dinsdag 28 juni 2016  19:00
Oefenwedstrijd
DESTO
0
-
FC Utrecht
4

DESTO - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

De eerste vriendschappelijke partij van het seizoen 2016/2017 staat voor de deur. FC Utrecht neemt het morgen (dinsdag) in Vleuten op tegen Derdeklasser DESTO. Het duel begint op Sportpark De Vryheit om 19.00 uur.

Stapten de spelers van FC Utrecht zondagmorgen voor het eerst dit seizoen het trainingsveld op, morgen (dinsdag) wordt het volgende mijlpaaltje in aanloop naar de competitiestart geslagen. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag kruist dan namelijk de degens met DESTO in wat de eerste oefenpot van de jaargang is.

Middenmoot
Tegenstander DESTO, dat wordt getraind door voormalig FC Utrecht-jeugdspeler Kevin de Liefde, sloot het seizoen in de Zaterdag Derde Klasse D van district West I af op de negende plek, net onder SVM Maartensdijk, en één plekkie boven SEC uit Soest. Op doelsaldo grepen de oranjezwarten naast de tweede periodetitel, die door de Utrechtse studenten van Odysseus’91 werd gepakt.

Eén van de vier
DESTO-uit is één van de vier oefenpartijen die op dit moment in de FC Utrecht-agenda staat. De Eredivisionist gaat ook sparren met SV Spakenburg (uit, zaterdag 9 juli), Lierse SK (in Herentals, dinsdag 12 juli) en 1. FC Union Berlin (uit, zaterdag 30 juli). Op korte termijn worden vermoedelijk nog enkele oefenduels ingepland.

De Vryheit
De wedstrijd DESTO - FC Utrecht begint morgen (dinsdag) op Sportpark De Vryheit in Vleuten om 19.00 uur. De kassa’s van het sportpark zijn vanaf 17.30 uur open. Kaarten zijn daar verkrijgbaar á 5 euro.

Live verslag via Twitter en updates via Snapchat
Niet langs de lijn in Vleuten? Dan biedt Twitter uitkomst! FC Utrecht doet via @fcutrechtmatch live verslag van de vriendschappelijke wedstrijd en deelt via Snapchat updates vanuit Vleuten. Voeg FC Utrecht toe in Snapchat: fc_utrecht. 

DESTO

FC Utrecht

FC Utrecht heeft in de eerste vriendschappelijke partij van de jaargang met 4-0 gewonnen van DESTO. Driekwart van de Utrechtse doelpuntenproductie werd vanavond (dinsdag) in Vleuten voor de pauze gerealiseerd.

Ook al laat assistent-trainer Patrick Hondeveld van DESTO in een dagblad op de wedstrijddag optekenen dat zijn team zich niet afvraagt óf er van FC Utrecht wordt verloren, maar met hoeveel dat gaat gebeuren; ongetwijfeld hebben de spelers van de Derdeklasser uit Vleuten het zich ten doel gesteld zo lang mogelijk de nul te houden tegen de profs van FC Utrecht. Om er een wedstrijd van te maken, een spannend avondje voetbal op De Vryheit.

Zeventig tellen
Amper zeventig seconden nadat de wedstrijd is begonnen, kan die Vleutense illusie de prullenbak in. Van dichtbij rost Amerikaans international Rubio Rubin een snelle openingstreffer tegen de touwen (0-1) en een minuut of zeven later is de man uit Beaverton opnieuw trefzeker. Op aangeven van de Zweedse jeugdinternational Kristoffer Peterson lukt hij de 0-2.

Vier goals
Menig DESTO’er houdt op dat moment het hart vast. ‘Het zal toch geen afstraffing worden?’ Nee, luidt op die vraag het antwoord. FC Utrecht is mild voor de Derdeklasser waarmee het de openingsdans van het seizoen doet. Scoren doen de profs nog wel. Nacer Barazite bepaalt de ruststand op 0-3. En na de rust, als FC Utrecht met een op tien posities gewijzigd team ten opzichte van de eerste drie kwartier aantreedt, lukt ook Gyrano Kerk een doelpunt. De 0-4, de eindstand ook.

Kansen op meer
Tussen de doelpunten door laat FC Utrecht op een stroef veld bij vlagen goed voetbal zien en krijgt het behoorlijk wat kansen op treffers. Maar de Utrechters, met twee trainingsdagen in de benen, missen in de afronding nog wat scherpte.

Onderlinge resultaten

28 Juni 2016
19:00
Oefenwedstrijd - regulier
  0
DESTO
vs
FC Utrecht
4  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

Centralpoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_Sports_CMYK_FC[1][1] vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres