ePlay-offs: FC Utrecht vs sc Heerenveen

18 mei 2017

Primeur in Stadion Galgenwaard morgenmiddag (vrijdag): de ePlay-offs. Live te volgen via Twitch, Instagram en Snapchat.

Een primeur morgenmiddag in Stadion Galgenwaard: de ePlay-offs! In een skybox in het Utrechtse stadion spelen de eSporters van FC Utrecht en sc Heerenveen een best-of-five tegen elkaar. De grote vraag is natuurlijk: trekt Lode de Boo’s FC Utrecht aan het langste eind, of gaan de Friezen van Niels Krist op de PlayStation 4 met de winst aan de haal?

De allereerste ePlay-off ooit is rechtstreeks en volledig te volgen via FC Utrecht’s kanaal op Twitch. Via Instagram, Instagram Stories en Snapchat geeft FC Utrecht bovendien een uniek kijkje achter de schermen.

“Nu het seizoen in de E-Divisie is afgelopen, is het leuk aan andere initiatieven deel te nemen”, zegt FC Utrecht’s eSporter Lode de Boo. “In de E-Divisie verloor ik met 2-3 van sc Heerenveen. Ik ben er alles aan gelegen sportieve revanche te nemen tijdens deze allereerste ePlay-off.”

Een groot verschil met de E-Divisie: in de door FC Utrecht georganiseerde ePlay-off wordt met de échte teams van respectievelijk FC Utrecht en sc Heerenveen gespeeld. En dus niet met FUT-teams. Kortom: in de ePlay-off staan pak ‘m beet Sébastien Haller en Wouter Faes oog in oog met elkaar, en niet Ruud Gullit en Lionel Messi. “Het spelen met de échte teams zorgt voor meer realiteit en meer herkenbaarheid”, legt woordvoerder Perry Hendriks van FC Utrecht uit. “We hebben deze ePlay-off in een kort tijdsbestek opgetuigd en kijken uit naar het verloop ervan.”

De ePlay-off begint morgen (vrijdag) omstreeks 15.00 uur en is live en in z’n geheel te volgen via Twitch. Daags na de ePlay-off staan de voetbalploegen van FC Utrecht en sc Heerenveen in Stadion Galgenwaard tegenover elkaar in de return van de halve finale van de play-offs om Europees voetbal. 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Official partners

CentralPoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

Digital partner

tres