woensdag 20 juli 2016  19:00
Oefenwedstrijd
FC Utrecht
1
-
Bnei Yehuda
1

FC Utrecht - Bnei Yehuda

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Voorverkoop en ticketverkoop aan de poort

De wedstrijd FC Utrecht - Bnei Yehuda begint woensdag 20 juli om 19.00 uur en wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch. Tickets kosten 5 euro per stuk en zijn verkrijgbaar in de voorverkoop in de FC Utrecht Fanshop en vanaf 17.30 uur, op de wedstrijdag, aan de poort bij Zoudenbalch. Kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis entree.

De voorbereiding van FC Utrecht op de competitiestart van het seizoen 2016/2017 krijgt 20 juli een vervolg. Dan neemt de Eredivisionist het op Sportcomplex Zoudenbalch op tegen Bnei Yehuda. Het treffen met het team uit de hoogste divisie van Israël begint om 19.00 uur.

Het toewerken van FC Utrecht’s eerste ploeg naar de start van de competitie gaat, zo zou je kunnen stellen, een nieuwe fase in. Nu de eerste trainingsweken achter de rug zijn en de wedstrijd van zaterdag 6 augustus tegen PSV nadert, resteren de manschappen van trainer/coach Erik ten Hag nog de nodige trainingen en drie oefenduels. Meer en meer zal daarin worden toegewerkt naar het begin van de competitie.

Israël, Spanje, Duitsland
Maar voordat het zover is, speelt FC Utrecht op dinsdag 26 juli in Stadion Galgenwaard tegen de Spaanse Primera Division-ploeg Espanyol en worden op zaterdag 30 juli in Berlijn de degens gekruisd met 2. Bundesligaploeg 1. FC Union Berlin. En is er dus een treffen met het Israëlische Bnei Yehuda.

Hoogste divisie
Bnei Yehuda is een team dat uitkomt in de hoogste divisie van Israël. De ploeg plaatste zich van 2009 tot 2012 vier keer in successie voor Europees voetbal. In de play-offs van de Europa League, in de jaargang 2009/2010, troffen de oranjezwarten PSV. De Eindhovenaren wonnen twee keer met 1-0 en gaven hun Europese avontuur een vervolg. Afgelopen seizoen was Bnei Yehuda minder succesvol en knokte het, met succes, voor lijfsbehoud. Bovendien bereikte het team de halve finale van de Toto Cup Ligat Al en de kwartfinale van de State Cup.

Voorverkoop en ticketverkoop aan de poort
De wedstrijd FC Utrecht - Bnei Yehuda begint  om 19.00 uur en wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch. Tickets kosten 5 euro per stuk en zijn verkrijgbaar in de voorverkoop in de FC Utrecht Fanshop en vanaf 17.30 uur aan de poort bij Zoudenbalch. Kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis entree.

Live verslag via Twitter en Snapchat
Niet langs de lijn morgenavond? Social media bieden uitkomst! FC Utrecht doet van het duel met Bnei Yehuda rechtstreeks verslag via Twitter en Snapchat. Voeg de club toe in de Snapchat-app: fc_utrecht. 

FC Utrecht

Bnei Yehuda

Nuttige oefenpot eindigt in 1-1.

FC Utrecht en Bnei Yehuda Tel Aviv hielden elkaar vanavond (woensdag) in balans op Sportcomplex Zoudenbalch. Daar eindigde een vriendschappelijke wedstrijd in 1-1.

Knokkers, dat zijn het. Vechtersbaasjes, in de meest positieve zin van het woord. Want: spijkerhard, maar wel fair. De Israëlische tegenstander van FC Utrecht, Bnei Yehuda Tel Aviv, is overduidelijk niet naar Sportcomplex Zoudenbalch afgereisd om van het Utrechtse kastje naar de muur te worden gestuurd. De oranjezwarten schuwen geen duel. Jagen voortdurend, vanuit een bijzonder gesloten formatie, op de bal.

Voet naar voet
Geen moment krijgen de spelers van FC Utrecht daardoor de tijd om eens rustig een aanval op te zetten. Ze moeten de bal razendsnel van voet naar voet spelen, zo nu en dan ook springen om tackles te ontwijken. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag moet, kortom, flink aan de bak. En doet dat prima. Dicteert het spel. Zoekt naar openingen in de defensie. Maar vindt die maar zelden. De niet al te solide overkomende goalie Dele Aiyenugba wordt amper op de proef gesteld.

Turgeman profiteert
Menno Heus? Heel veel drukker dan zijn Nigeriaanse collega-doelman heeft de sluitpost van FC Utrecht het niet. Maar vijf minuten voor het einde van de eerste helft wordt hij wél ineens geconfronteerd met een vrij voor zijn neus opduikende Bnei Yehuda-aanvaller. Het is Alon Turgeman. De jeugdinternational van Israël profiteert van een misser in het hart van de Utrechtse defensie, waar Willem Janssen de bal kwijtraakt. Turgeman omspeelt Heus en zet, tegen de verhoudingen in, de stand op 0-1.

Orde op zaken
FC Utrecht, waarvoor onder anderen Timo Letschert, Yassin Ayoub en Sean Klaiber waardevolle speelminuten maken met het oog op de naderende competitiestart, bijt na de rust van zich af. Het is rechtsback Klaiber die tien minuten na de break besluit eens een poging te wagen bij Aiyenugba. De Nieuwegeiner rost de bal van een meter of 25 in de hoek: 1-1.

Uitgekiend
Het spelbeeld? Dat verandert na de gelijkmaker niet echt. FC Utrecht beter, meer aan de bal ook. Maar Bnei Yehuda compact, vlijmscherp en uitermate uitgekiend. Daardoor blijft het op Sportcomplex Zoudenbalch bij 1-1.

FC Utrecht - Espanyol
Dinsdag wacht de volgende testcase voor FC Utrecht. Die dag is Espanyol de tegenstander in Stadion Galgenwaard. De aftrap van die wedstrijd is om 19.45 uur. Kaarten zijn al verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop, maar kun je ook aanschaffen op de wedstrijddag bij de stadionkassa’s.

FC Utrecht - Bnei Yehuda Tel Aviv 1-1 (0-1)
40. Alon Turgeman 0-1
56. Sean Klaiber 1-1

Gele kaart: Shay Konstantini (Bnei Yehuda Tel Aviv).

Toeschouwers: 500.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling FC Utrecht:
Menno Heus; Giovanni Troupée (46. Sean Klaiber), Ramon Leeuwin (63. Edson Braafheid), Willem Janssen (46. Timo Letschert), Kevin Conboy (77. Tim Brinkman); Rico Strieder (77. Darren Rosheuvel), Patrick Joosten (46. Sofyan Amrabat), Andreas Ludwig (69. Issa Kallon), Nacer Barazite (46. Yassin Ayoub); Rubio Rubin (63. Kristoffer Peterson), Sébastien Haller (77. Gyrano Kerk).

Opstelling Bnei Yehuda Tel Aviv:
Dele Aiyenugba; Shay Konstantini, Itzir Azuz (46. Michael Siroshten), Xavier Thomas, Sean Goldberg; Antonio Mrsic (63. Aviad Borla), Ben Zahiri (46. Hassan Abu Zaid), Stav Finish, Saar Benbenishti; Alon Turgeman (46. Jude Nworuh), Doven Gabay (63. Almog Buzaglo).

Onderlinge resultaten

20 Juli 2016
19:00
Oefenwedstrijd - regulier
  1
FC Utrecht
vs
Bnei Yehuda
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

Centralpoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_Sports_CMYK_FC[1][1] vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres