dinsdag 5 juli 2016  18:00
Oefenwedstrijd
FC Utrecht
1
-
Borussia Mönchengladbach II
0

FC Utrecht - Borussia Mönchengladbach II

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Vriendschappelijke wedstrijd op Zoudenbalch begint morgen (dinsdag) om 18.00 uur.

De tweede oefengalop van deze jaargang staat voor FC Utrecht voor de deur. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag komt morgen (dinsdag) op Sportcomplex Zoudenbalch in een vriendschappelijke wedstrijd in actie tegen de beloften van Borussia Mönchengladbach. De wedstrijd begint om 18.00 uur.

FC Utrecht’s eerste sparringpartner was DESTO. De Derdeklasser uit Vleuten kon de Eredivisionist uit de Domstad afgelopen week geen enkel moment écht partij bieden. Desalniettemin hielden de amateurs de schade beperkt tot 0-4. Rubio Rubin scoorde twee keer en Nacer Barazite en Gyrano Kerk vonden één keer het net.

Vierde niveau
Borussia Mönchengladbach II, dat ook wel Borussia Mönchengladbach U23 genoemd wordt, is al jaren actief op het vierde niveau van de Duitse voetbalpiramide. De ploeg werd afgelopen seizoen tweede en het jaar ervoor zelfs kampioen, maar in een promotiecompetitie met als inzet deelname aan de 3. Bundesliga trokken de Jonge Fohlen aan het kortste eind.

Nederlandse trainer
De selectie van de beloftenploeg van BMG bestaat uit 25 spelers en slechts drie ervan waren afgelopen seizoen níet in Mönchengladbach actief. Marco Komenda (Sportfreunde Siegen), Mike Feigenspan (Hessen Kassel) en Nico Brandenburger (FC Luzern) werden aangetrokken door de ploeg die wordt getraind door een Nederlander: Arie van Lent. Van Lent, geboren en getogen in Opheusden, maakte zijn doelpunten jarenlang in Duitsland. De fans van onder meer Werder Bremen, Greuther Fürth, Borussia Mönchengladbach en Eintracht Frankfurt liet de aanvaller juichen met de regelmaat van de klok.

Kaartverkoop op Zoudenbalch
Tickets voor de vriendschappelijke wedstrijd FC Utrecht – Borussia Mönchengladbach II zijn á 5 euro aan de poort verkrijgbaar bij Sportcomplex Zoudenbalch. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. De wedstrijd begint om 18.00 uur en Zoudenbalch is vanaf 16.30 uur toegankelijk.

Live verslag via Twitter en Snapchat
Niet langs de lijn bij de eerste oefenpot van FC Utrecht in Utrecht in aanloop naar het seizoen 2016/2017? FC Utrecht doet live verslag via Twitter (@fcutrechtmatch) en Snapchat. Volg de club ook via dat kanaal, voeg toe: fc_utrecht.

FC Utrecht

Borussia Mönchengladbach II

FC Utrecht heeft vanavond (dinsdag) in een vriendschappelijke wedstrijd met 1-0 gewonnen van de beloftenploeg van Borussia Mönchengladbach. Gyrano Kerk maakte de enige treffer van de avond op Sportcomplex Zoudenbalch.

Precies een week nadat hij zijn rentree in het FC Utrecht-shirt opluistert met een doelpunt tegen Derdeklasser DESTO uit Vleuten, laat aanvaller Gyrano Kerk zien ook tegen een ploeg van beduidend hoger niveau het net te kunnen laten bollen. De rappe voorhoedespeler, terug in Utrecht na een seizoen op huurbasis bij Helmond Sport, is er als de kippen bij om een rebound om te zetten in een treffer. Twee minuten voor tijd passeert hij keeper Steffen Scharbaum. En bepaalt Kerk de eindstand van de tweede oefengalop van FC Utrecht van deze jaargang op 1-0.

Twee helften, twee teams
Het is een wedstrijd van twee helften; letterlijk en figuurlijk. FC Utrecht begint aan het tweede deel van de partij namelijk met tien spelers die tijdens de eerste helft nog niet in actie komen. Alleen Willem Janssen speelt meer dan één helft; hij maakt zeventig speelminuten en doet dat net als een week eerder in het hart van de defensie.

Terug
Het is deze avond de Wedstrijd van de Terugkeer. De verdedigers Kevin Conboy en Sean Klaiber hebben het krachthonk na een revalidatieperiode voor het veld verruild en Sofyan Amrabat en Sébastien Haller maken hun eerste speelminuten van de jaargang. Het duo krijgt een week eerder nog respijt, vanwege verplichtingen met vertegenwoordigende teams van respectievelijk Marokko en Frankrijk eerder in juni.

Kansen
Veel kansen krijgen de pak ‘m beet 550 aanwezige toeschouwers bij het oefenduel tussen de Eredivisionist en de Regionalliga-ploeg van de Nederlandse trainer Arie van Lent niet te zien. De meeste mogelijkheden zijn overigens wel voor FC Utrecht, dat één keer aan het wankelen wordt gebracht als Kwame Yeboah doorbreekt. Thijmen Nijhuis is het die met een knappe parade het Duitse gevaar in de kiem smoort.

Zaterdag naar De Blauwen
De volgende oefenpartij van FC Utrecht is zaterdag. Die dag gaat het team van trainer/coach Erik ten Hag op bezoek bij SV Spakenburg. De jubileumwedstrijd van De Blauwen, die 85 jaar bestaan, begint aan de blauwe zijde van De Westmaat om 14.30 uur.

Onderlinge resultaten

5 Juli 2016
18:00
Oefenwedstrijd - regulier
  1
FC Utrecht
vs
Borussia Mönchengladbach
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

CentralPoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_Sports_CMYK_FC[1][1] vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres