zondag 21 augustus 2016  14:30
Stadion Galgenwaard
Eredivisie
FC Utrecht
1
Patrick Joosten (53)
-
AZ
2
Markus Henriksen (25)
Alireza Jahanbahksh (84)

FC Utrecht - AZ

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Geen Seizoen- of Clubkaart nodig om tickets voor thuiswedstrijd van 21 augustus te kopen.

De kaartverkoop voor de wedstrijd FC Utrecht - AZ is begonnen. Voor de thuiswedstrijd van zondag 21 augustus is er vrije kaartverkoop. Je hebt dus geen Seizoen- of Clubkaart nodig om kaartjes aan te schaffen voor het duel met de Alkmaarders, dat op 21 augustus om 14.30 uur begint in Stadion Galgenwaard.

Kaartjes kun je kopen via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop. Die is gevestigd in Stadion Galgenwaard en open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Trainer/coach Erik ten Hag laat zijn licht schijnen over de wedstrijd van zondag: FC Utrecht - AZ.

FC Utrecht staat zondag in Stadion Galgenwaard tegenover AZ. Trainer/coach Erik ten Hag sprak in aanloop naar het duel met de Alkmaarders met FCUtrecht.nl over de wedstrijd van komend weekend.

“We hebben in de duels met PSV en sc Heerenveen een heel behoorlijk niveau gehaald”, aldus Ten Hag. “Maar het is zaak dat je gaat winnen. Dat we daarin tijdens de eerste twee speeldagen niet slaagden, zit in kleine dingen. Op momenten niet alert genoeg zijn, niet doortastend genoeg. Je moet het afdwingen. In het betaalde voetbal gaat niemand je helpen. Díe attitude moet er zijn.”

Overleven
Die was er nog in onvoldoende mate in de duels met PSV en sc Heerenveen. “We lieten ons de kaas van het brood eten. Voetbal gaat om overleven, dat moet iedereen zich realiseren.”

‘Goed geanticipeerd’
Diverse mutaties vonden deze week plaats in de selectie van FC Utrecht. Bart Ramselaar vertrok, Menno Koch, Richairo Zivkovic en Edson Braafheid werden aan het keurkorps toegevoegd. “Bij voorkeur begin je op 1 juli het seizoen met een selectie en ga je daarmee aan de slag. Maar zo werkt het niet. We hebben vorig seizoen maximaal gepresteerd. Dan weet je dat er spelers in de belangstelling van andere clubs staan. We hebben deze week goed geanticipeerd met het vastleggen van Menno, Richairo en Edson. Daar ben ik heel blij mee.”

Groepsdynamiek
“Je begint, qua groepsdynamiek en de manier van spelen, aan een nieuw proces”, vervolgt Ten Hag. “Dat heeft tijd nodig, maar tijd krijg je niet.”

‘Zijn komst is een bonus’
De puzzelstukjes moeten weer op z’n plek vallen. Als er iemand is die in zijn loopbaan al menig voetbalpuzzel heeft gelegd, is het Braafheid. De 33-jarige oud-speler van onder meer FC Bayern München en Lazio Roma sloot deze week bij FC Utrecht aan. “Zijn komst is een bonus. Hij kent de wetten van het topvoetbal, zijn cv spreekt boekdelen. Hij is nog ontzettend ambitieus. Dat sprak mij enorm aan.”

Fit en klaar
Al dan niet met Braafheid in de gelederen: FC Utrecht moet er stáán tegen AZ, zo vindt Ten Hag. “We hebben twee keer aardig gespeeld, nu willen we de drie punten hebben. Voetballend hebben we het al aardig voor elkaar. In het mentale deel, dáár zit de rek. Fysiek hebben de spelers de laatste weken belangrijke stappen gezet. AZ speelde donderdagavond nog Europees voetbal in Servië, wij hebben na sc Heerenveen-uit tien dagen gehad om ons voor te bereiden op AZ-thuis. We zijn fit en er klaar voor.”

25
Markus Henriksen
53
Patrick Joosten
84
Alireza Jahanbahksh
1
5
8
3
20
24
7
25
6
22
18
1
5
4
3
2
23
30
10
7
27
28

AZ

1
Sergio Rochet
5
Ridgeciano Haps
4
Ron Vlaar
3
Rens van Eijden
2
Mattias Johansson
23
Derrick Luckassen
30
Stijn Wuytens
10
Markus Henriksen
7
Alireza Jahanbahksh
27
Fred Friday
28
Levi Garcia
16
Gino Coutinho
29
Fernando Lewis
24
Rajko Brezancic
8
Joris van Overeem
36
Guus Til
9
Wout Weghorst
19
Dabney Dos Santos

FC Utrecht verliest met 1-2 van AZ.

FC Utrecht heeft geen punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen AZ. In Stadion Galgenwaard stevende de partij lange tijd af op een gelijkspel, maar een fortuinlijke treffer van de Alkmaarders vlak voor tijd betekende een 1-2 eindstand.

Om in te lijsten. Of, voor wie geen foto heeft maar de bewegende beelden ergens vandaan kan toveren, heel vaak af te spelen. De gelijkmaker van Patrick Joosten in de wedstrijd FC Utrecht – AZ is van grote klasse. De middenvelder, voor het eerst dit seizoen in de basis startend, rukt op, neemt de setting in zich op, bepaalt zijn doel en geeft de bal de juiste koers en vaart mee. Buiten bereik van Sergio Rochet en via de binnenkant van de paal valt de bal binnen. Een heerlijke poeier, een belangrijke treffer: 1-1.

Noorse homing
Daarmee is de in een niet al te hoogstaande eerste helft opgelopen achterstand alvast ongedaan gemaakt. Een achterstand die ontstaat uit een overigens ook al prachtige treffer. Markus Henriksen maakt ‘m en doet dat halverwege het eerste bedrijf. Vanuit een lastige hoek ontdoet de Noor zich van de naar zijn smaak in de weg staande FC Utrecht-spelers en jaagt hij de bal, als ware het een homingraket, de verre bovenhoek in (0-1).

Zondagschot maakt het verschil
AZ zoekt halverwege de partij daardoor als leider de kleedkamer op. De ploeg speelt aardig, maar krijgt niet veel meer of betere kansen dan FC Utrecht. Het is een zondagschot van Henriksen dat de ruststand bepaalt, niet een goed uitgespeelde aanval.

Jahanbakhsh beslist de partij
Ook de derde en laatste treffer van de middag komt er door een schot van afstand. Dabney Dos Santos levert de bal af bij Alireza Jahanbakhsh en de international van Iran produceert een schot dat weliswaar niet al te veel vaart heeft, maar wel goed geplaatst is. In de verre hoek valt de bal binnen; vijf minuten voor tijd komt de score daardoor op 1-2.

Aandringen
FC Utrecht zoekt daarna, met debutant Richairo Zivkovic en de teruggekeerde Edson Braafheid in de gelederen, nog naar de gelijkmakende treffer, maar die weet AZ, met zo nu en dan kunst- en vliegwerk, te voorkomen.

Vrijdag Vitesse-uit
Voor FC Utrecht staat vrijdag de volgende wedstrijd op het programma. Die dag speelt de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag in Arnhem tegen Vitesse en wordt er om 20.00 uur afgetrapt. Kaarten voor het uitvak zijn via internet en in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar.

FC Utrecht - AZ 1-2 (0-1)
25. Markus Henriksen 0-1
53. Patrick Joosten 1-1
84. Alireza Jahanbakhsh 1-2

Gele kaart: Ridgeciano Haps (AZ).

Toeschouwers: 15.570.

Scheidsrechter: Richard Liesveld.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée (60. Edson Braafheid), Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Kevin Conboy (85. Gyrano Kerk); Rico Strieder, Patrick Joosten, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub; Rubio Rubin (69. Richairo Zivkovic), Sébastien Haller.

Opstelling AZ:
Sergio Rochet; Mattias Johansson (46. Fernando Lewis), Rens van Eijden, Ron Vlaar, Ridgeciano Haps; Derrick Luckassen, Stijn Wuytens, Markus Henriksen; Alireza Jahanbakhsh, Fred Friday (59. Wout Weghorst), Levi García (70. Dabney Dos Santos).

Onderlinge resultaten

19 Januari 2018
20:00
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
AZ
1  
22 Oktober 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  3
AZ
vs
FC Utrecht
0  
28 Mei 2017
12:30
Play-off Europa League - Finale
  3
FC Utrecht
vs
AZ
0  
25 Mei 2017
20:45
Play-off Europa League - Finale
  3
AZ
vs
FC Utrecht
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

CentralPoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_Sports_CMYK_FC[1][1] vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres