zaterdag 30 juni 2018  14:30
Sportpark Thorbeckelaan
Oefenwedstrijd
DHSC
1
-
FC Utrecht
9

DHSC - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Utrechtse Eredivisionist speelt morgen (zaterdag) eerste vriendschappelijke partij van het seizoen: DHSC-uit.

De eerste wedstrijd die FC Utrecht in het seizoen 2018/2019 speelt: DHSC-uit. Morgen (zaterdag) maakt de ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong de korte reis naar Ondiep, waar op Sportpark Thorbeckelaan de wedstrijd om 14.30 uur begint.

FC Utrecht hervatte deze week, na een kort zomerreces, de trainingen. Maandag waren de spelers van de profclub uit de Domstad voor het eerst weer te zien op Sportcomplex Zoudenbalch. Onder behoorlijke publieke belangstelling werd een start gemaakt aan de nieuwe jaargang. Diverse nieuwe gezichten waren er te zien in de eveneens nieuwe trainingsoutfits.

Een volgende mijlpaal in de aanloop naar de competitiestart is de eerste vriendschappelijke wedstrijd van het seizoen; en die is morgen (zaterdag). Stadsgenoot DHSC is de tegenstander, en dat is er één van het bijzonder ambitieuze soort. Dos Holland Stichtse Boys Combinatie is er alles aan gelegen hoge ogen te gooien in het amateurvoetbal en eindigde afgelopen seizoen in klasse 1C op plek 5. Het team, waartoe onder anderen Rodney Sneijder, Evander Sno en Imad Najah behoorden, moest Montfoort, DTS Ede, WNC en Duno voor zich dulden.

Eerder deze week nam de contentcrew van FC Utrecht een kijkje op Sportpark Thorbeckelaan. Daar bleek DHSC al volop toe te leven naar de match van morgen, zo vertelde voormalig FC Utrecht-speler Rodney Sneijder:

De wedstrijd DHSC – FC Utrecht begint morgen (zaterdag) om 14.30 uur. De kassa’s in Ondiep gaan open om 11.30 uur, de poorten van het sportpark gaan om 12.00 uur open. Tickets kosten 10 euro voor volwassenen. Kinderen van 3 tot en met 16 jaar kunnen voor 5 euro een toegangsbewijs op de kop tikken. 

1
2
3
4
5
6
23
7
8
9
10
11
1
14
3
2
20
8
22
10
7
11

DHSC

1
Rolf Hazelaar
2
Jordy Best
3
Tommy de Klein
4
Berry van ‘t Land
5
Jeffrey Winkelman
6
Imad Najah
23
Anouar Kali
7
Rodney Sneijder
8
Rick van der Velden
9
Faisal Kaouass
10
Genaro Snijders
11
Evert Brouwers

In eerste oefenwedstrijd van seizoen 2018/2019 wint Utrechtse Eredivisionist met 9-1 van stadsgenoot DHSC.

FC Utrecht heeft de eerste vriendschappelijke wedstrijd van de jaargang 2018/2019 op even ruime als overtuigende wijze gewonnen. Op Sportpark Thorbeckelaan in Utrecht was de Eredivisionist uit de Domstad met 9-1 te sterk voor stadsgenoot DHSC.

Even lijkt de score er één met dubbele cijfers te worden. FC Utrecht schiet uit de startblokken en rijgt de doelpunten na de break aaneen. Er zit zelfs een ritme in: elke drie minuten een doelpunt. Minuut 48, Simon Makienok met de 1-5. Minuut 51, Sean Klaiber met de 1-6. Minuut 54, opnieuw Makienok: 1-7.

Even stokt de productie
Maar dan stokt de productie, eventjes. DHSC slaagt erin de in de Eredivisie uitkomende stadsgenoot een kwartier te weerhouden van het opnieuw vinden van het net. Lukas Görtler maakt, kort na de drinkpauze die halverwege de tweede helft is ingelast, de 1-8. Vijf minuten voor tijd bepaalt Nick Venema de eindstand op 1-9.

Een oefenpot van het fijne soort
Tien doelpunten krijgen de pak ‘m beet 1500 voetballiefhebbers dus te zien die deze middag naar Sportpark Thorbeckelaan zijn gekomen. In Ondiep schijnt de zon z’n best en is de sfeer zo mogelijk nog beter. Er zijn kraampjes, er is drank, er is gezellige muziek rond het veld én in de kantine; kortom: een oefenpot van het fijne soort voor het publiek.

Visitekaartje
Dat publiek komt, óók dan toch zeker, om FC Utrecht’s aanwinsten voor het eerst in actie te zien in het shirt van de FC uit de Domstad. Joris van Overeem geeft wat dat betreft direct zijn visitekaartje af. Hij is het die na een dik kwartier spelen de eerste goal van FC Utrecht van de jaargang 2018/2019 maakt: 0-1. Een minuut later verdubbelt Cyriel Dessers de marge met een mooie hakbal: 0-2.

Snijders doet wat terug
Maar DHSC is geenszins van plan zich zomaar van het kastje naar de muur te laten spelen door de stadsgenoot. DOS Holland Stichtse Boys Combinatie komt na een half uur spelen terug tot 1-2. Het doelpunt wordt gemaakt door Genaro Snijders, één van de ex-profs aan de kant van de gastheren, die ook kunnen beschikken over onder anderen Rodney Sneijder en Imad Najah.

De profs maken het verschil
Via Gyrano Kerk (1-3, mooi schot) en Sander van de Streek (1-4, kopbal) schroeft FC Utrecht de marge nog voor de rust wat verder op. Na de pauze blijken de Utrechtse profs wat fitter te zijn dan de voetballers van de eersteklasser en is het nog vijf keer raak in het voordeel van het team van Jean-Paul de Jong.

Woensdag: Desto - FC Utrecht
Woensdag al wacht het volgende vriendschappelijke treffen voor zijn team. Dan gaat FC Utrecht op bezoek bij Desto. Tickets voor dat duel, dat die dag om 19.00 uur begint, zijn in de voorverkoop al verkrijgbaar bij Desto en kunnen natuurlijk ook op de wedstrijddag bij de kassa’s worden aangeschaft.

DHSC - FC Utrecht 1-9 (1-4)
17. Joris van Overeem 0-1
18. Cyriel Dessers 0-2
30. Genaro Snijders 1-2
34. Gyrano Kerk 1-3
45. Sander van de Streek 1-4
48. Simon Makienok 1-5
51. Sean Klaiber 1-6
54. Simon Makienok 1-7
69. Lukas Görtler 1-8
85. Nick Venema 1-9

Toeschouwers: 1.500.

Scheidsrechter: Jerôme Vries.

Opstelling DHSC:
Rolf Hazelaar (61. Thom Buis); Jordy Best, Tommy de Klein, Berry van ‘t Land (46. Redouan Aamri), Jeffrey Winkelman (46. Dennis de Loos); Imad Najah (58. Ryan de Jong), Rodney Sneijder (58. Jacco Kortenoever), Rick van der Velden; Faisal Kaouass (46. Marcelinno Leber), Genaro Snijders (58. Sam Sabee), Evert Brouwers.

Opstelling FC Utrecht, eerste helft:
David Jensen; Giovanni Troupée, Ruben Hoogenhout, Willem Janssen, Mark van der Maarel; Anouar Kali, Sander van de Streek, Simon Gustafson, Joris van Overeem; Gyrano Kerk, Cyriel Dessers.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft:
Nick Marsman; Ramon Leeuwin, Rico Strieder, Robin Zwartjens; Sean Klaiber, Odysseus Velanas, Urby Emanuelson, Othmane Boussaid, Patrick Joosten (74. Sylla Sow); Simon Makienok (74. Nick Venema), Lukas Görtler.

Onderlinge resultaten

30 Juni 2018
14:30
Oefenwedstrijd - regulier
  1
DHSC
vs
FC Utrecht
9  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres