donderdag 27 september 2018  19:45
Stadion Galgenwaard
TOTO KNVB Beker
FC Utrecht
2
Nick Venema (90)
-
MVV
0

FC Utrecht - MVV

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: FC Utrecht – MVV Maastricht
Speeldatum: 27-09-2018
Aanvangstijd: 19.45
Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht
Competitie: TOTO KNVB Beker
ClubCard-verplichting: Seizoenkaarten zijn voor deze wedstrijd gewoon geldig. Op vertoon van de seizoenkaart heb je toegang tot het stadion. Voor deze wedstrijd geldt geen clubkaartverplichting. Maximaal 6 kaarten per persoon.
Junior Tigers Voor deze wedstrijd zijn geen Junior Tiger setjes in de verkoop.
Openingstijd stadion: 18.45 uur.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Internet verkoop: 08-09-2018, 09.00 uur 27-09-2018, 19.45 uur
Verkoop via Fanshop: 08-09-2018, 10.00 uur 27-09-2018, 17:00 uur
Klik hier voor de actuele openingstijden van de Fanshop
Verkoop wedstrijddag: Op de wedstrijddag zijn de kassa’s vanaf 18.15 geopend
Actie: Bij aankoop van een bekershirt krijg je twee gratis tickets voor deze wedstrijd. Deze actie is alleen nog te gebruiken in de fysieke FC Utrecht Fanshop in Stadion Galgenwaard, niet in de online webshop.
Prijzen: Losse kaarten voor de Noord- en Zuidtribune kosten € 10,- per stuk, kaarten voor de Bunnik- en Cityside zijn € 5,- per stuk. Er gelden geen jeugd- of 65+ kortingen.
Parkeren: Vaste parkeerkaarten zijn bij deze wedstrijd gewoon geldig. Losse parkeerkaarten voor de parkeergarage P3 zijn beperkt beschikbaar. Meer informatie over het parkeren en busvervoer vind je hier.Hoofdtrainer Dick Advocaat kijkt uit naar het duel met MVV Maastricht in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker.

Voor FC Utrecht begint morgen (donderdag) het toernooi om de TOTO KNVB Beker. In de eerste ronde treffen de Domstedelingen Keuken Kampioen Divisie-ploeg MVV Maastricht. Hoofdtrainer Dick Advocaat kijkt uit naar het treffen met de Sterrendragers.

“De TOTO KNVB Beker is de kortste weg naar Europees voetbal”, aldus Advocaat. “Zo is het natuurlijk wél.”

Laat het maar zien
Maar óók is MVV Maastricht-thuis een wedstrijd van bewijsdrang. Van FC Utrecht, als collectief. En van de spelers, op individueel niveau. “Tegen Feyenoord speelden we te open”, zegt de oefenmeester over de eerste partij van FC Utrecht onder zijn leiding. “Spitsen die gaan dekken terwijl het middenveld terugzakt, bijvoorbeeld. De afstemming ten opzichte van elkaar, dat moet beter. Per training en per wedstrijd gaat dat beter. De spelers moeten aan mij laten zien dat ze voor een positie in aanmerking komen”, aldus Advocaat.

‘Het elftal moet het oppakken’
“Wij zijn in een bepaalde opbouw naar een vast elftal, al wordt een vast elftal natuurlijk nooit een vast elftal”, stelt de hoofdtrainer. “Spelers die tegen Feyenoord niet hun beste vorm hadden, zullen morgen tegen MVV meer moeten laten zien. Het gaat erom dat het elftal het oppakt. De wil was er tegen Feyenoord in elk geval wél.”

Zevental afwezig
Een zevental spelers is in de bekerpartij van donderdagavond in Stadion Galgenwaard in elk geval niet inzetbaar: Willem Janssen, Urby Emanuelson (allebei geschorst), Rico Strieder, Sander van de Streek, Simon Makienok, Oussama Tannane en Jean-Christophe Bahebeck (allen geblesseerd). “Tannane heeft klachten overgehouden aan Feyenoord-uit. Voor hem komt MVV-thuis te vroeg, net als voor Bahebeck. Hij zal er ook zondag tegen FC Groningen nog niet zijn, moet eerst wedstrijden gaan spelen”, aldus Advocaat. “De kans dat Van de Streek er zondag wél weer bij is, is groot. Ook Emanuelson keert dan weer terug vanuit zijn schorsing, net als Janssen. 

26
Moustafa
60
Martina
61
Cyriel Dessers
61
Mares
68
Mark van der Maarel
77
Nicolas Gavory
82
Lukas Görtler
85
Schroijen
90
Nick Venema
1
17
15
13
2
8
10
24
5
7
11
1
25
4
17
5
6
21
13
29
9
11

MVV

1
Koopmans
25
Moustafa
4
Martina
17
Mares
5
gunst
6
Ippel
21
Martina
13
Nys
29
Abubakar
9
van den Hurk
11
Schroijen
12
van Meurs
23
Deusings
3
Lavalée
14
Deom
16
Kostons
19
Houben
24
Golpek
28
Everaers

Ploeg van jarige hoofdtrainer Dick Advocaat bereikt tweede ronde van TOTO KNVB Beker: 2-0.

FC Utrecht heeft zich ten koste van MVV Maastricht geplaatst voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van hoofdtrainer Dick Advocaat was met 2-0 te sterk voor de Limburgers. De spitsen Cyriel Dessers en Nick Venema namen de doelpuntenproductie voor hun rekening.

Iedereen mee naar voren. Tien spelers dus, op dat moment. Het is de derde minuut van de blessuretijd en MVV Maastricht krijgt een hoekschop. Ook keeper Luuk Koopmans komt mee richting de Utrechtse zestien, in de hoop de gelijkmaker te kunnen scoren namens de Limburgers, die net als FC Utrecht met nog tien spelers binnen de lijnen staan; Lukas Görtler en Joeri Schroijen hebben al een rode kaart gehad. De bal? Die wordt weggewerkt door de FC uit de Domstad. Nick Venema, de invaller, is er als de kippen bij. Hij is aan de bal, zet het op een lopen en gaat alleen op het verlaten MVV-doel af. In de laatste tellen van de partij bepaalt hij de eindstand op 2-0. FC Utrecht bekert verder, MVV is uitgeschakeld.

Opperste staat van paraatheid
Het gaat niet vanzelf, voor de Utrechters. Keuken Kampioen Divisie-ploeg MVV is vastberaden en wil maar één ding: stunten in Stadion Galgenwaard. Voortdurend is voor de Utrechters derhalve de hoogste staat van paraatheid vereist. De ploeg van de jarige hoofdtrainer Dick Advocaat houdt de boel achterin goed dicht, maar heeft in de eerste helft moeite tot goede kansen te komen.

Dessers breekt de ban
Vanaf de strafschopstip breken de Domstedelingen na een uur spelen de ban. Aanvaller Gyrano Kerk wordt ten val gebracht, arbiter Martin van den Kerkhof wijst gedecideerd naar de stip. Gedecideerd, dat is ook Cyriel Dessers. De spits pakt de bal, legt ‘m op de stip, wacht even op het fluitje van de arbiter en schiet het leer vervolgens in de hoek: 1-0.

Bloemen
Bloemen zijn er voor de wedstrijd voor Dick Advocaat. De hoofdtrainer krijgt het boeket ter ere van zijn 71ste verjaardag. Na afloop van de partij wordt Mark van der Maarel in het zonnetje gezet. De aanvoerder van de Utrechters speelt tegen de Sterrendragers zijn 250ste officiële wedstrijd namens FC Utrecht; een bijzondere mijlpaal.

Zaterdag loting
De loting voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker is zaterdagavond rond de klok van 23.00 uur en is rechtstreeks te zien op FOX Sports. Er gaan die avond 32 clubs de zogeheten koker in, waaronder dus FC Utrecht.

Zondag: Eredivisievoetbal
Voor FC Utrecht is FC Groningen-uit de eerstvolgende opdracht. In het Hitachi Capital Mobility Stadion wordt zondag om 14.30 uur afgetrapt.

FC Utrecht - MVV Maastricht 2-0 (0-0)
61. Cyriel Dessers (strafschop) 1-0
90+4. Nick Venema 2-0

Gele kaarten: Mark van der Maarel, Nicolas Gavory (FC Utrecht), Ricardo Ippel, Shermaine Martina en Hawbir Moustafa (MVV Maastricht).

Rode kaarten: 82. Lukas Görtler (FC Utrecht), 84. Joeri Schroijen (MVV Maastricht).

Toeschouwers: 16.206.

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Emil Bergström, Timo Letschert, Mark van der Maarel (70. Nick Venema); Nicolas Gavory, Joris van Overeem, Simon Gustafson (73. Lukas Görtler); Gyrano Kerk, Cyriel Dessers, Leon Guwara.

Opstelling MVV Maastricht:
Luuk Koopmans; Hawbir Moustafa (79. Tuur Houben), Shermar Martina (85. Jerome Deom), Luc Mares, Maxime Gunst; Ricardo Ippel (88. Dimitri Lavalee), Pieter Nys, Shermaine Martina; Joeri Schroijen, Asumah Abubakar, Anthony van den Hurk.

Onderlinge resultaten

27 September 2018
19:45
KNVB Beker
  2
FC Utrecht
vs
MVV Maastricht
0  
19 Oktober 2000
14:30
Amstel Cup
  0
MVV Maastricht
vs
FC Utrecht
3  
4 Februari 2000
14:30
KPN Telecompetitie
  2
FC Utrecht
vs
MVV Maastricht
0  
16 Oktober 1999
14:30
KPN Telecompetitie
  4
MVV Maastricht
vs
FC Utrecht
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres