donderdag 10 november 2016  12:30
Oefenwedstrijd
FC Utrecht
4
-
RKC Waalwijk
0

FC Utrecht - RKC Waalwijk

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Vriendschappelijke wedstrijd op donderdag 10 november.

FC Utrecht en RKC Waalwijk staan op donderdag 10 november tegenover elkaar in een vriendschappelijke wedstrijd. Die partij wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en begint om 12.30 uur.

De entree bij het treffen tussen de Utrechtse Eredivisionist en de Brabantse Jupiler League-ploeg is gratis.

20111001_FCURKC-4099

Zoudenbalch morgen (donderdag) decor van oefenwedstrijd.

FC Utrecht speelt morgenmiddag (donderdag) een vriendschappelijke wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De oefenpartij begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 12.30 uur en de entree is gratis bij de ontmoeting tussen de Eredivisionist en de Jupiler League-ploeg.

De reeks wedstrijden die FC Utrecht speelde ná het vorige interlandweekend en tot deze interlandonderbreking, was er één waarin goed werd geboerd door de Domstedelingen. Er werden overwinningen geboekt op Go Ahead Eagles (3-0), Willem II (0-1), FC Groningen (1-0) en Excelsior (2-1) en gelijkgespeeld met 1-1 tegen NEC. Een bijna maximale score dus voor de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag, die als speler overigens in het seizoen 1994/1995 uitkwam voor RKC Waalwijk.

RKC Waalwijk derde in tweede periode
De Waalwijkers zijn op hun beurt ook bezig aan een verdienstelijke reeks. In de tweede periode van dit seizoen in de Jupiler League staan de geel-blauwen na vier speelrondes op de derde plek. Drie van de vier partijen werden door de Waalwijkers gewonnen. Oefenmeester Peter van den Berg zag zijn team afgelopen weekend in de streekderby tegen FC Den Bosch op eigen veld wel met 0-2 verliezen.

Laatste ontmoeting: 2-1
Op zondag 15 september 2013 stonden FC Utrecht en RKC Waalwijk voor het laatst in Utrecht tegenover elkaar. Die dag was Steve De Ridder met twee treffers de grote man in Stadion Galgenwaard, waar hij onder toeziend oog van 14.717 toeschouwers hoogstpersoonlijk het verschil maakte (2-1).

Waalwijkers al eerder in Utrecht
Dit seizoen was RKC Waalwijk ook al eens te gast in Stadion Galgenwaard, maar toen speelden de Waalwijkers tegen het beloftenteam van de Utrechters. Op maandag 22 augustus wonnen de Brabanders met 1-3 van de Utrechtse talenten via doelpunten van Johan Voskamp (2) en Moussa Sanoh.

Internationals
FC Utrecht beschikt morgenmiddag niet over de geblesseerde spelers Edson Braafheid, Jeff Hardeveld en Sean Klaiber en kan op de vanwege interlands uitgevlogen Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Sébastien Haller, Patrick Joosten en Richairo Zivkovic eveneens geen beroep doen.

Aftrap om 12.30 uur, gratis entree, live verslag
De oefenwedstrijd FC Utrecht - RKC Waalwijk begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 12.30 uur. De entree is gratis, de poort gaat om 11.00 uur open. Niet van de partij, maar wel benieuwd naar het verloop van de wedstrijd? Dan biedt Twitter uitkomst! Via @fcutrechtmatch doet FC Utrecht live verslag van het vriendschappelijke duel. 

FC Utrecht

RKC Waalwijk

FC Utrecht in vriendschappelijke wedstrijd maatje te groot voor RKC Waalwijk: 4-0.

In een oefenwedstrijd legde FC Utrecht vanmiddag (donderdag) RKC Waalwijk over de knie. Het werd op Sportcomplex Zoudenbalch 4-0 voor de Utrechtse Eredivisionist.

Een wervelende actie van Gyrano Kerk, een soepele dribbel en afgemeten voorzet van Patrick Joosten en als klap op de vuurpijl een rake schuiver van Andreas Ludwig. De manier waarop FC Utrecht in een vriendschappelijk treffen een minuut of tien na de rust de 2-0 maakt tegen Jupiler League-ploeg RKC Waalwijk is tekenend voor de wedstrijd. Het is een attractieve pot, waarin twee teams tegenover elkaar staan die, ook al staan er dan geen punten op het spel, er vol voor willen gaan en verzorgd voetbal spelen.

Opgekomen Ulusoy trefzeker
Twintig minuten voor tijd is de 3-0 een feit. De ingevallen Kristoffer Peterson zoekt zijn directe bewaker Anass Najah op, geeft het Utrechtse RKC-talent het nakijken en zet de bal voor. Gyrano Kerk werkt het leer van dichtbij tegen de Waalwijkse invaller-doelman Abdel El Bahraoui aan en de mee opgekomen rechtsback Ali Ulusoy, ook al een invaller, geeft de bal het laatste zetje.

Van der Maarel kopt raak
In die fase heeft FC Utrecht weinig meer te dulden van RKC Waalwijk, dat na acht wissels te hebben doorgevoerd geen vat meer krijgt op het team van trainer/coach Erik ten Hag. Dat het een minuut voor tijd nog 4-0 wordt, is van het Utrechtse overwicht het logische gevolg. Verdediger Mark van der Maarel is het die het doelpuntenkwartet compleet maakt, door te profiteren van het feit dat de Waalwijkse sluitpost een voorgezette bal niet goed onder controle krijgt.

Aanvoerder Janssen opent de score
Van der Maarel maakt dus de vierde treffer en ook bij het eerste doelpunt, dat halverwege de eerste helft valt, is hij betrokken. De rechtsback komt mee op, krijgt de bal en zet die prima voor. Aanvoerder Willem Janssen, deze keer spelend als middenvelder, is er als de kippen bij om Etiënne Vaessen te verschalken (1-0).

Volgende duels: FC Twente-uit en Feyenoord-thuis
De volgende partij die voor FC Utrecht op de rol staat: FC Twente-uit. Dat duel is op zondag 20 november in de Grolsch Veste. Op zondag 27 november speelt het team van Ten Hag weer thuis. Dan is Feyenoord in Stadion Galgenwaard de tegenstander van de Utrechters. Voor beide duels is de kaartverkoop in volle gang.

FC Utrecht 4-0 RKC Waalwijk (1-0)
26. Willem Janssen 1-0
53. Andreas Ludwig 2-0
72. Ali Ulusoy 3-0
89. Mark van der Maarel 4-0

Toeschouwers: 200.

Scheidsrechter: Christian Mulder.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin (46. Ali Ulusoy), Menno Koch, Kevin Conboy; Darren Rosheuvel, Willem Janssen (61. Kristoffer Peterson), Patrick Joosten (84. Jelle de Lange), Andreas Ludwig; Gyrano Kerk, Rubio Rubin (61. Nacer Barazite).

Opstelling RKC Waalwijk:
Etiënne Vaessen (69. Abdel El Bahraoui); Mohamed Mezghrani (61. Robby Ndefe), Anass Najah, Collin Seedorf, Mark Engberink (46. Moaad El Bahraoui); Philippe van Arnhem (44. Nikki Baggerman), Serginho Greene (26. Daan Rienstra), Kenny Anderson; Yesin Ben Mohamadi (61. Noel de Graauw), Mark Sifneos (46. Thomas de Man), Pieter Langedijk (69. Jari Koenraat). 

Onderlinge resultaten

10 November 2016
12:30
Oefenwedstrijd - regulier
  4
FC Utrecht
vs
RKC Waalwijk
0  
9 Februari 2014
14:30
Eredivisie
  5
RKC Waalwijk
vs
FC Utrecht
2  
15 September 2013
16:30
Eredivisie
  2
FC Utrecht
vs
RKC Waalwijk
1  
10 Maart 2013
14:30
Eredivisie
  1
FC Utrecht
vs
RKC Waalwijk
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

Centralpoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_Sports_CMYK_FC[1][1] vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres