zondag 10 februari 2019  16:45
Stadion Galgenwaard
Eredivisie
FC Utrecht
2
-
PSV
2

FC Utrecht - PSV

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: FC Utrecht – PSV
Speeldatum: 10-02-2019
Aanvangstijd: 16.45 uur
Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht
Competitie: Eredivisie
ClubCard-verplichting: Voor deze wedstrijd geldt een geregistreerde verkoop. Per FC Utrecht Club- of seizoenkaart kunt u maximaal 6 kaarten bestellen. Ook met een geverifieerd account mag u 6 kaarten bestellen.
Junior Tigers / Tigers: Voor deze wedstrijd zijn GEEN Junior Tiger setjes in de verkoop.
Openingstijd stadion: 15.15 uur.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Internet verkoop: 19-01-2019, 10.00 uur 10-02-2019, 16.45 uur
Verkoop via Fanshop: 19-01-2019, 10.00 uur 09-02-2019, 17:00 uur
Klik hier voor de actuele openingstijden van de Fanshop
Verkoop wedstrijddag: Op de wedstrijddag zijn de kassa’s indien niet uitverkocht vanaf 14.45 uur geopend.
Prijzen: Klik hier voor de prijzen van de losse tickets.
Parkeren: Parkeerkaarten voor de parkeergarage P3 zijn heel beperkt beschikbaar.
Meer informatie over het busvervoer vind je hier.Hoofdtrainer Dick Advocaat over het treffen met de Eindhovenaren.

Aankomende zondag speelt FC Utrecht tegen regerend landskampioen PSV. Vandaag zat hoofdtrainer Dick Advocaat weer achter zijn tafel in de persruimte op Sportcomplex Zoudenbalch om voor te beschouwen op het duel met de Eindhovenaren.

"Even over PSV, want daarvoor zijn jullie vandaag gekomen natuurlijk." Zo begint hoofdtrainer Dick Advocaat met een knipoog de persconferentie op Sportcomplex Zoudenbalch. "We hebben een paar geblesseerden spelers. Dat zijn Rico Strieder, Simon Makienok en Cyriel Dessers. Timo Letschert en Jean-Christophe Bahebeck zijn een twijfelgeval en daarnaast missen we ook twee spelers door een schorsing: Urby Emanuelson en Riechedly Bazoer."

Bekijk hieronder de hele voorbeschouwing van hoofdtrainer Dick Advocaat. 

FC Utrecht

PSV

Strijdlustige Domstedelingen spelen gelijk tegen ranglijstaanvoerder PSV: 2-2.

Een strijdlustig FC Utrecht pakte vanavond (zondag) een punt tegen PSV. De Eindhovense koploper keek in Stadion Galgenwaard halverwege de match tegen een 2-0 achterstand aan en kwam pas vlak voor tijd op gelijke hoogte met het team van Hoofdtrainer Dick Advocaat: 2-2.

Balverovering, dieptepass op maat, knappe rush, bekeken schot. Het tweede doelpunt dat FC Utrecht deze middag in een regenachtig Stadion Galgenwaard scoort tegen PSV is er geen waar een heel lange reeks balcontacten aan voorafgaat. En dat maakt ‘m juist zo mooi, en knap. Sander van de Streek is het die Gyrano Kerk in de ruimte aanspeelt. Kerk, terug in de basis, zet het op een lopen en drukt op precies het juiste moment af. Keeper Jeroen Zoet duikt nog wel, maar kan er niet bij. De bal past exact in de ruimte die hij laat in de verre hoek: 2-0 voor FC Utrecht.

Weinig balbezit, hoog rendement
En dan te bedenken dat er op dat moment nog geen veertig minuten zijn gespeeld in Utrecht. PSV weet even niet wat het overkomt, aan het Herculesplein. De Eindhovenaren hebben het gros van de tijd de bal, maar zijn daarmee weinig effectief. Zeker niet vergeleken met de Utrechters, die aan amper dertig procent balbezit voldoende hebben om de koploper knikkende knieën te bezorgen.

Droomstart dankzij Van de Streek
Van de Streek, de man die de tweede goal van de partij voorbereidt, is degene die het eerste doelpunt van de dag op zijn naam schrijft. Vanuit een hoekschop - een week geleden scoort FC Utrecht ook al vanuit een corner, dan in Zwolle tegen PEC - brengt Nicolas Gavory de bal voor het doel. Van de Streek doet méér dan de bal koppen. Hij valt ‘m aan, als het ware. Geen oog voor PSV’s Daniel Schwaab, enkel en alleen voor die lederen kogel. En dan: pats! De kop ertegen, en de bal vervolgens al even hard tegen de touwen: 1-0. Een droomstart voor FC Utrecht, dat na zes minuten aan de leiding gaat tegen PSV; een team dat dit seizoen slechts drie keer eerder op achterstand is gekomen.

Beuken op de muur
In de tweede helft trekt FC Utrecht een defensieve muur op, waarop PSV vanaf het begin begint te beuken. De vraag is: houdt de muur stand, en zo ja: hoe lang? De eerste flinke breuk wordt door de Brabanders toegediend na een klein uur spelen. Na een slimme loopactie werkt Luuk de Jong de bal binnen: 2-1.

Remise
Billenknijpen is het vanaf dat moment voor de ruim negentienduizend supporters in Stadion Galgenwaard, die zien hoe FC Utrecht met man en macht tracht verdere averij te voorkomen. Dat lukt niet. Vijf minuten voor tijd is het opnieuw De Jong die optimaal gebruikmaakt van de - weinige, trouwens - ruimte die hem wordt geboden. Van dichtbij bepaalt hij de stand op 2-2. Ook een discutabel moment, waarbij Simon Gustafson in de Eindhovense zestien ten val wordt gebracht door Denzel Dumfries, brengt daar geen verandering meer in. De Utrechtse penaltyclaim wordt weggewuifd, de remise is een feit.

De Graafschap-uit
De volgende klus die wacht op de Utrechtse ploeg: De Graafschap-uit. FC Utrecht speelt op zondag 17 februari in Doetinchem tegen de Superboeren en voor dat duel is de kaartverkoop al in volle gang. De volgende thuiswedstrijd van de Domstedelingen is op zaterdag 23 februari. Dan komt Excelsior op bezoek in Stadion Galgenwaard. En ook voor die match zijn via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop al tickets verkrijgbaar.

FC Utrecht - PSV 2-2 (2-0)
7. Sander van de Streek 1-0
38. Gyrano Kerk 2-0
58. Luuk de Jong 2-1
86. Luuk de Jong 2-2

Gele kaarten: Simon Gustafson (FC Utrecht), Steven Bergwijn (PSV).

Toeschouwers: 19.005.

Scheidsrechter: Pol van Boekel.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Joris van Overeem, Sander van de Streek, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Michiel Kramer (90+1. Mark van der Maarel), Othmane Boussaid (82. Leon Guwara).

Opstelling PSV:
Jeroen Zoet; Denzel Dumfries, Daniel Schwaab, Nick Viergever, Pablo Rosario, Jorrit Hendrix, Gastón Pereiro (73. Mohamed Ihattaren); Hirving Lozano (69. Cody Gakpo), Luuk de Jong, Steven Bergwijn.

Onderlinge resultaten

10 Februari 2019
16:45
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
PSV
2  
11 Augustus 2018
20:45
Eredivisie - Regulier
  4
PSV
vs
FC Utrecht
0  
3 Maart 2018
18:30
Eredivisie - Regulier
  3
PSV
vs
FC Utrecht
0  
24 September 2017
12:30
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
PSV
7  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres