zondag 29 oktober 2017  14:30
Stadion Galgenwaard
Eredivisie
FC Utrecht
2
Willem Janssen (20)
Nick Venema (77)
-
NAC Breda
2
Mounir el Allouchi (22)
Giovanni Korte (48)

FC Utrecht - NAC Breda

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: FC Utrecht – NAC Breda
Speeldatum: 29-10-2017
Aanvangstijd: 14.30
Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht
Competitie: Eredivisie
ClubCard-verplichting: Voor deze wedstrijd geldt geen clubkaartverplichting. Er is dus vrije verkoop.
Junior Tigers / Tigers: Voor deze wedstrijd zijn Junior Tiger en Tigersetjes in de verkoop, alleen voor de vakken X/Y/Z. Per Junior Tiger / Tiger clubkaart maximaal 1 setje.
Openingstijd stadion: 13.00 uur.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Internet verkoop: 25-09-2017, 09.00 uur 29-10-2017, 14.30 uur
Verkoop via Fanshop: 25-09-2017, 10.00 uur 28-10-2017, 17:00 uur
Klik hier voor de actuele openingstijden van de Fanshop
Verkoop wedstrijddag: Op de wedstrijddag zijn de kassa’s vanaf 12.30 geopend
Prijzen: Klik hier voor de prijzen van de losse tickets.
Parkeren: Parkeerkaarten voor de parkeergarage P3 zijn beperkt beschikbaar. Meer informatie over het parkeren en busvervoer vind je hier.Trainer/coach Erik ten Hag met een vooruitblik op het thuisduel tegen NAC Breda

Kort na de uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi neemt FC Utrecht het zondag in eigen huis op tegen NAC Breda. Het duel in Stadion Galgenwaard begint om 14:30 uur. Trainer/coach blikt vooruit op het duel in gesprek met fcutrecht.nl.

De statistieken liegen er niet om: in de laatste vijf wedstrijden kreeg FC Utrecht 15 tegendoelpunten. Te veel, constateert trainer/coach Erik ten Hag: “De resultaten tot nu toe zijn normaal, gezien de hobbels en tegenvallers binnen de selectie. Het aantal tegendoelpunten is dat natuurlijk niet. Dat is een punt, waar we absoluut verbetering moeten laten zien. De defensieve teamfunctie is altijd de basis van winnen.”
 
De andere statistiek geeft een uitgebreidere kijk op het geheel: na Feyenoord is FC Utrecht de ploeg met de minste schoten tegen. Ten Hag: “Het is dus geen organisatorische janboel. Het heeft te maken met de wil om ten koste van alles te winnen.” Bij het eerste tegendoelpunt in Venlo was dit goed te zien: “Het team was woensdag voorbereid op een VVV dat er vol voor zou gaan. En dan beginnen we, staan we met voldoende verdedigers rondom de situatie, maar valt die bal toch binnen in de openingsfase. Zo’n doelpunt kan je een keer tegen krijgen, maar wij krijgen ze op dit moment te vaak tegen. Als je heel scherp bent, overkomt dit je niet.”
 
NAC-thuis
De focus staat nu in het teken van de competitiewedstrijd tegen NAC Breda aanstaande zondag. Een wedstrijd die gewonnen moet worden “We zien het als onze plicht om te winnen, zeker als je thuis speelt. NAC is een frivool spelende ploeg, een goede ploeg. Ik houd me vooral bezig met onze eigen ploeg: waar zitten we en waar moeten we naar toe. Wij moeten in een beter proces komen en gedisciplineerder verdedigen met de hele ploeg,” besluit de oefenmeester.
 
Van revalidatie naar training
FC Utrecht weet nog niet of het zondag gebruik kan maken van twee vaste krachten. Zakaria Labyad en Sean Klaiber ontbraken bij de wedstrijdselectie tegen VVV-Venlo afgelopen woensdag. Het tweetal heeft vanmorgen (vrijdag) een persoonlijk programma afgewerkt in de gym, waarna ze getest worden op het trainingsveld. Het meespelen van het duo is nog onzeker.

2
Willem Janssen
15
Zakaria Labyad
20
Willem Janssen
22
Mounir el Allouchi
48
Giovanni Korte
56
Rai Vloet
73
Giovanni Korte
77
Nick Venema
90
Gyrano Kerk
90
Arno Verschueren
1
17
3
14
18
22
6
10
8
7
11
23
2
5
3
69
8
19
6
7
9
10

NAC Breda

23
Nigel Bertrams
2
Fabian Sporkslede
5
Karol Mets
3
Menno Koch
69
Jose Angel Tasende
8
Mounir el Allouchi
19
Manuel Garcia
6
Arno Verschueren
7
Giovanni Korte
9
Thierry Ambrose
10
Rai Vloet
12
Mark Birighitti
26
Karol Niemczycki
18
Bart Meijers
35
James Horsfield
17
Bodi Brusselers
30
Gianluca Nijholt
11
Paulo Fernandes
45
Richelor Sprangers
87
Thomas Enevoldsen

FC Utrecht en NAC Breda in balans in Stadion Galgenwaard: 2-2.

FC Utrecht en NAC Breda remiseerden vanmiddag (zondag) in Stadion Galgenwaard. De Utrechters namen daar de leiding, de Bredanaars draaiden de partij vervolgens om, waarna het laatste woord aan de Domstedelingen was: 2-2.

Niet heel veel meer dan zestig tellen zijn er nog te spelen bij FC Utrecht - NAC Breda als verdediger Mark van der Maarel bij het wegwerken van een Bredase voorzet de bal vol op de eigen doelpaal schiet. Een geluk bij een ongeluk: de bal stuitert via het aluminium terug het veld in. En dus blijft de FC uit de Domstad een eigen doelpunt, en daarmee een nederlaag, bespaard. Het blijft 2-2.

Knotsgekke slotfase
Het moment waarbij Van der Maarel en de doelpaal zijn betrokken, is tekenend voor de slotfase van de partij. Het gaat in de laatste pak ‘m beet vijftien minuten van de wedstrijd alle kanten op in Stadion Galgenwaard. Van links, naar rechts. En net zo snel weer terug. FC Utrecht en NAC Breda gaan allebei voor de winst en profiteren van de ruimtes die daardoor aan weerszijden ontstaan.

Invaller Venema scoort
Dat FC Utrecht die jacht op een driepunter nog kan inzetten, is te danken aan een doelpunt van Nick Venema. De speler uit de opleiding van de Domstedelingen werkt een klein kwartier voor tijd de bal tegen de touwen na een geweldige rush van hemzelf en Zakaria Labyad, die de bal breed legt op de aanvaller uit Austerlitz: 2-2.

El Allouchi en Korte doen FC Utrecht pijn
Met dat doelpunt is een comeback van NAC Breda in elk geval gedeeltelijk weggepoetst. De Brabanders hebben op dat moment een half uur het zoet mogen proeven van een voorsprong in Stadion Galgenwaard, dankzij doelpunten van Mounir El Allouchi (schot in de korte hoek, halverwege de eerste helft, 1-1) en een intikker van Giovanni Korte in de derde minuut van de tweede helft: 1-2.

Janssen, voor het elfde seizoen op rij
El Allouchi en Korte doen daarmee de openingstreffer van Willem Janssen vervagen. De aanvoerder van FC Utrecht schiet na een door Labyad genomen hoekschop raak nadat hij Fabian Sporkslede aftroeft: 1-0. Het is voor het elfde Eredivisieseizoen op rij dat Janssen een treffer maakt op het hoogste niveau van Nederland.

Genoegen nemen met een punt
FC Utrecht maakt in het duel met de Bredanaars, gelet op de kansenverhouding, de meeste aanspraak op een zege. Doelman Nigel Bertrams, die aan de partij begint nadat Mark Birighitti tijdens de warming-up met een rugblessure afhaakt, is met regelmaat een sta-in-de-weg. En als de doelman dan eens geklopt is, heeft hij nog meerdere malen rugdekking van een Bredase verdediger. Daardoor moet de ploeg met de meeste hoekschoppen (13 om 4), schoten op doel (8 om 4) en balbezit (59 om 41 procent) het uiteindelijk doen met een punt.

Ajax-uit
De Eredivisie gaat voor FC Utrecht verder in Amsterdam. Daar, in de Amsterdam ArenA, spelen de Utrechters op zondag 5 november tegen Ajax. De partij tegen de Noord-Hollanders begint die dag om 14.30 uur.

FC Utrecht - NAC Breda 2-2 (1-1)
19. Willem Janssen 1-0
22. Mounir El Allouchi 1-1
48. Giovanni Korte 1-2
78. Nick Venema 2-2

Gele kaarten: Willem Janssen, Zakaria Labyad, Gyrano Kerk (FC Utrecht), Rai Vloet, Giovanni Korte, Arno Verschueren (NAC Breda).

Toeschouwers: 20.123.

Scheidsrechters: Christiaan Bax.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Urby Emanuelson; Rico Strieder (71. Mark van der Maarel), Sander van de Streek (80. Matty Willock), Yassin Ayoub, Zakaria Labyad; Gyrano Kerk, Cyriel Dessers (71. Nick Venema).

Opstelling NAC Breda:
Nigel Bertrams; Fabian Sporkslede, Karol Mets, Menno Koch, Jose Angel Tasende; Arno Verschueren, Mounir El Allouchi (81. Paolo Fernandes), Rai Vloet; Giovanni Korte, Thierry Ambrose (83. Thomas Enevoldsen), Manuel Garcia.

Onderlinge resultaten

5 Oktober 2018
20:00
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
NAC Breda
1  
15 Januari 2018
15:00
Oefenwedstrijd
  3
FC Utrecht
vs
NAC Breda
4  
23 December 2017
18:30
Eredivisie - Regulier
  3
NAC Breda
vs
FC Utrecht
1  
29 Oktober 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
NAC Breda
2  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres