zaterdag 30 juli 2016  15:30
Oefenwedstrijd
Union Berlin
3
Damir Kreilach (66)
Steven Skrzybski (70)
Redondo (90)
-
FC Utrecht
0

Union Berlin - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Supporters van FC Utrecht die het vriendschappelijke uitduel met 1. FC Union Berlin willen bijwonen op zaterdag 30 juli kunnen via internet tickets bestellen voor Sektor 5. Dat is het uitvak van Stadion An der Alten Försterei.

Kaarten zijn á 15 euro verkrijgbaar in de online ticketshop van 1. FC Union Berlin. Ga naar DEZE website, klik op het tabblad ‘Tickets’ en vervolgens op ‘Testspiele’ en bestel dan je kaarten. Let op: Sektor 5 is een staantribune. In het geval je niet kunt staan, kun je á 31 euro een zitplaatsticket kopen en dan dien je Sektor 1, Block A1 te selecteren.

Het wordt door 1. FC Union Berlin sterk aanbevolen je bestelde kaart(en) via de zogeheten print@home-functie thuis te printen. Op de wedstrijddag zijn aan de stadionkassa in Berlijn ook tickets verkrijgbaar.

De vriendschappelijke wedstrijd 1. FC Union Berlin – FC Utrecht begint op zaterdag 30 juli in Berlijn om 15.30 uur. 

FC Utrecht vanmiddag in actie in Berlijn.

In Stadion An der Alten Försterei staat voor FC Utrecht vandaag (zaterdag) de laatste test op het programma in aanloop naar de competitiestart van het seizoen 2016/2017. De Utrechters spelen tegen 2. Bundesligist 1. FC Union Berlin. In Berlijn wordt om 15.30 uur afgetrapt.

Tijdens de voorbereiding op de nieuwe jaargang trof het FC Utrecht van trainer/coach Erik ten Hag al uit vijf verschillende landen tegenstanders. Naast de Nederlandse opponenten DESTO en SV Spakenburg waren dat Borussia Mönchengladbach II (Duitsland), Lierse SK (België), Bnei Yehuda Tel Aviv (Israël) en het – geheel zoals de naam doet vermoeden – Spaanse RCD Espanyol.

Remises
De voorbije twee duels van FC Utrecht eindigden in 1-1. Tegen Bnei Yehuda Tel Aviv, op Sportcomplex Zoudenbalch, maakte FC Utrecht na de break een achterstand goed door een doelpunt van Sean Klaiber. Afgelopen dinsdag, in Stadion Galgenwaard, kwamen de Domstedelingen juist op voorsprong via Sébastien Haller en was het na de rust opponent RCD Espanyol dat via vedette José Antonio Reyes Calderon de eindstand op 1-1 bepaalde.

Zes keer Union
Zes oefenpartijen speelde 1. FC Union Berlin tot nu toe deze voorbereiding. Van de eerste twee opponenten, teams uit de lagere Duitse divisies, werd met respectievelijk 1-0 en 15-0 gewonnen. Daarna volgde een knappe 3-2 zege op het Italiaanse Udinese, waarna het Engelse Watford in Berlijn een 1-3 overwinning noteerde. Duels met FC Energie Cottbus (1-1) en FSV Union Fürstenwalde (0-3 zege) volgden. En vandaag treffen de roodhemden dus FC Utrecht tijdens de jaarlijkse ‘Saisoneröffnung’.

Beleef het mee via Snapchat
Een uniek kijkje achter de schermen krijg je in Berlijn via FC Utrecht’s kanaal op Snapchat. Volg FC Utrecht via dat sociale medium, voeg toe: fc_utrecht.

Aftrap om 15.30 uur, live verslag via Twitter
De wedstrijd 1. FC Union Berlin - FC Utrecht begint in het iconische Stadion An der Alten Försterei vandaag (zaterdag) om 15.30 uur. Zit jij niet in het voor één dag Utrechtse uitvak ‘Sektor 5’? Volg het verloop van de wedstrijd dan via Snapchat (fc_utrecht) en/of Twitter: @fcutrechtmatch.  

40
Felix Kroos
60
Sébastien Haller
66
Damir Kreilach
70
Steven Skrzybski
90
Redondo
12
28
37
34
6
8
23
19
16
14
24
16
17
3
5
8
23
7
11
6
22
18

Union Berlin

12
Busk
28
Christopher Trimmel
37
Toni Leistner
34
Fabian Schönheim
6
Kristian Pedersen
8
Stephan Fürstner
23
Felix Kroos
19
Damir Kreilach
16
Philipp Hosiner
14
Adrian Nikci
24
Steven Skrzybski
30
Daniel Mesenhöler
5
Benjamin Kessel
4
Roberto Puncec
27
Eroll Zejnullahu
29
Michael Parensen
18
Redondo
9
Sören Brandy

Eredivisionist gaat in Berlijn met 3-0 onderuit in oefenwedstrijd.

FC Utrecht kon het vanmiddag (zaterdag) niet bolgewerkt krijgen in Berlijn. Daar, in Stadion An der Alte Försterei, verloren de Utrechters in een vriendschappelijke wedstrijd met 3-0 van 1. FC Union Berlin.

Een krap uur gespeeld, en niets aan de hand. FC Utrecht geeft in het imposante Stadion An der Alten Försterei niet of nauwelijks kansen weg tegen 1. FC Union Berlin en een brilstand na negentig minuten wint bij de bookmakers met de seconde aan populariteit. Er staan twee teams tegenover elkaar die compact spelen. Stilstaande fases zoals corners en vrije trappen; die leveren vaak nog het meeste gevaar op.

Snel
Maar dan ineens gaat het snel. Boem, 1-0. Hup, 2-0. En in de laatste minuut van de partij ook nog 3-0. 1. FC Union Berlin maakt in de laatste dertig minuten van het duel op perfecte wijze gebruik van de ruimte die de ploeg geboden wordt door FC Utrecht, dat bepaald niet doortastend te werk gaat tijdens de laatste loodjes van de oefencampagne.

Moeilijk
Debutant David Jensen ziet de ballen in het laatste half uur van de pot vanuit alle hoeken op zich afkomen. Enkele keren brengt hij redding; en knap ook. Op de 1-0 is de boomlange Deen volstrekt kansloos. Damir Kreilach jaagt de bal vanaf de rand van het strafschopgebied stijf in de kruising. Bij de 2-0 pareert Jensen in eerste instantie nog een schot, maar moet hij tot zijn spijt constateren dat de reboundhonger van de Berlijners groter is dan die van de Utrechters. Steven Skrzybski pakt het presentje met plezier uit.

Redondo de derde
Het derde doelpunt van de middag wordt in de laatste tellen van de wedstrijd gemaakt door invaller Redondo. Hij schiet knap raak en zo kan het dat FC Utrecht, ondanks een verdienstelijk eerste uur in Berlijn, met een ruim verlies van het veld stapt in Stadion An der Alten Försterei.

Cult
Daar hebben honderd meegereisde supporters van FC Utrecht een mooie voetbalmiddag. Ze snuiven de typisch Duitse voetbalcultuur op, en meer bijzonder het unieke sfeertje dat er heerst bij volksclub ‘Eisern’ 1. FC Union Berlin. Een club waarbij de fans zélf het stadion hebben gebouwd en bloed doneerden bij de bloedbank om het geld dat dat opleverde vervolgens naar de club over te maken toen hun ‘Eisern’ in financiële nood was.  

Einde oefencampagne
Met de nederlaag in Berlijn is er een einde gekomen aan de oefencampagne van FC Utrecht in aanloop naar de competitiestart van het seizoen 2016/2017. Zaterdag begint voor de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag de competitie met een thuiswedstrijd tegen PSV. In Stadion Galgenwaard wordt die dag om 19.45 uur afgetrapt. 

1. FC Union Berlin - FC Utrecht 3-0 (0-0)
66. Damir Kreilach 1-0
70. Steven Skrzybski 2-0
90. Redondo 3-0

Gele kaarten: Felix Kroos (1. FC Union Berlin) en Sébastien Haller (FC Utrecht).

Toeschouwers: 7.124.

Scheidsrechter: Alexander Sather.

Opstelling 1. FC Union Berlin:
Busk; Cristopher Trimmel (73. Benjamin Kessel), Toni Leistner (83. Roberto Puncec), Fabian Schönheim, Kristian Pedersen; Stephan Fürstner (81. Michael Parensen), Felix Kroos (73. Eroll Zejnullahu), Damir Kreilach; Steven Skrzybski, Philipp Hosiner (81. Sören Brandy), Adrian Nikci (62. Redondo).

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber (62. Giovanni Troupée), Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Kevin Conboy; Rico Strieder, Bart Ramselaar (62. Patrick Joosten), Andreas Ludwig (38. Sofyan Amrabat), Yassin Ayoub; Rubio Rubin (77. Gyrano Kerk), Sébastien Haller.

Onderlinge resultaten

30 Juli 2016
15:30
Oefenwedstrijd - regulier
  3
Union Berlin
vs
FC Utrecht
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

Centralpoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_Sports_CMYK_FC[1][1] vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres