donderdag 2 augustus 2018  19:00
Stadion Galgenwaard
Oefenwedstrijd
FC Utrecht
2
-
Levante UD
2

FC Utrecht - Levante UD

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: FC Utrecht – Levante UD
Speeldatum: 02-08-2018
Aanvangstijd: 19.00
Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht
ClubCard-verplichting: Voor deze wedstrijd geldt geen clubkaartverplichting. Er is dus vrije verkoop.
Info seizoenkaardhouders: Voor deze wedstrijd zijn de hoofdtribune en Cityside gesloten. Gouden seizoenkaarthouders hebben toegang op hun seizoenkaart. Gouden seizoenkaarthouders die op de Cityside of Hoofdtribune zitten kunnen een gratis kaart voor de andere gewenste tribune kopen.
Openingstijd stadion: 18.00 uur.

Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Internet verkoop: 07-07-2018, 09.00 uur 02-08-2018, 19.00 uur
Verkoop via Fanshop: 07-07-2018, 09.00 uur 02-08-2018, 17:00 uur
Klik hier voor de actuele openingstijden van de Fanshop
Verkoop wedstrijddag: Op de wedstrijddag zijn de kassa’s vanaf 18.00 geopend
Prijzen: Kaarten zijn €10,00 voor volwassenen. Jeugd (tot 16 jaar) en 65+ betalen €5,00.
Parkeren: Parkeerkaarten voor de parkeergarage P3 zijn NIET GELDIG.

Ploeg van hoofdcoach Jean-Paul de Jong speelt vanavond (donderdag) in Stadion Galgenwaard tegen Primera División-team uit Valencia.

FC Utrecht speelt vanavond (donderdag) in Stadion Galgenwaard een vriendschappelijke wedstrijd tegen Levante UD. Het treffen tussen het Utrechtse Eredivisieteam en de Spaanse Primera División-ploeg begint om 19.00 uur.

Het is een Meetmoment met de hoofdletter M: de wedstrijd die FC Utrecht speelt tegen Levante UD. Een kleine tien dagen voor de competitiestart is het treffen met de Spanjaarden een uitgelezen kans om antwoord te krijgen op de vraag: hoe staat de ploeg ervoor?

Opponenten uit allerlei landen
In de voorbereiding van deze jaargang opende FC Utrecht met telraamscores tegen DHSC (9-1) en Desto (14-0) en daarna trof het team van hoofdcoach Jean-Paul de Jong steeds tegenstanders uit verschillende landen. Er werd gespard met opponenten uit Schotland (Ross County, 2-0), Oostenrijk (Red Bull Salzburg, 0-1), Rusland (Arsenal Tula, 2-1), Turkije (Kasimpasa, 1-4) en Engeland (Portsmouth, 1-1). En nu, als finale test, gaat FC Utrecht de confrontatie dus aan met het Spaanse Levante UD.

Stunt tegen FC Barcelona
De tegenstander uit Valencia is op trainingskamp in Nederland en speelde de voorbije dagen al tegen PEC Zwolle en Feyenoord. Beide duels gingen verloren voor de rood-blauwen, die afgelopen seizoen onder meer stuntten door met 5-4 van FC Barcelona te winnen. Nader kennismaken met Levante UD? FCUtrecht.nl zette zeven weetjes over de club onder elkaar en die kun je HIER lezen.

Kom kijken naar FC Utrecht - Levante UD!
Er is vrije kaartverkoop voor de wedstrijd van vanavond. Tickets zijn verkrijgbaar via INTERNET, van 10.00 tot 17.00 uur in de FC Utrecht Fanshop en vanaf 18.00 uur bij de stadionkassa’s.

FC Utrecht

Levante UD

Domstedelingen spelen in Stadion Galgenwaard gelijk tegen Levante UD: 2-2.

FC Utrecht heeft in een door meer dan vijfduizend supporters bevolkt Stadion Galgenwaard in een vriendschappelijke wedstrijd gelijkgespeeld tegen Levante UD. De Utrechtse Eredivisionist zag vlak voor tijd een 2-0 voorsprong uit handen glippen tegen de Primera División-tegenstander: 2-2.

Vijf minuten voor tijd, een prettige 2-0 voorsprong op het bord. FC Utrecht is dicht bij het boeken van een zege op een gerespecteerde Primera División-tegenstander. Dicht bij het verschalken van een team dat afgelopen seizoen nog met 5-4 won van FC Barcelona en twee keer gelijkspeelde tegen Real Madrid.

Twee keer raak
David Remeseiro Salgueiro, beter bekend in Valencia en omstreken als Jason, scoort vijf minuten voor tijd de 2-1. De 2-2, die volgt vier minuten later. Met een mooie volley, dat moet gezegd, is het Juan Delgado Sirvent die voor de eindstand zorgt.

Klaiber bedient Van de Streek
Dat is natuurlijk jammer. Want ook al is het een oefenpartij: die wil je winnen. Lang lijkt het er ook op dat FC Utrecht dat gaat doen. De ploeg van hoofdcoach Jean-Paul de Jong moet zo nu en dan weliswaar wat kansen toestaan, maar is zelf ook gevaarlijk. En, een verschil met de Spanjaarden in de eerste helft: trefzeker. Sander van de Streek opent de score. De middenvelder wordt door Sean Klaiber bediend en haalt het maximale uit de afgemeten voorzet die vanaf de rechterflank komt: 1-0.

Emanuelson assisteert Janssen
De 2-0 heeft wel wat weg van de eerste treffer van de avond. De hoofdrolspelers zijn anders, dat wel. Deze keer is het Urby Emanuelson die de rol van aangever op zich neemt en kopt aanvoerder Willem Janssen de bal tegen de touwen: 2-0.

Eerste minuten voor Bergström
In de tweede helft, waarin de deze week aangetrokken Zweedse verdediger Emil Bergström binnen de lijnen komt en zijn eerste speelminuten maakt in het shirt van FC Utrecht, gaat het spel andermaal op en neer en wordt er door beide teams flink gewisseld. Lang stevent het duel af op een zege voor de thuisploeg, maar dankzij een opleving in de slotfase voorkomen de Spanjaarden dat ze met een nederlaag terug naar hun uitvalsbasis in Nederland moeten keren.

FC Utrecht – Levante UD 2-2 (2-0)
19. Sander van de Streek 1-0
40. Willem Janssen 2-0
85. Jason 2-1
89. Juan Delgado Sirvent 2-2

Toeschouwers: 5.143.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Ramon Leeuwin (75. Emil Bergström), Willem Janssen (84. Christopher Mamengi), Mark van der Maarel (65. Leon Guwara); Rico Strieder, Joris van Overeem (65. Giovanni Troupée), Urby Emanuelson (75. Othmane Boussaid), Simon Gustafson (75. Patrick Joosten); Sander van de Streek (84. Nick Venema), Cyriel Dessers (75. Lukas Görtler).

Opstelling Levante UD:
Oier (75. Paredes); Toño García (46. Pedro Lopéz), Róber Pier (65. Verza), Doukouré (65. E. Cabaco), Roger (46. Sadiku), Bardhi (65. Jason), Morales (46. Rochida), Coke (72. Ivan Moreno), Rubén (65. Chema), Postigo (65. Manzanara), Campaña (65. Juan Delgado Sirvent).

Onderlinge resultaten

2 Augustus 2018
19:00
Oefenwedstrijd - regulier
  2
FC Utrecht
vs
Levante UD
2  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres