Missie en Visie

FC Utrecht is er van overtuigd dat wij als club in het hart van de provincie, een bijdrage kunnen leveren aan een gezonder en gelukkiger Utrecht. FC Utrecht neemt daarin verantwoordelijkheid en streeft er naar zoveel mogelijk mensen en organisaties te enthousiasmeren rondom FC Utrecht en te verbinden aan de club. Wij maken het verschil door samen te werken met diverse partners en organisaties vanuit een gezamenlijke passie voor voetbal, de provincie en voor elkaar.

Ik PAS

Hoe
We willen een bijdrage leveren aan een gezonder en gelukkiger Utrecht (stad en provincie).
Zodanig dat dat we door onze fans worden beschreven als passievolle en hartverwarmende club.
Deze ambitie willen wij realiseren door themakeuzes te maken. Dat betekent dat we niet allerlei losstaande projecten gaan doen maar dat we de transitie naar één sterk programma.
We zetten onze kracht in, niet door alles zelf te doen, maar door samen te werken en een podium te bieden. Samenwerken binnen de club, in de provincie, met de gemeentes, ngo’s, sponsors en lokale initiatieven.
We beginnen in ons stadion, met onze medewerkers en supporters en vervolgens treden we meer naar buiten, naar stad en provincie.
 

Wat
Tot 2020 focust FC Utrecht Maatschappelijk zich op twee thema’s: gezonde leefstijl bij kinderen en eenzaamheid onder ouderen. Op deze manier bouwen wij aan de meest vitale regio van Nederland met focus op een gezonde leefstijl, mentaal en fysiek. De maatschappelijke activiteiten van FC Utrecht richten zich op eigen medewerkers, supporters en inwoners van de provincie Utrecht. FC Utrecht heeft een verbindende, enthousiasmerende en inspirerende rol. Dit betekent dat we samenwerking zoeken met de gemeentes in de provincie en met de programma’s die dezelfde ambities hebben op deze thema’s.
 
Kernwaarden 
Onze ambitie – wij leveren een bijdrage aan een gezonder en gelukkiger Utrecht – realiseren we door vanuit onze kernwaarden te werken. Dit betekent dat we altijd met het hart werken en ons dienstbaar opstellen, met elkaar, voor elkaar. En door altijd een stapje extra te zetten, zodat we verrassen en in het hart komen.
 
Kernkwaliteiten 
Door onze kwaliteiten optimaal te benutten zijn we van mening dat we het verschil kunnen maken. Als FC Utrecht willen we mensen en organisaties in de omgeving inspireren, enthousiasmeren en verbinden. Dit doen we door te doen, actief te zijn en het voortouw te nemen, werkend vanuit onze kennis en ervaring op het gebied van voetbal en gezondheid. Daarbij benutten we onze communicatiekracht en ons grote bereik. 

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres