Pronk: 'Aardige vuurdoop achter de rug'

5 augustus 2016

Trainer/coach Robin Pronk blikt terug op Jupiler League-debuut van Jong FC Utrecht.

Jong FC Utrecht debuteerde vanavond (vrijdag) in de Jupiler League. In het Rat Verlegh Stadion werd door de Utrechtse talentenformatie met 4-1 verloren van NAC Breda. FCUtrecht.nl zocht trainer/coach Robin Pronk na afloop van de partij op voor een nababbel.

“We hebben een aardige vuurdoop achter de rug”, aldus Pronk in de perskamer van het Bredase voetbalstadion. “En dat is precies wat we willen. Ambiance, niveau, weerstand.” Pronk stelde een team op met daarin een speler van 21 jaar, twee voetballers van 20 jaar, vijf talenten van 19 jaar, een 18-jarige speler en twee voetballers van 17 jaar. De oefenmeester eindigde in het sfeervolle Rat Verlegh Stadion, dat door dik twaalfduizend mensen werd bezocht, met maar liefst zes A-junioren binnen de lijnen. “Door wedstrijden als deze te spelen, worden de spelers sterker. Het is interessant om te zien hoe zich dat ontwikkelt, als je bijvoorbeeld over tien wedstrijden kijkt. We moeten van onze fouten leren en nog fitter worden.”

Breekpunt
Het grotemannenvoetbal van titelkandidaat NAC Breda mocht er best wezen, maar lang bood Jong FC Utrecht uitstekend weerstand. Na een dik uur stond het 2-1 en kreeg Rodney Antwi een grote kans op de 2-2. “Precies op het moment dat wij een nieuwe spits wilden brengen, Nick Venema, viel de 3-1. Dat was het breekpunt”, analyseert Pronk. “Daarna kregen we de 4-1 nog tegen en was ik even bang voor een grote uitslag. Je wilt hier niet geslacht worden. Dat was ook niet verdiend geweest.”

Goede en minder goede dingen
Een slachting bleef uit. Een uitermate jonge beloftenploeg van FC Utrecht maakte, in de relatieve heksenketel die het stadion van NAC Breda is, een alleraardigste indruk. “Of ik vandaag genoten heb? Natuurlijk! Van de prachtige ambiance, het publiek, het mooie veld. We hebben vandaag goede dingen gezien en minder goede dingen. Daarmee gaan we nu aan de slag als we toewerken naar de volgende wedstrijd, op maandag 15 augustus thuis tegen FC Dordrecht.”

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres