Jong FC Utrecht keert met lege handen terug uit Maastricht vannacht. De ploeg verloor vanavond in De Geusselt met 4-1 van MVV Maastricht, dat in het derde deel van de partij het verschil maakte.

Is het bij vlagen bikkelen, daar aan de Geusseltweg in Maastricht? Ja, maar daar is niks mis mee. Gaat het soms niet helemaal van een leien dakje? Ook dat. Is MVV Maastricht een team dat de hoge klassering op de ranglijst eer aandoet? Absoluut. En toch, toch zit Jong FC Utrecht na 77 minuten voetballen nog in de wedstrijd. Dan is het verschil immers minimaal: één doelpunt. En denk je: nou, als die bal nu nog eens gunstig valt, dan zit er zomaar een puntje in, hier in het zuiden des lands.

Tesselaar geeft het team weer hoop
Die hoop is mede ingegeven door het feit dat Jan-Willem Tesselaar op aangeven van Jeff Hardeveld met een doffe, diagonale knal na 77 minuten voetbal voor de aansluitingstreffer tekent. Dat verzacht de pijn van de 1-0 die Patrick N’Koyi na 61 minuten maakte, en geeft toch weer wat perspectief na de 2-0 die Joeri Schroijen drie minuten later aantekent. Die 2-1 van Tesselaar, die geeft de Utrechtse burger moed.

Nys schiet de hoop aan flarden
Maar de stadionspeaker heeft nog nauwelijks de derde treffer van de avond omgeroepen, of hij kan zijn microfoon alweer van ‘OFF’ naar ‘ON’ schakelen. Nog geen minuut na de 2-1 van Tesselaar, na het Doelpunt van de Hoop, is er al de 3-1. De Goal van de Vervlogen Dromen. Gemaakt door Pieter Nys, die van dichtbij kan binnenwerken.

Een vierde tegentreffer
Er zijn dan nog tien minuten te spelen en het gros van de aanwezigen in De Geusselt lijkt te weten waar het op gaat uitdraaien. Een overwinning van MVV Maastricht. Dat gebeurt ook. Jong FC Utrecht kan in de slotfase geen vuist meer maken en moet zelfs nog een vierde keer incasseren. Na een vlotte combinatie met Nys pikt Emrullah Guvenc zijn doelpunt mee: 4-1.

Scherpstellen op FC Eindhoven
Voor Jong FC Utrecht is het zaak de nederlaag tegen Jupiler League-topploeg MVV Maastricht snel te verwerken en het vizier te gaan scherpstellen op FC Eindhoven. Die ploeg is vrijdag de tegenstander van de Utrechtse beloftenploeg, die de Brabanders op De Westmaat ontvangt.

MVV Maastricht - Jong FC Utrecht 4-1 (0-0)
62. Patrick N’Koyi 1-0
65. Joeri Schroijen 2-0
78. Jan-Willem Tesselaar 2-1
79. Pieter Nys 3-1
88. Emrullah Guvenc 4-1

Gele kaart: Pieter Nys (MVV Maastricht)

Toeschouwers: 3.782.