Verdiende overwinning FC Utrecht C2

29 oktober 2011

Het is inmiddels al weer drie weken geleden dat FC Utrecht C2 voor de competitie heeft gespeeld. Vandaag de thuiswedstrijd tegen De Graafschap C2. FC Utrecht heeft het in het begin moeilijk. De Graafschap zet vroeg druk zodat de thuisploeg veel moeite heeft met de opbouw. De voorwaartsen van De Graafschap laten de achterste lijn van FC Utrecht maar niet met rust. Deze manier van spelen kost wel veel kracht. Halverwege de eerste helft komt FC Utrecht beter in de wedstrijd. Uit een corner kopt Tim Vrakking net naast. In de 26e minuut een schot van Baran Karadag dat goed wordt gered door keeper Jasper te Kolste. Een minuut later kan Mathijs de Oude alleen op keeper af gaan. Alleen via een overtreding is hij af te stoppen. Het levert FC Utrecht een vrije trap net buiten de 16 meter op. Omar El Ghazouani schiet de vrije trap onberispelijk binnen: 1-0. In de 31e minuut kan Dennis van Schuppen alleen op de keeper afgaan. Hij wordt echter aangetikt en teveel naar buiten gedrongen. In de laatste minuten voor het rustsignaal is er een stortvloed van kansen voor de thuisploeg. Na een fraai overstapje kan Mathijs de tweede treffer aantekenen. Keeper Jasper te Kolste redt uitstekend. Even later heeft Louk Dekkers pech als zijn kopbal van de lijn wordt gehaald. Nog voor rust schiet Louk uit de draai prachtig in. Ook deze poging is een prooi voor Jasper te Kolste, een uitstekende keeper. De ruststand blijft 1-0. Na rust gaat FC Utrecht snel op zoek naar de tweede treffer. In de 41e minuut heeft Baran de bal voor het intikken na uitstekend voorbereidend werk van Omar: 2-0. In de 45e minuut een aanval uit het boekje van FC Utrecht, Helaas wordt het schot van Baran gestopt. In de 49e minuut de enige kans voor De Graafschap in de hele wedstrijd. Keeper Jordi Haneveld laat zien ook in deze wedstrijd gecontreerd te zijn en redt voortreffelijk. In 51e minuut zet Omar vanaf links weer eens voor. Één van de verdedigers kan niet anders doen dan de bal in eigen doel schieten met Jesse van Baal in zijn rug: 3-0. De wedstrijd is beslist. FC Utrecht gaat echter op zoek naar meer doelpunten. Tot twee keer toe mikt Jesse net naast. Een prachtige bal met effect van Omar verdwijnt helaas aan de verkeerde kant van het doel. Een voorzet van Baran kan net niet genoeg geraakt worden door Jesse. Een kopbal van Bas Boelhouwer wordt subliem gekeerd door keeper te Kolste. Een schot van Tim Vrakking wordt net voor de lijn weggekopt. Het blijft bij 3-0. FC Utrecht C2 klimt over De Graafschap heen op de ranglijst na een - vooral na rust - prima wedstrijd.

Trainer/coach Robert Wijnands was vooral te spreken over de tweede helft van zijn ploeg. Ook hij zag de problemen in de opbouw tijdens de eerste helft. De passing kon beter. Er werd teveel onnodig balverlies geleden. Vanzelfsprekend was hij uitermate tevreden over het vertoonde spel in de tweede helft. Een helft waarin FC Utrecht ook het geluk miste om tot een hogere score te komen. FC Utrecht C2-De Graafschap C2 3-0 (1-0)
28e min. 1-0
Omar El Ghazouani
41e min. 2-0 Baran Karadag
51e min. 3-0 eigen doelpunt De Graafschap

Opstelling FC Utrecht C2:
Jordi Haneveld, Roman Rahmani, Tim Vrakking, Shayne Pattynama, Giovanni Troupée, Mathijs de Oude, Louk Dekkers, Dennis van Schuppen, Baran Karadag, Omar El Ghazouani.

Tijdens de wedstrijd kwamen Djimon Hartman, Bas Boelhouwer, Brian van de Hoof, Jesse van Baal en Hicham Lechkar als invaller in het veld.

Klik hier voor alle uitslagen en de nieuwe stand.

Omar El Ghazouani zet zijn tegenstander op het verkeerde been
  Baran Karadag speelt een tegenstander uit

Jesse van Baal klem tussen twee verdedigers
Tim Vrakking sterk aan de bal
Shayne Pattynama mee in de aanval
De 1-0: Omar El Ghazouani
De 2-0: Baran Karadag

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres