maandag 16 juli 2018  17:00
BWT Arena Mondseeland
Oefenwedstrijd
FC Arsenal Tula
1
-
FC Utrecht
2

FC Arsenal Tula - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Domstedelingen spelen vanmiddag (maandag) tegen FC Arsenal Tula in het BWT Arena Mondseeland. 

Na de nipte 0-1 nederlaag tegen FC Red Bull Salzburg van afgelopen zondag wacht vandaag (maandag) een nieuwe test voor de mannen van trainer/coach Jean-Paul de Jong. FC Utrecht neemt het vandaag om 17.00 uur, in de BWT Arena Mondseeland, op tegen het Russische FC Arsenal Tula. 

Voor FC Utrecht is dit het tweede oefenduel in Oostenrijk en de vijfde wedstrijd in de voorbereiding voor het seizoen 2018/2019. De Domstedelingen wonnen eerder van DHSC (9-1), Desto (14-0) en profploeg Ross County (2-0). Afgelopen vrijdag werd er met 1-0 verloren van Oostenrijks kampioen FC Red Bull Salzburg. Hiermee staat de teller op drie overwinningen, één nederlaag, 25 doelpunten voor en twee tegen. 

Russische voorbereiding
Ook FC Arsenal Tula is al bezig aan de voorbereiding voor het seizoen 2018/2019. De ploeg speelde tegen het Japanse V-Varen Nagasaki (1-1), het Oostenrijkse Wörgl (0-3 winst), Botoşani uit Roemenië (1-2 verlies) en Austria Wien uit Wenen (2-2). Afgelopen vrijdag nam FC Arsenal Tula het op tegen Vitesse. Vitesse stond na 30 minuten 2-0 voor, maar de Russen kwamen terug en zorgden ervoor dat er een 2-2 eindstand op het scorebord stond. 

Weetjes
FC Arsenal Tula heeft veel naamsveranderingen meegemaakt. Zo stond de club eens bekend als FC Metallurg Tula, FC Mashinostroitel Tula en FC TOZ Tula. Wil jij meer weten over de tegenstander van vandaag? Lees dan de 7 weetjes over FC Arsenal Tula

Up-to-date
De mediacrew van FC Utrecht reist weer mee naar het BWT Arena Mondseeland en zal je vanuit daar op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rondom deze wedstrijd. Volg FC Utrecht op TwitterInstagram en Facebook en abonneer je op het YouTube-kanaal van de club.

FC Arsenal Tula

FC Utrecht

FC Utrecht wint van FC Arsenal Tula

FC Arsenal Tula was de laatste tegenstander in Oostenrijk voor de mannen van Jean-Paul de Jong. In de BWT Arena Mondseeland wist FC Utrecht het trainingskamp af te sluiten met een 2-1 overwinning.
 
Na twintig minuten wijst de scheidsrechter naar de stip vanwege hands: Penalty. Vervolgens is het Sergei Tkachyov die de strafschop overtuigend linksboven binnen schiet: 0-1. De Domstedelingen komen terug. Via de beide Simon’s (Gustafson en Makienok) zorgt FC Utrecht ervoor dat er een 2-1 eindstand op het scorebord kan worden geschreven.

Nieuwelingen
FC Utrecht brengt de tussenstand na een half uur spelen op 1-1. Vanaf links komt er een goede voorzet van één van de nieuwelingen Leon Guwara. Die bal belandt bij Simon Gustafson, ook een aanwinst van het team van trainer/coach Jean-Paul de Jong. De Zweed weet wel raad met zo’n voorzet en volleert de bal in de touwen achter doelman Levashov.
 
Blessures
Geen mooiere manier om na een slepende blessure belangrijk te zijn voor je team. Dat geldt zeker voor de tweede treffer van FC Utrecht. Het zijn Patrick Joosten en Simon Makienok die beiden een belangrijk aandeel hebben bij het tweede doelpunt van de Domstedelingen. Twee spelers die lang geblesseerd waren en moesten terugkomen van zware knieblessures. Joosten zorgt er met zijn voorzet voor dat de boomlange Simon Makienok de bal kon binnenkoppen.
 
Trainingskamp
Het trainingskamp van FC Utrecht zit er bijna op. Morgen wordt er nog getraind bij Schloss Mühldorf. In de middag vliegt het team weer terug naar Düsseldorf, om vanuit daar door te reizen naar Utrecht.
 
FC Utrecht – FC Arsenal Tula 2-1 (1-1)
20. Sergey Tkachev 0-1
28. Simon Gustafson 1-1
68. Simon Makienok 2-1
 
Gele kaarten: Sander van de Streek (FC Utrecht)
 
Toeschouwers: 78
 
Opstelling FC Utrecht: David Jensen, Giovanni Troupée (62. Sean Klaiber), Mark van der Maarel (76. Ruben Hoogenhout), Willem Janssen (46. Ramon Leeuwin), Leon Guwara (62. Christopher Mamengi); Joris van Overeem (62. Patrick Joosten), Anouar Kali (62. Rico Strieder), Urby Emanuelson (62. Othmane Boussaid), Simon Gustafson (62. Gyrano Kerk); Sander van de Streek (46. Simon Makienok), Cyriel Dessers (46. Lukas Görtler)
 
Opstelling FC Arsenal Tula:
Levashov (79. Shamov); Grigalava (57. Denisov), Khagush, Belyaev (68. Krikunenko), Kostadinov (57. Nummer 7); Tkachev (68. Mingazov), Gorbatenko, Alexandrov (68. Adzhoev); Kombarov (68. Sokoc), Lesovoy (62. Yaroslav Igorevich), Kangwa

Onderlinge resultaten

16 Juli 2018
17:00
Oefenwedstrijd - regulier
  1
FC Arsenal Tula
vs
FC Utrecht
2  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres