donderdag 22 september 2016  18:30
De Grolsch Veste
KNVB Beker
FC Twente
1
Enes Ünal (54)
-
FC Utrecht
3
Richairo Zivkovic (17)
Sébastien Haller (88)
Richairo Zivkovic (90)

FC Twente - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Auto- en buscombikaarten verkrijgbaar voor uitduel met FC Twente.

De kaartverkoop voor de bekerwedstrijd FC Twente - FC Utrecht is begonnen. Voor de partij van donderdag 22 september zijn auto- en buscombikaarten verkrijgbaar.

Autokaarten kosten 7 euro per stuk. Er kan worden omgewisseld bij het gastenvak. Dat is fijn, want dan kun je op de wedstrijddag, vanuit waar je ook komt, rechtstreeks naar de Grolsch Veste rijden en verlies je onderweg geen tijd met het omwisselen van je ticket.

Per stuk kosten bustickets 22 euro. De bussen vertrekken om 15.30, vanaf 15.15 is er de mogelijkheid om in te stappen.

De wedstrijd op 22 september begint om 18.30 uur in Enschede en met een Uitkaart van FC Utrecht kan je een kaartje aanschaffen voor de bekerwedstrijd.

De kaartverkoop loopt via internet en in de FC Utrecht Fanshop en sluit op dinsdag 20 september om 23.59 uur. 

Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op de bekerwedstrijd tegen FC Twente.

Het toernooi om de KNVB Beker begint voor FC Utrecht morgen (donderdag) met een uitwedstrijd tegen FC Twente. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag van de FC uit de Domstad in aanloop naar het cupduel met de Tukkers.

“Dit moet een wake up call geweest zijn. Zoals tegen FC Groningen, gaat het niet.” Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht windt er geen doekjes om. Het moet morgen, en in alle partijen die volgen, een heel stuk beter dan afgelopen vrijdag tegen de Groningers, die gulzig naar een 1-5 zege counterden in Stadion Galgenwaard. “Het systeem dat we spelen, vergt een ontzettende taakdiscipline van de spelers”, weet Ten Hag. “Dat moet je kunnen opbrengen. Na de 1-2 dacht ik: ‘we zitten weer in de wedstrijd’. Maar dat bleek niet het geval. Fouten zijn inherent aan het voetbal. Het gaat erom hoe je daar mee omgaat.”

Dag en nacht mee bezig
“We moeten nu van ons afbijten”, vervolgt de oefenmeester van de Utrechters in de skybox die grenst aan juist dat deel van het FC Utrecht Museum dat is toegespitst op bekervoetbal. De vitrines vol unieke memorabilia en natuurlijk de drie ‘Dennenappels’ doen bij menig Utrechter het hart sneller kloppen. “We lopen achter de feiten aan en alleen wij kunnen dat veranderen. Daar zijn wij, en dan bedoel ik de staf en de spelers, dag en nacht mee bezig.”

‘Gemerkt hoe mooi het kan zijn’
Het KNVB Bekerintermezzo van deze week doet herinneringen aan de vorige bekercampagne opborrelen. FC Utrecht bereikte afgelopen seizoen de finale. Het gros van de huidige selectie maakte die mee. “We hebben gemerkt hoe mooi het kan zijn, de KNVB Beker”, aldus Ten Hag. “Het is alles waard om alles af te roepen in de wedstrijd van morgen tegen FC Twente, om ervoor te zorgen dat we de volgende ronde bereiken.”

Gas geven
Met de fitheid van de spelersgroep zit het wel snor. “De spelers kunnen het afroepen. Ze hebben het in zich om donderdagavond tegen FC Twente en vervolgens zondagmiddag alweer tegen Sparta Rotterdam vol gas te geven.”

‘Goede ontwikkelingen’
Extra prettig in dat kader is de naderende rentree van de verdedigers Mark van der Maarel en Sean Klaiber. “Mark is weer aangesloten bij de groepstraining en Sean is op de terugweg. Dat zijn goede ontwikkelingen.”

17
Richairo Zivkovic
54
Enes Ünal
88
Sébastien Haller
90
Sébastien Haller
90
Richairo Zivkovic
90
Richairo Zivkovic
1
2
25
5
6
19
43
23
14
17
10
1
20
3
8
5
25
7
10
6
9
22

FC Twente

1
Nick Marsman
2
Hidde Ter Avest
25
Peet Bijen
5
Stefan Thesker
6
Dejan Trajkovski
19
Frederik Jensen
43
Mateusz Klich
23
Jelle van der Heyden
14
Yaw Yeboah
17
Enes Ünal
10
Bersant Celina
20
Sonny Stevens
16
Joël Drommel
28
Jeroen van der Lely
4
Giorgos Katsikas
21
Kyle Ebecilio
12
Tim Hölscher
7
Chinedu Ede
11
Dylan Seys
24
Jari Oosterwijk
45
Dylan George

Cupfighter uit Domstad klopt Tukkers in de Grolsch Veste met 1-3.

FC Utrecht heeft de tweede ronde van de KNVB Beker bereikt. Dat deed de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag door in Enschede met 1-3 van collega-Eredivisionist FC Twente te winnen.

Het is even volhouden nog. Het is gaan met die banaan. Alles geven. Knokken, zoals dat hoort bij de cupfighter die FC Utrecht is. Het is alle hens aan dek in de laatste paar minuten van de wedstrijd. De Utrechters staan met 1-2 voor en kunnen de volgende ronde welhaast ruiken; maar dat telt niet. Het telt in de beker pas als de pot klaar is. Als de buit binnen is.

Ontlading
En binnen komt die buit. Gepakt wordt die partij. Als FC Twente met alles en iedereen naar voren is gegaan voor een corner, een allerlaatste strohalm, slaat FC Utrecht genadeloos toe. Kevin Conboy roeit de bal weg, Richairo Zivkovic blijkt in een rechtstreeks sprintduel vele malen sneller dan captain Stefan Thesker van de Tukkers en de spits schuift de bal in een verlaten doel: 1-3. Ontlading. Winst. Eindelijk, zo je bijna zeggen.

Een beetje fortuinlijk (1)
Diezelfde Zivkovic is het die de score opent in Enschede. Dat doet de aanvaller na een dik kwartier spelen. Nacer Barazite schiet en min of meer per toeval raakt de bal Zivkovic. Daardoor krijgt het leer een onverwachte wending; voor alle toeschouwers, maar ook en meer belangrijk in dit geval: voor keeper Nick Marsman. De goalie van FC Twente is kansloos op de carambole: 0-1.

Een beetje fortuinlijk (2)
Meer en meer krijgt FC Twente vat op het spel na die openingstreffer en het is niet lang na de rust dat de Tukkers, ook met een behoorlijke portie geluk, op gelijke hoogte komen. Yaw Yeboah neemt een vrije trap en via de Utrechtse muur stuitert de bal voor de voeten van Enes Unal. Van de ene Manchester City-huurling naar de andere Citizen; en die laatste haalt doeltreffend uit: 1-1. Het is de enige keer dat Robbin Ruiter het nakijken heeft. De keeper blinkt uit met diverse goede reddingen, waarover een katachtige save die op social media direct viraal gaat.

Hallo, Haller!
Met afstand de mooiste goal van de avond wordt door Sébastien Haller gemaakt. In de slotfase van de partij is de Fransman nog net zo scherp als bij de aftrap; en dat kan niet van alle spelers van de tegenpartij gezegd worden. Die letten namelijk even niet op bij een snelle ingooi van de Utrechters. Haller krijgt de bal, stormt de zestienmeter in en joekelt het leer tegen de touwen: 1-2.

Twentse stormloop, Utrechtse goal
Met dat doelpunt ontketent Haller een Twentse stormloop op het FC Utrecht-doel, maar dat werkt uiteindelijk juist averechts voor de Tukkers. Want waar zij met z’n allen naar voren lopen, maakt FC Utrecht dankbaar en doeltreffend gebruik van de ruimte die wordt geboden: 1-3, pot beslist, FC Utrecht door, FC Twente exit.

Straks: loting
De loting voor de tweede ronde van de KNVB Beker is later vanavond, zo rond de klok van 23.00 uur.

Zondag: Sparta Rotterdam-thuis
Lang tijd om na te genieten van het in Enschede geboekte bekersucces is er niet. Zondag speelt FC Utrecht namelijk alweer een wedstrijd. Die dag is Sparta Rotterdam de tegenstander in Stadion Galgenwaard. Kom kijken, er is vrije verkoop en er zijn voor de meeste vakken nog kaarten!

FC Twente - FC Utrecht 1-3 (0-1)
17. Richairo Zivkovic 0-1
54. Enes Unal 1-1
88. Sébastien Haller 1-2
90+3. Richairo Zivkovic 1-3

Gele kaarten: Richairo Zivkovic en Sébastien Haller (beiden FC Utrecht).

Toeschouwers: 22.200.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Twente:
Nick Marsman; Hidde ter Avest, Peet Bijen, Stefan Thesker, Dejan Trajkovski; Fredrik Jensen, Jelle van der Heyden, Mateusz Klich; Yaw Yeboah (85. Chinedu Ede), Enes Unal (77. Jari Oosterwijk), Bersant Celina.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Kevin Conboy; Rico Strieder, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub (69. Andreas Ludwig), Nacer Barazite; Richairo Zivkovic, Sébastien Haller.

Onderlinge resultaten

25 Februari 2018
16:45
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
FC Twente
1  
17 September 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  4
FC Twente
vs
FC Utrecht
0  
7 Augustus 2017
14:30
Oefenwedstrijd - regulier
  2
FC Utrecht
vs
FC Twente
0  
9 April 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
FC Twente
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

CentralPoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_Sports_CMYK_FC[1][1] vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres