woensdag 4 juli 2018  19:00
Sportpark De Vryheit
Oefenwedstrijd
DESTO
0
-
FC Utrecht
14

DESTO - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong speelt morgen (woensdag) vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Desto.

Oefenduel nummer twee van het seizoen 2018/2019 staat voor de deur voor het eerste elftal van FC Utrecht. Het team van trainer/coach Jean-Paul de Jong komt morgenavond (woensdag) in actie in Vleuten tegen Desto. De partij begint om 19.00 uur.

Afgelopen zaterdag trokken de spelers van FC Utrecht voor het eerst dit seizoen hun wedstrijdtenue aan. Dat was voor de partij tegen DHSC. De stadsgenoot, uitkomend in de Eerste Klasse, kwam er tegen de profs nauwelijks aan te pas: 1-9 werd het voor FC Utrecht. Joris van Overeem maakte het eerste doelpunt van deze voorbereiding van FC Utrecht. Simon Makienok voert voorlopig de Utrechtse topscorerslijst aan; de Deen vond tegen DHSC twee keer het net.

De Vryheit bekend terrein
Sportpark De Vryheit in Vleuten is voor FC Utrecht bekend terrein. Er staan in elk geval tien onderlinge ontmoetingen tussen Desto en de Utrechters in de geschiedenisboeken. Soms was het verschil klein (2-0, in 1999) en soms heel groot; in 2001 wonnen de Domstedelingen met liefst 16-0 van de amateurs. Lees HIER meer over Desto - FC Utrecht en wat aardige feitjes uit het verleden.

Derde Klasse D
Desto speelde afgelopen seizoen in de Derde Klasse D. De oranje-zwarten moesten Benschop en Focus’07 voor zich dulden. De ploeg uit Vleuten won 13 van de 26 competitieduels die het speelde. In de competitie was Desto de voorbije jaargang goed voor 65 goals. In de laatste tien keer dat het FC Utrecht trof, scoorde de amateurploeg niet één maal.

Tickets verkrijgbaar in voorverkoop en bij sportparkkassa’s
Kaarten voor de wedstrijd Desto – FC Utrecht, die morgen (woensdag) om 19.00 uur begint, zijn in de voorverkoop á 6 euro verkrijgbaar bij Banierhuis Terwijde (Musicallaan 1, Utrecht) en Ralph Sports (Het Sluisje 10, Nieuwegein). Op de wedstrijddag zijn kaarten á 7,50 euro aan de kassa’s van Sportpark De Vryheit te verkrijgen.

DESTO

FC Utrecht

In tweede oefenpartij van 2018/2019 walst Eredivisionist in Vleuten over gastheer Desto heen.

FC Utrecht heeft in de tweede vriendschappelijke partij die het speelde dit seizoen bepaald geen clementie getoond met tegenstander Desto. In Vleuten werd de Derdeklasser met 14-0 verslagen door de Eredivisionist. Nick Venema kroonde zich tot dagtopscorer met vier treffers.

Je kunt je voorstellen dat één van de gebezigde uitspraken in de kleedkamer van Desto, vlak voor het begin van de galamatch tegen FC Utrecht, er één is in de trant van: ‘Jongens, laten we ervan genieten. En laten we proberen zo lang mogelijk die nul vast te houden!’ En dan applaus, en dan het veld op en dan voetballen.

Zegeningen tellen
Een wezenlijk deel van de Vleutense missie is al gesneuveld binnen tien tellen. Want als de echo van Jeroen Manschot’s fluitsignaal nog weerkaatst van The Wall, ligt de bal al in het netje. Eerste minuut: raak. Sylla Sow opent de score, Desto telt dan al zijn zegeningen: 0-1.

Droogte? Doelpuntenplensbui!
Droogte in Nederland? In Vleuten, op Sportpark De Vryheit, regent het wel degelijk! Doelpunten, welteverstaan. De treffer van Sow blijkt het startsein te zijn van een doelpuntrijke eerste helft. Zeven keer bolt het net. Vier keer ontvangt Nick Venema de felicitaties en twee keer gaan die uit naar Lukas Görtler.

Jarige aanvoerder ook trefzeker
FC Utrecht, dat net als tegenstander Desto zo ongeveer een compleet nieuw elftal binnen de lijnen brengt na de rust, dendert ook in het tweede bedrijf door. Simon Makienok (2), Sander van de Streek (2), Odysseus Velanas, Mark van der Maarel en de jarige aanvoerder Willem Janssen doen één of meerdere duiten in het goedgevulde Utrechtse doelpuntenzakje. Het resultaat van de doelpuntenplensbui: een uitslag van 0-14.

Ooft is twee keer gevaarlijk
En zo is het Desto wéér niet gelukt te scoren tegen FC Utrecht. De oranje-zwarten, die al tien keer eerder de FC uit de Domstad ontvingen en nog nooit het net wisten te vinden tegen de profs, waren er nochtans twee keer dichtbij. Quillermo Ooft is bij beide momenten betrokken. Eén keer raakt de aanvaller de paal, één keer ligt David Jensen in de weg. Zo blijft het voor de ruim duizend toegestroomde toeschouwers een raadsel welke goaltune de discjockey van Desto had uitgekozen.

Vrijdag: FC Utrecht - Ross County
FC Utrecht komt aanstaande vrijdag opnieuw in actie. Die dag ontvangen de Domstedelingen op Sportpark Thorbeckelaan van DHSC de Schotse ploeg Ross County. Het oefenduel begint om 19.00 uur. In de voorverkoop zijn kaarten al verkrijgbaar en op de wedstrijddag kunnen tickets aan de kassa’s van het sportpark worden aangeschaft vanaf 17.30 uur.

Desto - FC Utrecht 0-14 (0-7)
1. Sylla Sow 0-1
3. Lukas Görtler 0-2
24. Nick Venema 0-3
32. Lukas Görtler 0-4
33. Nick Venema 0-5
36. Nick Venema 0-6
42. Nick Venema 0-7
54. Simon Makienok 0-8
60. Sander van de Streek 0-9
70. Odysseus Velanas 0-10
74. Mark van der Maarel 0-11
77. Willem Janssen 0-12
79. Simon Makienok 0-13
80. Sander van de Streek 0-14

Toeschouwers: 1.300.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Opstelling Desto, eerste helft:
Niels de Bruin; Delaney Khoeblal, Miquell Optekamp, Sander Smink, Mason Damon; Benji Kers, Joey Jorden, Carinho Ricardo de Miranda; Mo El Hachmioui, Dyaley Kers, Mounir Bennaroui.

Opstelling Desto, tweede helft:
Jordy Pouw; Michael van Doorn, Evert van Dijk, Lorenzo Hunte, Dani Martinus; Nader Mechichi (84. Sam Romijn), Tom Klein Obbink, Yently Lemmer; Junior Welten, Quillermo Ooft, Tom de Vries.

Opstelling FC Utrecht, eerste helft:
Nick Marsman; Sean Klaiber, Ramon Leeuwin, Robin Zwartjens, Leon Guwara (32. Othmane Boussaid); Rico Strieder, Joris van Overeem, Urby Emanuelson, Sylla Sow; Lukas Görtler, Nick Venema.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft:
David Jensen; Giovanni Troupée, Ruben Hoogenhout, Willem Janssen, Mark van der Maarel; Anouar Kali, Sander van de Streek, Odysseus Velanas; Patrick Joosten, Simon Makienok, Othmane Boussaid.

Onderlinge resultaten

4 Juli 2018
19:00
Oefenwedstrijd - regulier
  0
DESTO
vs
FC Utrecht
14  
28 Juni 2016
19:00
Oefenwedstrijd - regulier
  0
DESTO
vs
FC Utrecht
4  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres