Wie vandaag (maandag) naar de eerste helft van de wedstrijd Jong FC Utrecht - Telstar heeft gekeken, moet er geloof in hebben dat het beloftenteam van de Utrechters de stand op de ranglijst snel ontstijgt. De ploeg van Robin Pronk was in die eerste helft heer en meester in Stadion Galgenwaard. De twee doelpunten die in dat eerste tijdsbestek vielen: die waren uiteindelijk beslissend, 2-1.

Op een presenteerblaadje
Jong FC Utrecht speelt in die eerste twintig minuten onbevangen; alsof er helemaal niets op het spel staat. Niets is minder waar. Met een overwinning van Jong FC Utrecht kan de ploeg immers zo net voor de feestdagen een plek stijgen. Kerk profiteert als eerste van de dadendrang. De aanvaller, vorige week nog in de punt van de aanval in het bekerduel van FC Utrecht, krijgt de bal op een presenteerblaadje van de opkomende Tafari Moore. Kerk heeft de binnenkant van de paal ervoor nodig, maar de snelle treffer telt.

Eerste acte
De 2-0 valt niet snel daarna en ook nog eens geheel verdiend. Telstar heeft nog geen fatsoenlijke aanval van de grond gekregen als Joosten een vuurpijl afschiet op keeper Zonneveld. De doelman van Telstar pareert de inzet, maar kan de rebound van Sylla Sow niet meer keren. Verbouwereerd zien de Velzenaren de pijnlijke achterstand oplichten op het scorebord.

Code Rood
De tweede helft lijkt lange tijd voer voor de statistici. De wedstrijd kabbelt voort, zonder dat daar noemenswaardige momenten in voorkomen. Tot de 71e minuut. Uit het niets valt de 2-1. Telstar dringt een klein beetje aan, maar om nou te zeggen dat die aansluiter er aan zat te komen: nee. Daana stapelen de kansen zich op. Een penalty voor Jong FC Utrecht kan de ploeg uit de brand helpen, maar de trap van 11 meter is niet aan Karim Loukili besteed. Wat volgt? Een paar keer Code Rood in het strafschopgebied van Thijmen Nijhuis, die het thuispubliek doet billenknijpen. Maar de gelijkmaker valt niet. Die vierde driepunter van het seizoen? Die komt er.