In een koud Helmond kan Jong FC Utrecht het goede resultaat tegen RKC Waalwijk helaas niet voortzetten. Door doelpunten van Vicento en Van Heugten verliest Jong FC Utrecht van Helmond Sport.

Met een rode kaart moet Hoogenhout het veld verlaten. Het typeert deze wedstrijd waarin dingen die normaal gesproken goed zouden moeten lopen vandaag erg moeizaam gingen.

Linkerkant
De eerste helft begint erg goed voor de ploeg van Robin Pronk. FC Utrecht heeft merendeel het balbezit en via de linkerkant wordt het een aantal keer gevaarlijk door acties van Sylla Sow en Karim Loukili.

Tegengoal
Helmond Sport wordt naar mate de wedstrijd vordert steeds gevaarlijker en kan een aantal keer een schot lossen. Doelman Thijmen Nijhuis wist vaak redding te brengen, tot de veertigste minuut. Helmond Sport krijgt een corner en uit de kluts komt de bal uiteindelijk voor de voeten van Vicento. Die bedenkt zich geen moment en schiet keihard raak. 1-0.

Rode kaart
Jong FC Utrecht begint de tweede helft met een enorme domper. In de 49e minuut pakt Hoogenhout zijn tweede gele kaart en moet hij het veld verlaten. Dat geeft Helmond Sport een enorme boost om er nogmaals volop te knallen. De Helmonders krijgen steeds meer kansen en uiteindelijk scoort Van Heugten in de 85e minuut de beslissende treffer.

Joosten
Hoogtepunt van de avond is de rentree van Patrick Joosten. Een kleine half uur voor het einde van de wedstrijd mag hij invallen, zijn eerste speelminuten sinds februari 2017.

Helmond Sport - Jong FC Utrecht (2-0)
’40. Vicento 1-0
’85. Van Heugten 2-0