zaterdag 15 oktober 2016  18:30
Stadion Galgenwaard
Eredivisie
FC Utrecht
3
Giovanni Troupée (41)
Rico Strieder (53)
Richairo Zivkovic (65)
-
Go Ahead Eagles
0

FC Utrecht - Go Ahead Eagles

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Als je een (Seizoen)Clubkaart van FC Utrecht hebt, kun je kaarten kopen voor de wedstrijd van zaterdag 15 oktober.

De kaartverkoop voor FC Utrecht - Go Ahead Eagles is vanmorgen begonnen. Er geldt een zogeheten (Seizoen)Clubkaart-verplichting van 6-op-1. Dat wil zeggen dat je met een (Seizoen)Clubkaart van FC Utrecht maximaal 6 kaarten kunt aanschaffen voor de Eredivisiewedstrijd die op zaterdag 15 oktober om 18.30 uur begint in Stadion Galgenwaard.

Kaarten voor FC Utrecht - Go Ahead Eagles zijn te koop via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop in Stadion Galgenwaard. Die is open van dinsdag tot zaterdag, van 10.00 tot 17.00 uur. 

Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op FC Utrecht - Go Ahead Eagles.

De volgende wedstrijdserie in competitie- en bekerverband begint voor FC Utrecht met een thuispartij tegen Go Ahead Eagles. Het duel begint morgen (zaterdag) in Stadion Galgenwaard om 18.30 uur. FCUtrecht.nl blikt met trainer/coach Erik ten Hag vooruit op de pot tegen de ploeg uit Deventer.

“Waarop de nadruk de voorbije weken heeft gelegen op het trainingsveld? Het is belangrijk om je plan door te trekken, consequent te zijn”, zegt Ten Hag in de Automotive Lounge, één van de skyboxen in Stadion Galgenwaard. “In Amsterdam, tegen Ajax, kwamen we na de ongelukkige 1-1 niet meer in ons spel. We voerden de taken niet meer uit. We werden onrustig, vervielen in lengtespel. We moeten juist weerbaar zijn, en in de taakdiscipline blijven. Dat viel bij een aantal spelers na die gelijkmaker weg.”

Leren
Dat moet dus anders. “We moeten leren van de lessen die we krijgen en het de volgende keer beter doen. Zit het een keer tegen, zoals tegen Ajax, dan moet je weerbaarheid tonen en doorgaan waarmee je daarvoor bezig was.”

Ruggensteun
“Wat we óók meenemen uit de laatste drie duels: dat we organisatorisch goed stonden. En we maakten goals. Ook de manier waarop we grote delen van de wedstrijd tegen Ajax speelden, moet een ruggensteun zijn”, weet Ten Hag.

‘Zaak om punten binnen te halen’
De herfst is een bepalende fase in het seizoen, stelt Ten Hag. “Dat is altijd zo. Het gaat in deze periode om punten halen. We staan nu aan de vooravond van een reeks wedstrijden waarin perspectief zit. Het is zaak om punten binnen te halen.”

Interne concurrentie
De voortekenen zijn wat dat betreft positief, vervolgt de oefenmeester van de Utrechters. “Je merkt dat de manier van voetballen en spelen duidelijk is in de ploeg. Nu is het zaak dat te gaan omzetten in klinkende munt. Mijn gevoel is duidelijk positief. De groep ziet het net zo. De laatste weken merk je dat ook op het trainingsveld. Ik ben meer en meer tevreden over de kwaliteit van trainen. Eerder dit seizoen won de basisploeg met twee vingers in de neus van de rest. Nu is er veel meer weerstand. Er is interne concurrentie. Dat is een goede ontwikkeling.”

‘Kracht neemt toe’
Ondertussen stroomt ook de blessureboeg steeds verder leeg. Alleen Edson Braafheid en Jeff Hardeveld zijn niet inzetbaar. “Dat is prettig”, wijst Ten Hag op de weer inzetbare verdedigers Sean Klaiber en Mark van der Maarel. “De kracht van de selectie neemt toe. Het is goed om krachten aan boord te hebben.”

Voortekenen
“De voortekenen zijn goed”, aldus Ten Hag. “Het is nu een kwestie van omzetten.”

16
Sofyan Amrabat
41
Giovanni Troupée
44
Willem Janssen
53
Rico Strieder
56
Marcel Ritzmaier
65
Richairo Zivkovic
1
20
3
8
5
25
7
10
6
22
9
1
17
3
4
32
7
6
24
14
9
11

Go Ahead Eagles

1
Theo Zwarthoed
17
Sébastien Locigno
3
Sander Fischer
4
Xandro Schenk
32
Joey Groenbast
7
Sinan Bytyqi
6
Sander Duits
24
Marcel Ritzmaier
14
Darren Maatsen
9
Leon de Kogel
11
Randy Wolters
13
Erik Cummins
5
Kenny Teijsse
35
Rochdi Achenteh
23
Norichio Nieveld
10
Kevin Brands
8
Joey Suk
19
Sam Hendriks
77
Jarchinio Antonia
22
Henrik Ojamaa

FC Utrecht in 1.000ste Eredivisiewedstrijd in Stadion Galgenwaard met 3-0 de baas over Go Ahead Eagles.

FC Utrecht mag drie punten bijschrijven. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag wees Go Ahead Eagles met 3-0 terug vanavond (zaterdag) in Stadion Galgenwaard.

Wat een fijne steekbal, wat een knappe rush en wat puik afgerond. De 3-0 van FC Utrecht in het duel met Go Ahead Eagles is prachtig. Sébastien Haller neemt de voorbereiding van de treffer voor z’n rekening, zijn maatje in de spits Richairo Zivkovic verzorgt de afwerking. Na een dik uur spelen moet Theo Zwarthoed voor de derde keer de bal uit het Utrechtse doel vissen.

Beslist
Hoewel een partij voetbal natuurlijk pas écht is beslist als het laatste fluitsignaal heeft geklonken, mag je wel stellen dat de treffer van Zivkovic een beslissende is. De Eagles komen er in de tweede helft namelijk nauwelijks aan te pas in Stadion Galgenwaard. Het is FC Utrecht dat het spel controleert en domineert. En dat blijft zo, ook tijdens het laatste kwart, al wordt de score dan niet verder meer opgeschroefd.

Tegendraads
De eerste helft? Daarin zijn de rollen heel anders. Go Ahead Eagles is energiek, speelt sterk en zet FC Utrecht regelmatig goed vast. Veel schoten op doel levert het op, maar die zijn telkens ófwel niet goed genoeg gemikt, ofwel Robbin Ruiter staat zijn mannetje. De 1-0, vijf minuten voor de pauze, is dan ook tegendraads met de verhoudingen op het veld. Dat maakt de vreugde bij Giovanni Troupée er bepaald niet minder om. Met z’n knie werkt het jeugdproduct van FC Utrecht de bal binnen, nadat Zwarthoed die moet lossen omdat het schot van Haller simpelweg te ziedend is om klemvast te pakken.

Rebound Rico
Kort na de rust is het weer een rebounddoelpunt dat FC Utrecht maakt. Opnieuw trouwens is er voor Haller een rol weggelegd. Deze keer legt hij breed op Zivkovic, die diagonaal de bal op de lat schiet. Het leer stuitert terug in het veld en precies daar staat Rico Strieder. ‘Rebound Rico’ maakt het knap af. En dan staat het 2-0. Utrechts overwicht. In Duitsland zeggen ze dan: het doelpunt van Strieder is de Vorentscheidung.

Driepunter
En dat blijkt een dik half uur later ook. Ed Janssen fluit voor het laatst, FC Utrecht viert feest. De duizendste Eredivisiewedstrijd in Stadion Galgenwaard gaat de boeken in als een goede. Een gewonnen partij. Een driepunter. En precies daar was het om te doen.

FC Utrecht - Go Ahead Eagles 3-0 (1-0)
41. Giovanni Troupée 1-0
53. Rico Strieder 2-0
65. Richairo Zivkovic 3-0

Gele kaarten: Sofyan Amrabat, Willem Janssen (beiden FC Utrecht), Marcel Ritzmaier (Go Ahead Eagles).

Toeschouwers: 17.433.

Scheidsrechter: Ed Janssen.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin (87. Robin van der Meer), Willem Janssen, Kevin Conboy (77. Mark van der Maarel); Rico Strieder, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite (76. Andreas Ludwig); Richairo Zivkovic, Sébastien Haller.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Theo Zwarthoed; Sébastien Locigno (77. Jarchinio Antonia), Sander Fischer, Xandro Schenk, Joey Groenbast; Sander Duits, Sinan Bytyqi, Marcel Ritzmaier (86. Kenny Teijsse); Darren Maatsen, Leon de Kogel (69. Sam Hendriks), Randy Wolters. 

Onderlinge resultaten

28 Januari 2017
18:30
Eredivisie - Regulier
  0
Go Ahead Eagles
vs
FC Utrecht
1  
15 Oktober 2016
18:30
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
Go Ahead Eagles
0  
25 April 2015
19:45
Eredivisie
  0
Go Ahead Eagles
vs
FC Utrecht
2  
4 Oktober 2014
20:45
Eredivisie
  2
FC Utrecht
vs
Go Ahead Eagles
3  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

CentralPoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_Sports_CMYK_FC[1][1] vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres