Pronk: 'Heel nuttige oefenwedstrijd'

30 juli 2016

Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht blikt terug op oefenduel met Rijnsburgse Boys.

Terwijl het vlaggenschip van FC Utrecht in Berlijn tegen 1. FC Union Berlin speelde, nam Jong FC Utrecht het in de Bollenstreek op tegen Rijnsburgse Boys. De oefenpartij eindigde in 0-0. FCUtrecht.nl zocht trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg op voor een nabeschouwing. 

Pronk oogde tevreden met het resultaat in Rijnsburg: “Dit was een heel nuttige oefenwedstrijd zo vlak voor de start van de competitie. De amateurploeg van Rijnsburgse Boys bestaat uit fysiek sterke volwassen mannen, dus konden onze jongens flink aan de bak. Zij waren sterk in de spelhervattingen. Gezien de kansen denk ik dat een gelijkspel terecht was.”
 
Pronk keek terug op de voorbereidingsperiode van de afgelopen zes weken: “We hebben zeven oefenpotjes gespeeld, en met name de drie laatste waren tegen serieuze tegenstanders. Partijen tegen Wolverhampton Wanderers, Jong sc Heerenveen en vandaag in Rijnsburg zijn uiterst belangrijk om goed voorbereid de Jupiler League in te gaan. Zo zijn we bezig geweest om een goed elftal te creëren; die voorbereiding loopt nog wel een paar weken door als de competitie is gestart. Tegen die tijd moet de uitvoering ook helemaal goed zijn, want daar schort het nu soms nog wel aan.”

Tenslotte blikte Pronk ook vast vooruit naar de start van de Jupiler League: “Vrijdagavond 5 augustus debuteren we in de Jupiler League. Spelers kijken er enorm naar uit, het leeft bij die gasten! En ook bij ons natuurlijk. We zijn heel benieuwd hoe we er straks voor staan. Dit moet  je gaan ervaren. En dan vrijdagavond meteen uit tegen NAC Breda.”

foto's: Piet Dulos. 

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres