Walking Football

Wat is Walking Football?
Het is een toegankelijke vorm van bewegen. Het voorziet in een behoefte bij de doelgroep zelf én ook bij de amateurverenigingen. Het is een activiteit die voormalig spelers weer de gelegenheid geeft om hernieuwd plezier te beleven aan het voetbalspelletje. Meer ouderen worden (weer) betrokken bij de vereniging en bestaande vrijwilligers gaan weer sporten.

Voor wie is Walking Football?
Walking football is voor iedereen die 60-plusser jaar is en wil bewegen. Daarnaast is het op elke amateurvereniging op te zetten en uit te voeren. Hier lees je HOE

Wat doet FC Utrecht aan Walking Football?
Vanuit de kracht van de club heeft FC Utrecht zich ten doel gesteld om ouderen te stimuleren om (meer) te gaan bewegen. Walking Football is daarbij een ideale vorm. 60-plussers bewegen, komen bij elkaar, drinken een kop koffie en leren elkaar kennen. Wij zijn zelf gestart met de FC Utrecht Old Stars. Dertig 60-plussers doen wekelijks Walking Football bij Zoudenbalch. Wij zien de toegevoegde waarde van dit project. Vandaar dat wij ook een actieve rol willen vervullen in het stimuleren van amateurverenigingen en gemeenten om Walking Football te introduceren en te stimuleren. Om Walking Football op meerdere plaatsen mogelijk te maken is het van belang om informatie en bekendheid te geven aan de activiteiten en de sport. Dit doen we momenteel door met de Old Stars van FC Utrecht demonstratie wedstrijden en trainingen bij verenigingen en gemeentes te organiseren.
 

Deelnemers in provincie Utrecht
Deelnemers in provincie Utrecht

Ook beginnen?
FC Utrecht stimuleert en enthousiasmeert verenigingen om te starten met deze voetbalvorm. Wij willen samen met partijen Walking Football uitbreiden naar amateurverenigingen in de provincie Utrecht. Met de droom om een provinciale competitie voor 60-plussers te starten. Gebruik de downloads voor hulp en inspiratie. Kom met ons in contact om te bespreken op welke manier wij jou kunnen helpen!

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres