dinsdag 26 juli 2016  19:45
Oefenwedstrijd
FC Utrecht
1
-
Espanyol
1

FC Utrecht - Espanyol

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Voorverkoop voor wedstrijd van dinsdag 26 juli via internet en in FC Utrecht Fanshop.

De kaartverkoop voor FC Utrecht - Espanyol is van start gegaan. Tickets voor de vriendschappelijke wedstrijd die op dinsdag 26 juli in Stadion Galgenwaard wordt gespeeld zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop.

Er zijn kaarten verkrijgbaar voor de Noordtribune en de Bunnikside. Tickets kosten 10 euro voor volwassenen en zijn voor jeugd t/m 17 alsmede 65-plussers verkrijgbaar á 5 euro.

Voor het in het oog springende duel met de viervoudige bekerwinnaar uit Spanje is er vrije verkoop. Er is dus geen Seizoen- of Clubkaart nodig om kaarten aan te schaffen.

De wedstrijd FC Utrecht - Espanyol begint dinsdag 26 juli om 19.45 uur in Stadion Galgenwaard. Voorafgaand aan het duel zijn de stadionkassa’s geopend.

Vriendschappelijke wedstrijd begint vanavond (dinsdag) om 19.45 uur.

FC Utrecht speelt vanavond (dinsdag) in Stadion Galgenwaard een vriendschappelijke wedstrijd tegen RCD Espanyol. Het treffen met de Spanjaarden begint om 19.45 uur. Tickets zijn verkrijgbaar bij de stadionkassa’s.

FC Utrecht - Espanyol geldt als de laatste test die de Utrechters in aanloop naar de start van de nieuwe competitie spelen op eigen veld. Helemaal de laatste oefengalop is het natuurlijk niet; dat is de uitwedstrijd van aanstaande zaterdag in Berlijn tegen 1. FC Union Berlin.

Sterke opponent
Espanyol is een tegenstander van formaat. De ploeg is al vele tientallen jaren actief op het hoogste niveau van Spanje en bereikte twee keer de finale van de UEFA Cup/Europa League. Meer weten over de Spanjaarden? FCUtrecht.nl maakte een overzicht met daarin ELF FEITJES over de club uit Barcelona.

Tickets
Kaarten voor FC Utrecht – Espanyol kun je overdag aanschaffen in de FC Utrecht Fanshop en via internet. Vanavond kun je tickets kopen bij de stadionkassa’s. Je hebt voor het kopen van een kaartje geen Seizoen- of Clubkaart van FC Utrecht nodig. Er zijn kaarten verkrijgbaar voor de Noordtribune en de Bunnikside. Tickets kosten 10 euro voor volwassenen en zijn voor jeugd t/m 17 jaar alsmede 65-plussers verkrijgbaar á 5 euro.

Live verslag
Niet in Stadion Galgenwaard voor de wedstrijd FC Utrecht – Espanyol? FC Utrecht doet van de vriendschappelijke partij verslag via Twitter (@fcutrechtmatch) en Snapchat: fc_utrecht.

FC Utrecht

Espanyol

Eerste oefenduel van nieuwe seizoen in Stadion Galgenwaard eindigt in gelijkspel: 1-1.

Eredivisionist FC Utrecht en Primera División-ploeg RCD Espanyol hielden elkaar vanavond (dinsdag) in Utrecht in balans. In Stadion Galgenwaard eindigde de oefenpartij tussen beide teams in 1-1.

De rushes van Sean Klaiber, de defensieve degelijkheid op de momenten dat het moet, de bij vlagen onnavolgbare dribbels van een uitblinkende Yassin Ayoub, de heerlijke goal van Sébastien Haller. Er valt voor de pak ‘m beet 3700 FC Utrecht-supporters die naar Stadion Galgenwaard zijn gekomen voor de oefenpartij tegen Espanyol meer dan voldoende te genieten.

Kansen
Dat keeper Roberto Jimenez Gago niet wat vaker op de proef wordt gesteld; dat mogen de Utrechters zich aanrekenen. De Domstedelingen komen tot de nodige kansen, maar springen daarmee niet altijd secuur genoeg om. Onder anderen Rubio Rubin, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub en Kristoffer Peterson krijgen (schiet)kansen; maar die leveren geen treffer op.

Haller scoort
Een inzet van dichtbij van Sébastien Haller doet dat wél. Na zes minuten werkt hij vanuit een door Andreas Ludwig genomen corner de bal binnen (1-0). Een bijzonder woord van dank kan de Fransman doen uitgaan naar Rubin, want het is dankzij het doorzetten van de Amerikaan in een duel met Alvaro Gonzalez Soberon dat de Utrechters een hoekschop krijgen te nemen.

Reyes schiet raak
Waar FC Utrecht’s topscorer van vorig seizoen de score snel opent in de eerste helft, is het na de break Espanyol’s grote aankoop José Antonio Reyes Calderon die de 1-1 maakt. De international van Spanje neemt de bal net buiten de zestien op zijn slof en klopt Thijmen Nijhuis in de verre hoek.

Laatste test: 1. FC Union Berlin
In een sfeervol Stadion Galgenwaard wordt daarna niet meer gescoord; al zijn er over en weer nog wel wat kansen. FC Utrecht resteert nu nog één oefenpartij in aanloop naar de competitiestart op zaterdag 6 augustus. Die is aanstaande zaterdag, in Berlijn, tegen 1. FC Union Berlin.

FC Utrecht - RCD Espanyol 1-1 (1-0)
7. Sébastien Haller 1-0
47. José Antonio Reyes Calderon 1-1

Toeschouwers: 3.755.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sean Klaiber (63. Giovanni Troupée), Ramon Leeuwin, Timo Letschert (46. Edson Braafheid), Kevin Conboy (85. Tafari Moore); Rico Strieder, Sofyan Amrabat (63. Patrick Joosten), Andreas Ludwig (85. Darren Rosheuvel), Yassin Ayoub (63. Willem Janssen); Rubio Rubin (85. Gyrano Kerk), Sébastien Haller (75. Kristoffer Peterson).

Opstelling RCD Espanyol:
Roberto Jimenez Gago; Javier Lopez Rodriguez (55. Adrián Dalmau Vaquer), Alvaro Gonzalez Soberon (88. Michel Henry Ciani), Oscar Duarte Gaitan, Ruben Duarte Sanchez (46. Marc Roca Junque); Papa Kouly Diop, Victor Sanchez Mata (69. Carlos Clerc Martinez); Hernan Perez Gonzalez (68. Francisco Montañes Claverias), José Jurado Marin (46. Gerard Moreno Balaguero), Pablo Daniel Piatti (57. Salvador Sevilla Lopez); Leonardo Carrilho Baptistao (46. José Antonio Reyes Calderon). 

Onderlinge resultaten

26 Juli 2016
19:45
Oefenwedstrijd - regulier
  1
FC Utrecht
vs
Espanyol
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

CentralPoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_Sports_CMYK_FC[1][1] vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres