol), Marco Speijk; Martijn Kaars (60. Max Veerman), Nick Runderkamp, Rodney Antwi

Onderlinge resultaten

5 Februari 2019
13:00
Oefenwedstrijd
  0
FC Utrecht
vs
FC Volendam
1  
9 Januari 2017
18:00
Oefenwedstrijd - regulier
  0
FC Volendam
vs
FC Utrecht
3  
22 December 2010
18:45
KNVB Beker
  1
FC Utrecht
vs
FC Volendam
0  
22 Maart 2009
14:30
Eredivisie
  0
FC Volendam
vs
FC Utrecht
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres