vrijdag 12 augustus 2016  20:00
Abe Lenstra Stadion
Eredivisie
sc Heerenveen
2
Luciano Slagveer (12)
Reza Ghoochannejhad (69)
-
FC Utrecht
2
Sébastien Haller (33)
Bart Ramselaar (35)

sc Heerenveen - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Auto- en buscombikaarten beschikbaar voor sc Heerenveen - FC Utrecht.

De uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op vrijdag 12 augustus kun je bezoeken met de auto of met de bus. Tickets voor het eerste uitduel van de nieuwe jaargang zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Een autocombi dus, maar wel één met voor FC Utrecht-supporters zeer prettige condities. Zo kan er worden omgewisseld bij het gastenvak van het Abe Lenstra Stadion en dat kan al vanaf 18.45 uur. Parkeren kan op P5A en is gratis. Het is voor FC Utrecht-supporters op de wedstrijddag niet toegestaan het centrum van Heerenveen te bezoeken. Het is ook niet toegestaan met het openbaar vervoer af te reizen. 

Autocombikaarten zijn á 22 euro voor Uitkaarthouders verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop.

Natuurlijk kun je ook met de supportersbus naar Heerenveen afreizen op vrijdag 12 augustus. Buscombikaarten kosten 31 euro per stuk en zijn via internet en in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar voor Uitkaarthouders.

Vertrektijden bus
17.00 uur instappen
17.15 uur vertrek naar Heerenveen

De kaartverkoop sluit op woensdagavond 10 augustus.

De wedstrijd sc Heerenveen - FC Utrecht begint op vrijdag 12 augustus in het Abe Lenstra Stadion om 20.00 uur. 

Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht blikt vooruit op het uitduel met sc Heerenveen.

De openingsdans van de tweede speelronde van dit seizoen van de Eredivisie wordt gedaan door sc Heerenveen en FC Utrecht. In het Abe Lenstra Stadion treffen beide ploegen elkaar morgen (vrijdag) vanaf 20.00 uur. FCUtrecht.nl sprak met Ten Hag in aanloop naar de partij in Friesland.

‘Een aantal spelers moet nog stappen maken’, was één van de conclusies die Ten Hag trok na afloop van FC Utrecht – PSV; een partij waarin de landskampioen het voetballend in veel fases van de wedstrijd aflegde tegen de Utrechters, die desalniettemin met lege handen achterbleven (1-2). “Het is de start van de competitie. Zo’n eerste fase moet je door. We hebben nog wat scherpte nodig”, aldus Ten Hag. “PSV hadden we kunnen kloppen. Dat lieten we na. We hebben nauwelijks iets toegestaan, qua kansen, tegen de beste ploeg van Nederland in mijn ogen.”
 
Winning attitude
FC Utrecht’s missie? “We moeten toegroeien naar een winning attitude. Sterker en slimmer zijn in bepaalde fases en situaties. Doen we dat, dan gaan wij wedstrijden winnen”, zegt de oefenmeester van de ploeg uit de Domstad.
 
‘Vertrouwen getankt’
“We hebben deze week goed gewerkt”, vervolgt Ten Hag. “En morgen, tegen sc Heerenveen, moeten we weer beter zijn dan we afgelopen weekend tegen PSV waren. We hebben tegen PSV vertrouwen getankt. Mijn team kennende gaan we nu heel snel meer stappen zetten.”
 
Stap in de goede richting
Afgelopen week oefende een FC Utrecht-elftal tegen Feyenoord 2. Een mooie sportieve test tussen twee sterke ploegen. “Sean Klaiber, bijvoorbeeld, maakte tegen Feyenoord 2 negentig minuten. Dat is heel positief, dat hij dat ritme heeft opgedaan. Het is een stap in de goede richting.”
 
Steeds weer presteren
Met zijn optreden tegen PSV maakte Sofyan Amrabat, afkomstig uit de opleiding van FC Utrecht, een goede indruk. “Hij koppelde tijdens die wedstrijd kracht aan rendement. Dat is een goede ontwikkeling, waarvan ik hoop dat die zich doorzet.”

12
Luciano Slagveer
31
Jeremiah St. Juste
33
Sébastien Haller
35
Bart Ramselaar
59
Sofyan Amrabat
69
Reza Ghoochannejhad
1
2
16
4
5
19
6
18
7
9
13
1
20
3
8
5
25
6
7
23
18
22

sc Heerenveen

1
Erwin Mulder
2
Stefano Marzo
16
Jeremiah St. Juste
4
Joost van Aken
5
Lucas Bijker
19
Pelle van Amersfoort
6
Stijn Schaars
18
Younes Namli
7
Luciano Slagveer
9
Reza Ghoochannejhad
13
Arber Zeneli
30
Wieger Sietsma
33
Wouter van der Steen
22
Caner Cavlan
8
Morten Thorsby
10
Simon Thern
34
Rewan Amin
37
Michel Vlap
20
Henk Veerman
15
Luka Zahovic

Remise in Abe Lenstra Stadion tegen sc Heerenveen: 2-2.

Het eerste punt van het seizoen 2016/2017 zit in de tas. FC Utrecht speelde vanavond (vrijdag) in het Abe Lenstra Stadion met 2-2 gelijk tegen sc Heerenveen in een wedstrijd die vele gezichten had.

‘Weet je wat, ik doe het gewoon.’ Dat is wat Amersfoorter Bart Ramselaar na een dik halfuur spelen in Friesland lijkt te denken, als hij de bal aan zijn voet heeft op een meter of 25 van het doel. ‘Ik doe het gewoon en ik doe het goed.’ Nou, en dat doet het jeugdproduct van FC Utrecht. Ramselaar poeiert de bal binnen, bezorgt FC Utrecht daarmee een 1-2 voorsprong en zet de partij op dat moment volledig op z’n kop.

Weelde
Op z’n kop, want het is sc Heerenveen dat vier minuten eerder nog de weelde geniet van een 1-0 voorsprong. Een voorsprong die er komt door een schot van dichtbij van Luciano Slagveer na dik tien minuten spelen.

Daddy Cool
Maar van die voorsprong is 25 minuten later dus niets meer over. Is het Ramselaar die op prachtige wijze de 1-2 scoort, Sébastien Haller pikt ook een treffer mee in Friesland. Dat doet hij door een strafschop te benutten, nadat Yassin Ayoub tijdens een van zijn weergaloze dribbels wordt gevloerd. De Fransman benut de penalty op z’n Haller’s. Door vele duizenden Friezen wordt de Franse spits van FC Utrecht uitgefloten, door een vastberaden keeper wordt hij in de ogen gekeken. Haller haalt er nog net niet z’n schouders bij op, wacht rustig het fluitje van scheidsrechter Jeroen Manschot af en klopt, als ware hij Daddy Cool, doelman Erwin Mulder: 1-1.

Ghoochannejad tikt in
Als het laatste kwart van de wedstrijd ingaat, versterkt Jurgen Streppel de voorhoede van de sportclub. Henk Veerman, een boomlange en beresterke Volendammer die zijn brood verdient in Friesland, wordt in de punt van de aanval geposteerd. Amper drie minuten later valt de bal al binnen. Vanuit een hoekschop belandt de bal in een bomvolle vijfmeter voor de voeten van Reza Ghoochannejad. De international van Iran prikt de bal binnen: 2-2.

Geen goaltune meer
Een spannende slotfase volgt. Daarin zijn er kansen voor beide ploegen, dringen met name de Friezen behoorlijk aan, maar hoeft degene die de muziek verzorgt in het Abe Lenstra Stadion niet meer in actie te komen. Er hoeft geen goaltune meer te worden gestart.

Volgende missie: AZ-thuis
Eredivisieseizoen 2016/2017 gaat voor FC Utrecht verder op zondag 21 augustus. Die dag komt Europa League-deelnemer AZ op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar dan om 14.30 uur wordt afgetrapt. Uiteraard zijn voor die partij kaarten inmiddels al verkrijgbaar. Voor de wedstrijd geldt vrije verkoop.

sc Heerenveen - FC Utrecht 2-2 (1-2)
12. Luciano Slagveer 0-1
33. Sébastien Haller (strafschop) 1-1
35. Bart Ramselaar 1-2
69. Reza Ghoochannejad 2-2

Gele kaarten: Jeremiah St. Juste (sc Heerenveen), Sofyan Amrabat (FC Utrecht).

Toeschouwers: 20.850.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Opstelling sc Heerenveen:
Erwin Mulder; Stefano Marzo, Jeremiah St. Juste, Joost van Aken, Lucas Bijker; Pelle van Amersfoort (66. Henk Veerman), Stijn Schaars, Younes Namli; Luciano Slagveer (84. Morten Thorsby), Reza Ghoochannejad (87. Simon Thern), Arber Zeneli.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Kevin Conboy; Rico Strieder, Bart Ramselaar, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub (90+1. Andreas Ludwig); Rubio Rubin (73. Patrick Joosten), Sébastien Haller.

Onderlinge resultaten

12 Mei 2018
20:45
Play-off Europa League - 1ste Ronde
  2
FC Utrecht
vs
SC Heerenveen
1  
9 Mei 2018
20:45
Play-off Europa League - 1ste Ronde
  4
SC Heerenveen
vs
FC Utrecht
3  
17 Maart 2018
20:45
Eredivisie - Regulier
  2
SC Heerenveen
vs
FC Utrecht
2  
14 Oktober 2017
20:45
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
SC Heerenveen
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

CentralPoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_Sports_CMYK_FC[1][1] vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres