Robbin Ruiter naar FC Utrecht (update)

18 april 2012

FC Utrecht versterkt zich met Robbin Ruiter. De 25-jarige keeper verruilt komend seizoen FC Volendam voor FC Utrecht.

FC Utrecht versterkt zich met doelman Robbin Ruiter. De 25-jarige keeper verruilt komend seizoen zijn club FC Volendam voor FC Utrecht. De 1.96 meter lange Ruiter is dinsdag medisch gekeurd. De doelman tekent woensdagmiddag zijn contract in Stadion Galgenwaard tijdens zijn presentatie aan de pers.

Ruiter wordt gezien als één van de grootste talenten onder de keepers in Nederland. Zijn huidige keeperstrainer bij FC Volendam, tevens oud-FC Utrecht doelman, Harald Wapenaar voorspelde al eens dat Ruiter kan uitgroeien tot een international. Met het vastleggen van de talentvolle keeper troeft FC Utrecht tal van Eredivisieclubs af en ook een aantal Engelse clubs waaronder Newcastle United en Southampton.

Keepersbloed
Robbin Ruiter werd in maart 1987 geboren in Amsterdam. Ruiter woonde zijn hele leven in Volendam en doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam. Het keepersbloed heeft hij niet van een vreemde. Zijn vader is doelman en zijn oom, Jan Ruiter, was onder meer keeper bij FC Volendam en de Belgische eersteklasser Anderlecht. Met Anderlecht won zijn oom Jan in 1976 de Europacup II.  Ook speelde Jan Ruiter één interland op 8 september 1976 in en tegen IJsland.

Sinds het seizoen 2008/2009 maakte de keeper deel uit van de A-selectie. Een seizoen later maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Door een blessure van eerste doelman Theo Zwarthoed verscheen Ruiter op 20 november 2009 voor het eerst in het doel bij de Jupiler League-club. Zijn debuutwedstrijd tegen Helmond Sport werd verloren, maar Ruiter werd na afloop uitgeroepen tot Man of the Match. Ruiter speelde in de afgelopen drie seizoen 68 wedstrijden voor FC Volendam in de eerste divisie.

FC Utrecht.TV was bij de medische keuring van Robbin Ruiter. Bekijk een verslag hiervan op FC Utrecht.TV.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres