Vijftien weetjes over FC Utrecht - Roda JC Kerkrade

21 april 2017

Over Didier Martel, een reeks van 15 wedstrijden, 25 doelpunten en meer. 

FC Utrecht is sinds de eeuwwisseling in Stadion Galgenwaard ongeslagen tegen Roda JC Kerkrade. De reeks zonder thuisnederlaag tegen de Limburgers duurt al 15 wedstrijden.

De laatste keer dat Roda JC Kerkrade won in Stadion Galgenwaard, was op 3 oktober 1999. Toen werd het 1-2 voor de Koempels. Voor 13.400 toeschouwers maakte Didier Martel toen de 1-0, maar zetten de geel-zwarten de partij via Bob Peeters (1-1) en Bas Jacobs (1-2, vlak voor tijd) op z’n kop.

Roda JC Kerkrade is 3 Eredivisiepartijen ongeslagen, na thuiszeges op PEC Zwolle (2-1) en Sparta Rotterdam (3-1) en een 1-1 uit bij AZ.

Alleen Ajax pakte in de laatste 3 speeldagen meer punten dan Roda JC Kerkrade; 9 om 7.

Van alle huidige Eredivisionisten zette FC Utrecht alleen tegen Excelsior (20 wedstrijden) een langere reeks thuispartijen zonder nederlaag neer. Roda JC Kerkrade, op haar beurt, wacht alleen tegen Ajax (16 duels) langer op een uitzege in de Eredivisie.

Roda JC Kerkrade won dit seizoen 1 uitwedstrijd; in Kralingen, van Excelsior (0-1).

De laatste 2 keer dat FC Utrecht en Roda JC Kerkrade in Stadion Galgenwaard tegen elkaar speelden, eindigde het in een gelijkspel. In 2013 werd het 3-3, in 2015 eindigde het treffen in 1-1.

De laatste 5 keer dat FC Utrecht tegen Roda JC Kerkrade speelde, lukte het de ploeg uit de Domstad niet om te winnen.

Afgelopen zondag kwam FC Utrecht uit tegen Feyenoord niet tot scoren. De laatste keer dat de FC uit Utrecht 2 wedstrijden op rij niet scoorde, was in februari 2015.

Roda JC Kerkrade maakte dit seizoen tot nu toe 25 doelpunten en dat maakt het team van oud-spits Yannis Anastasiou tot de minst productieve ploeg van deze jaargang. Het laagterecord van de club uit Kerkrade dateert van debuutseizoen 1973/1974 en is 31 stuks.

Van de laatste 12 thuispartijen die FC Utrecht in de Eredivisie speelde, verloor het team van trainer/coach Erik ten Hag er 1; tegen Ajax.

FC Utrecht staat op plek 4 in de Eredivisie. De laatste keer dat de ploeg uit Utrecht het seizoen eindigde met een top 4-notering was in het seizoen 1990/1991.

Alleen Feyenoord (43 stuks) pakte dit seizoen meer punten tegen de huidige teams uit het rechterrijtje dan FC Utrecht (40).

Richairo Zivkovic maakte 6 van de 7 Eredivisiegoals die hij dit seizoen voor FC Utrecht scoorde in Stadion Galgenwaard, waaronder 1 in elk van zijn laatste 3 thuiswedstrijden in de Eredivisie.

FC Utrecht moet het stellen zonder Wout Brama, die is geschorst. Willem Janssen en Yassin Ayoub staan op scherp. Bij Roda JC Kerkrade keert Daryl Werker terug van een schorsing, maar moet Martin Milec op het strafbankje plaatsnemen. Adil Auassar (4), Mohamed El Makrini (4) en Marcos Gullón (4) staan op scherp. 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Official partners

Centralpoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

Digital partner

tres