Strijd met directe concurrent in Sittard

17 februari 2017

Jong FC Utrecht gaat vanavond (vrijdag) op bezoek bij de nummer 16 van de Jupiler League: Fortuna Sittard.

Jupiler League-voetbal vanavond! Jong FC Utrecht gaat op bezoek bij rechtstreekse concurrent Fortuna Sittard. Het uitduel met de nummer zestien van het klassement begint om 20.00 uur.

Veel goals, goed voetbal, geen punten. Zo zou je de wedstrijd Jong FC Utrecht - FC Volendam, vanuit Utrechts perspectief dan toch zeker, best kunnen samenvatten. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk speelde een puike pot tegen promotiekandidaat FC Volendam, maar kon in Stadion Galgenwaard een 2-4 nederlaag niet voorkomen.

Memorabele pot
Heel anders was dat eerder dit seizoen toen de Utrechters tegen Fortuna Sittard speelden. Toen, ook in Stadion Galgenwaard, stond er na negentig minuten een 3-0 stand op het bord. Een memorabele pot, temeer omdat het de eerste overwinning van Jong FC Utrecht was sinds de promotie naar de Jupiler League.

Eén punt verschil
Een verrassende zege was dat, toen in september. Want Fortuna Sittard stond er op dat moment erg goed voor en de ploeg uit Limburg was, gesterkt door de nodige aanwinsten uit allerhande windstreken, vastberaden zich te mengen in de strijd om promotie. Nu, pak ‘m beet een halfjaar later, vinden de geel-groenen zich terug op plek zestien van de ranglijst en staat er bij het team van Sunday Oliseh één punt meer op de teller dan bij de formatie van Pronk.

Stijgende lijn
Met Oliseh is de naam van de nieuwe oefenmeester van de Limburgers genoemd. De voormalig international van Nigeria verwelkomde tijdens de winterstop bovendien nog enkele versterkingen, met als doel het zo snel mogelijk inzetten van een stijgende lijn. Na de winterbreak verloren de bespelers van het Fortuna Sittard Stadion maar één keer.

Volg de wedstrijd live!
De wedstrijd Fortuna Sittard - Jong FC Utrecht begint vanavond om 20.00 uur. Via Twitter (@fcutrechtmatch) doet FC Utrecht live verslag van de partij, waarvan flitsen bovendien op televisie komen in het programma ‘Voetbal op Vrijdag’ van FOX Sports. Dat begint om 19.50 uur. Later op de avond is een samenvatting van de wedstrijd te zien op Veronica.

20160912_JFCUFSittard-0723-2
20160912_JFCUFSittard-1085

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Official partners

Centralpoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

Digital partner

tres