Jong FC Utrecht op bezoek bij Rijnsburgse Boys

30 juli 2016

Beloftenploeg te gast op Open Dag van Derde Divisionist uit Rijnsburg

Terwijl het vlaggenschip van FC Utrecht zich in Berlijn bevindt voor het spelen van een vriendschappelijke partij tegen 1. FC Union Berlin, reist het Jong FC Utrecht van trainer/coach Robin Pronk vandaag (zaterdag) af naar Rijnsburg. Daar staat een oefenduel met Rijnsburgse Boys op het programma voor de Utrechtse talenten.

Sportpark De Middelmors in Rijnsburg is het decor van de voorlaatste test voor Jong FC Utrecht, voordat op vrijdag 5 augustus voor die ploeg de Jupiler League begint met een uitwedstrijd tegen NAC Breda. Het beloftenteam spart op De Middelmors met Rijnsburgse Boys in wat geldt als één van de voornaamste onderdelen van de jaarlijkse Open Dag van de geelzwarten uit de Bollenstreek.

Gerenommeerd
Rijnsburgse Boys is een gerenommeerde tegenstander. Een naam die in het amateurvoetbal de afgelopen jaren stond als een huis. De Uien, zoals de bijnaam van de Rijnsburgers luidt, speelden ondertussen al diverse oefenpartijen. Tegen Eredivisionist Feyenoord onder meer; een partij die na een 1-0 ruststand in het voordeel van de Boys eindigde in een 1-5 zege voor de Kuipclub. Rijnsburgse Boys speelde tegen het beloftenteam van NEC met 1-1 gelijk en walste met 5-1 over het Utrechtse USV Hercules heen. Dit seizoen komen De Uien uit in de Derde Divisie.

Voorbereiding
Ook Jong FC Utrecht is volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk speelde al diverse oefenpartijen; waarvan de laatste met 1-3 verloren ging tegen een wel érg ervaren Jong sc Heerenveen. Na het treffen met Rijnsburgse Boys staat voor de Domstedelingen nog één laatste test op de rol voordat de Jupiler League begint. Maandag ontvangt Pronk’s ploeg Jong Sparta Rotterdam op Sportcomplex Zoudenbalch.

Gratis entree, live verslag
De Open Dag van Rijnsburgse Boys is een happening van jewelste. Je kunt HIER het programma lezen. Rijnsburgse Boys – Jong FC Utrecht begint om 14.30 uur en de entree is gratis. Het adres van De Middelmors: Noordwijkerweg 53a, 2231 NJ, Rijnsburg. Niet naar De Bollenstreek? FC Utrecht doet via Twitter (@fcutrechtmatch) rechtstreeks verslag van de vriendschappelijke wedstrijd. 

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres