De toeschouwers bij de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam O19 zagen van Utrechtse zijde een partij met 2 verschillende gezichten. Was het in het eerste bedrijf een weinig samenhangend geheel, in de tweede helft was daar minder sprake van. Het verschil werd door de Utrechters in de tweede helft gemaakt. Maar eerlijk is eerlijk: als je als ploeg in staat bent om zoveel doelrijpe kansen te creëren als vanmiddag, dan ben je ook wel aan je stand verplicht om te winnen. En dat deden de mannen van trainer Arjan van der Laan dan ook. FCU  eindigde daardoor op de negende plaats in de eindrangschikking, vijf punten onder Feyenoord O19, en niet voldoende voor plaatsing voor de kampioenscompetitie. Voor van der laan was het toch wel een bijzondere wedstrijd, gezien zijn verleden bij Dé Club van Rotterdam. Maar ook van der Laan zag zijn ploeg in de eerste helft met zichzelf in gevecht zijn. “Onze middenvelders speelden te ver naar voren, waardoor we geen grip kregen. En de kansen die er waren, waren aan hen weer niet besteed. Gelukkig ging dat in de tweede helft beter”.De eerste Rotterdamse goal was er een voorbeeld van. Na balverlies voorin was Karim Loukili niet op tijd terug om Ilias Alhaft af te stoppen. Hij maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte, zag dat Sten Vreekamp te ver weg stond om verdedigend in te grijpen en verschalkte doelman Bob van der Hoek met een bal door zijn benen. Dat was al na 10 minuten voetbal. Het was voor de thuisploeg het sein om nog feller op jacht te gaan naar een goal, maar steeds vonden zij de Spartaanse doelman Michael Fabrie op hun pad. Hij deed waarvoor hij was aangenomen: ballen tegen houden. Het werd 0-2 in plaats van gelijk en deze goal kwam op naam van Yasin Mazlum. Hij profiteerde van heel matig Utrechts verdedigen bij een hoekschop en werd geen strobreed in de weg gelegd toen hij zijn voet tegen de bal zette en Sparta’s tweede goal liet aantekenen. Even leek het er op dat de thuisploeg in elkaar zou storten, maar dat gebeurde gelukkig niet.

In de tweede helft werd alles anders. De Utrechtse middenvelders speelden korter bij elkaar en wisten zo de ruimtes klein te houden. En dat kwam het Utrechtse spel ten goede. Het kwam ook tot uitdrukking in de score. Ruim een uur voetbal hadden de Utrechters nodig om de aansluiting te maken. Bart Ramselaar tekende er voor en de assist kwam op naam van Menno Bark. Maar och, wat kostte het moeite om zo ver te komen. Desondanks werden de verwachtingen voor het vervolg opgeschroefd, want er was nog veel mogelijk. Trainer van der Laan bracht met nog ruim twintig minuten te spelen twee verse krachten in. Jerreau Farel Cairo en Anthony Berenstein losten Jelle de Lange en Oussama Zamouri af. En het spel was nog maar koud hervat of Berenstein schoot de gelijkmaker binnen. Hij stond op de juiste plek toen een inzet van Menno Bark via Sparta’s doelman Fabrie voor zijn voeten viel. Het werd uitbundig gevierd, ook al omdat het voor Berenstein zijn eerste wedstrijdminuten waren sinds zijn zware blessure, opgelopen bij Nederland O17. En om dat dan zó te vieren, dat is toch wel bijzonder. In de slotfase waren er nog talloze doelrijpe kansen te noteren, zowel voor de thuisploeg als voor de bezoekers. Karim Loukili kopte opzichtig over het doel, waar een geplaatst balletje meer succes zou hebben gehad. En doelman Bob van de Hoek hield zijn ploeg nadien op voorsprong toen hij met een fraaie zweefduik een schot van Sparta tot hoekschop verwerkte. De toegekende corner werd vervolgens door Tim Brinkman van de lijn gehaald. FCU kroop door het oog van de naald en sloot de wedstrijd winnend af. Even voor deze hectische situatie had Menno Bark zijn ploeg immers al op een 3-2 voorsprong gezet. Hij beoordeelde een lange bal van Van der Hoek het best, bleef koel als een kikker en rondde bekwaam af.

Trainer Arjan van der Laan na afloop: “ Met zo’n uitslag ga je lekkerder de Kerstperiode in en start je met een positief gevoel de Voorjaarscompetitie. Jammer dat we onderweg zoveel punten hebben verspeeld, maar het betekent niet dat we de volgende uitdaging niet aangaan. Vanaf 17 januari 2015 spelen wij om een van de zes plaatsen in de Nike Eredivisie. We kunnen dus aan de bak, en nemen daarbij alle bagage van deze eerste competitiehelft met ons mee. Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken”.

FC Utrecht O19 – Sparta O19 3-2

10.          0-1         Ilias Alhaft

25.          0-2         Yasin Mazlum

58.          1-2         Bart Ramselaar

74.          2-2         Anthony Berenstein

90+2      3-2         Menno Bark